Kunststof Kozijnen Wrappen [Kosten voor Ramen Foliëren]

Is de kleur van je kunststof kozijnen wat vervaagd of wil je een andere kleur? Een alternatief voor het verven is het wrappen van kunststof kozijnen. Dit wordt ook wel foliëren genoemd.

Zo zijn je kozijnen snel weer voorzien van een frisse kleur en kun je voor de lange tijd vooruit.

Maar wat is dat nu precies, je kunststof kozijnen laten wrappen? Welke voordelen biedt het en waarom is het een goed alternatief voor je kozijnen verven?

Meer hierover lees je hieronder.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Waarom je kunststof kozijnen laten wrappen?

Hoewel kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn en lange tijd meegaan, kunnen ze in de loop van de tijd door allerlei weersinvloeden toch wat verweerd raken, zeker wanneer ze blootgesteld zijn aan veel zonlicht.

Ook kunnen je kunststof kozijnen beschadigd raken:

 • Kunststof kozijnen zijn uit verschillende lagen opgebouwd.
 • De bovenste laag bestaat uit een folie.
 • In de loop van de tijd, door extreme weersomstandigheden of bijvoorbeeld rondvliegende takken kan deze folielaag beschadigd raken.
 • Dit merk je doordat er scheuren, krasjes, deukjes of blaasjes op deze laag zichtbaar zijn.

Door middel van wrappen kun je je kozijnen op een snelle manier renoveren of restylen.

Toch kiezen voor een nieuwe generatie kunststof kozijnen met isolerend glas? Vraag hier gratis offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Wat is het wrappen van kunststof kozijnen?

Het wrappen van kozijnen wordt ook wel foliëren genoemd of het inpakken van kozijnen met kunststof kozijnfolie.

Maar wat is dit nu precies?

 • Het wrappen van kozijnen houdt in dat je de kozijnen laat voorzien van een zelfklevende folie.
 • Het is een snelle en populaire manier om je kozijnen te renoveren en/of van een nieuwe kleur te voorzien.
 • Het wrappen van auto’s is een heel bekend voorbeeld van het inpakken met folie.
 • Deze techniek zie je tegenwoordig steeds meer toegepast worden op kunststof, aluminium kozijnen en op gevelelementen.

Wrappen van kunststof kozijnen

Wat kost het wrappen van kunststof kozijnen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen en kosten voor het wrappen van kunststof kozijnen in verschillende soorten finishes.

De kosten zijn inclusief btw. De folies zijn prijzen en exclusief arbeidskosten. De gemiddelde kosten voor een geheel huis zijn de folies inclusief arbeidskosten.

Wrappen van gehele rijtjeswoning €4.500
Prijs mat / glanzend folie €10 per m²
Prijs houtlook finish folie €14 per m²
Prijs metaal look finish folie €15 per m²

Wat zijn de voordelen van wrappen?

Dat het wrappen van kunststof kozijnen steeds populairder wordt is niet zo gek. Het biedt namelijk best veel voordelen:

 • Zo hoef je de bestaande kunststof kozijnen niet te vervangen en bespaar je op de hoge aanschafkosten van nieuwe kunststof kozijnen.
 • Het is een duurzame manier voor het renoveren of opfrissen van je kozijnen, want het gaat zeker zo’n 10 tot 15 jaar mee.
 • Een kozijnwrap biedt een goede bescherming van je kozijnen want de folies zijn kras- en stootvast. Het is ook goed bestand tegen hitte als tegen vrieskou.
 • Het folie is in principe verkrijgbaar in alle voorkomende RAL kleuren zoals wit, maar ook antraciet of zwart. Ook kun je kiezen voor folie met of zonder (hout)structuur.
 • Het is een stuk sneller en goedkoper dan het overschilderen van je kozijnen.
 • Na het wrappen zien je kunststof kozijnen er weer als nieuw uit.
 • Loopt het folie onverhoopt in de loop van de tijd toch ergens schade op? Dan is dit eenvoudig door de vakman weer te repareren.

Kozijnen wrappen of verven?

Wanneer je kunststof kozijnen van een nieuwe frisse kleur wilt voorzien kun je het kunststof dan niet gewoon oververven?

