Kunststof Kozijnen Leasen [Kan Dat?]

Besluit je te kiezen voor kunststof kozijnen dan investeer je in de langere termijn. Kunststof kozijnen gaan tot wel vijftig jaar mee. Het is echter wel een behoorlijke uitgave. Niet iedereen heeft dit bedrag beschikbaar om de kozijnen mee te financieren.

Wist je dat je kunststof kozijnen ook kunt leasen? Zo kun je meteen profiteren van de vele voordelen van kunststof kozijnen en kun je het totale bedrag over een langere periode uitsmeren.

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van kozijnen leasen, wat de voordelen ervan zijn en welke alternatieven er bestaan.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het leasen van kunststof kozijnen?

Eigenlijk bestaat het leasen van kozijnen niet, maar heet het verspreidt betalen voor kozijnen een betaalplan. Leasen wordt bij het verspreidt betalen gebruikt als synoniem voor een betaalplan.

Veel kunststof kozijnspecialisten bieden de mogelijkheid voor zo een betaalplan. Leasen van kozijnen houdt in dat je een vooraf bepaald bedrag per maand betaalt gedurende een afgesproken periode.

Wanneer de periode is afgelopen, ben je zelf eigenaar geworden van de kozijnen.

Dit is dus iets anders dan huren. Bij huur betaal je ook een maandelijks bedrag, maar word je aan het eind van de huurperiode geen eigenaar.

Waar moet je rekening mee houden bij kunststof kozijnen op afbetaling?

Voordat je besluit om een leasecontract aan te gaan, is het goed om de volgende aandachtspunten mee te nemen

Is leasen of andere financiering de beste optie?

Behalve leasen zijn er meer regelingen voor het afbetalen van kunststof kozijnen. Kijk goed of leasen inderdaad het beste bij jouw financiële situatie past, of dat een andere regeling toch gunstiger en veiliger is.

Welke andere regelingen er zijn lees je onder het kopje ‘Wat zijn de alternatieven voor het leasen of kopen?’.

Kwaliteit van de kunststof kozijnen

Wanneer je een leasecontract voor langere tijd aangaat, wil je wel zeker weten dat je kunststof kozijnen ook echt voor een lange periode meegaan.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kunststof kozijnen bij afloop van het contract alweer aan vervanging toe zijn. Kijk dus niet alleen naar de voorwaarden van het leasecontract, maar ook naar de kwaliteit van de aangeboden kunststof kozijnen.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van het leasecontract aandachtig door. In principe hoort een leasecontract duidelijk alle voorwaarden te vermelden, maar niet alle kleine letters van een contract zijn voor iedereen helder.

Vraag om uitleg wanneer bepaalde zaken niet duidelijk zijn. Kom in contact met kunststof kozijnspecialisten.

Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en je handtekening zet onder een contract waar je later spijt van kunt krijgen.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen leasen?

Het leasen van kunststof kozijnen biedt je de volgende voordelen:

Geen groot bedrag ineens nodig: Door te leasen hoef je niet een groot bedrag op tafel te leggen. Ga je je hele huis van kunststof kozijnen voorzien dan zit je al gauw op een bedrag van rond de €14.225.

Niet iedereen kan of wil zo’n bedrag ineens uitgeven. Leasen biedt je de mogelijkheid om dit bedrag in maandelijkse termijnen af te lossen, waarbij je meteen profiteert van de voordelen van kunststof kozijnen.

Meteen besparen op je energierekening: Door de isolerende werking van kunststof kozijnen bespaar je gelijk bij aanvang van het leasecontract op je energierekening.

Terugverdientijd: De terugverdientijd van kunststof kozijnen is gemiddeld 16 jaar. Het is mogelijk dat de kozijnen al terugverdiend zijn, zonder dat je het volledige bedrag hebt betaald.

Wat kost het leasen van kunststof kozijnen?

De kosten voor een betaalplan moet je maandelijks aflossen. De kosten voor een kunststof kozijn betaalplan zijn €50 tot €60 per maand.

Wat zijn de alternatieven voor het leasen of kopen?

Leasen en kopen zijn niet de enige mogelijkheden. Er zijn meer financieringsmogelijkheden voor het aanschaffen van kunststof kozijnen:

Hypotheek: door een (tweede) hypotheek af te sluiten of je bestaande hypotheek te verhogen, kun je het totaalbedrag ook in termijnen aflossen.

Betaalplan: Met een zogenaamd betaalplan betaal je per maand een vooraf afgesproken bedrag voor een bepaalde periode en ben je direct eigenaar van de kozijnen.

Geld lenen voor kozijnen: Een andere mogelijkheid is om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aan te gaan voor het financieren van je kunststof kozijnen