Het schilderen van kunststof kozijnen is lastiger dan het schilderen van houten kozijnen, maar het is zeker mogelijk.

Er zijn echter meerdere redenen waarom wrappen een heel goed alternatief kan zijn voor het schilderen van kunststof kozijnen:

 • Wrappen is in vergelijking met schilderen veel sneller klaar.
 • Doordat wrappen minder arbeidsintensief is, zijn de kosten ervan een lager.
 • Schilderwerk moet periodiek worden bijgewerkt. Wrappen is veel duurzamer, je kunt er gemiddeld 10 tot 15 jaar mee vooruit. Bij verven is dit om de 6 jaar nodig.
 • Wrappen is een droge methode. Je hebt niet te maken met de droogtijd van verf of de geur ervan.
 • Je hoeft bij wrappen geen concessies te doen op het gebied van kleur of structuur. Net als bij verf kun je kiezen uit alle RAL kleuren zowel in hoogglans, zijdeglans of mat. Ook kun je kiezen uit verschillende structuren zoals houtlook of metallic look.

Verven of wrappen van kunststof kozijnen?

Waarom toch kiezen voor nieuwe kunststof kozijnen?

Hoewel het wrappen van kozijnen een mooie en snelle manier is om je kozijnen er weer als nieuw uit te laten zien, is het in sommige gevallen beter om toch te kiezen voor nieuwe kunststof kozijnen.

Zijn je kunststof kozijnen al wat ouder en zijn ze net als de beglazing niet heel goed isolerend, dan is het verstandiger om je kunststof kozijnen te vervangen.

Zo ben je weer helemaal klaar voor de toekomst en bespaar je door de verbeterde isolatie op je energiekosten. Vraag hier gratis en vrijblijvend kunststof kozijn offertes aan.

Isolatiewaarde glas

Warmteverlies door het glas in je woning wil je uiteraard zoveel mogelijk zien te beperken. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde.

De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die door het glas verloren gaat. Hoe lager deze U-waarde is, hoe minder warmte er verdwijnt en hoe beter de isolerende werking van het glas is.

Hoogrendementsglas wordt veelal gebruikt in nieuwe kunststof kozijnen. Dit HR glas is er in verschillende soorten:

HR++ glas: Dit is dubbel glas dat voorzien is van edelgas en folie om het extra isolerend te maken. HR++ glas heeft een U-waarde kleiner dan 1,2. Dat is al ruim 50% lager (en dus beter isolerend) dan het eerste generatie dubbel glas, dat een U waarde had van ongeveer 3.

HR+++ glas: Dit glas wordt ook wel triple glas of driedubbel glas genoemd. HR+++ bestaat uit drie glasplaten en dus twee spouwen.

Dit glas is duurder in aanschaf dan HR++ glas maar zorgt voor nog minder warmteverlies. HR+++ glas heeft dan ook de laagste U-waarde, namelijk 0,5 tot 0,9.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Extra goed isolerende kozijnen passen in de huidige trend van milieubewustzijn en het besparen van energie. Kunststof kozijnen worden steeds beter isolerend gemaakt.

De isolatiewaarde van kozijnen kan beoordeeld worden aan de hand van de U-waarde.

U-Waarde

De U-waarde laat zien hoeveel warmte er verloren gaat. Hoe lager deze U-waarde, des te beter de isolatie.

Bij de kunststof kozijnprofielen wordt er gekeken naar de zogenaamde Uw-waarde. Deze waarde drukt uit wat de totale isolatie van het kozijn en het glas samen is.

Isolatiekamers

Kunststof kozijnen hebben isolerende kamers. Het aantal isolatiekamers van een kunststof kozijn heeft invloed op de isolatiewaarde die aan het kozijn wordt toegekend.

Voorheen was het 3-kamersysteem heel gangbaar. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een 5- of 7-kamersysteem. Theoretisch geldt dat hoe meer kamers hoe beter het isoleert.

Vraag offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten

Wil je graag nieuwe kozijnen of het laten wrappen? Kunststof kozijnspecialisten kunnen je adviseren of nieuwe kozijnen of wrappen de beste optie is.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten. Het aanvragen van offertes bied je de mogelijkheid om een goede prijsvergelijking te maken.

Vergelijkbare berichten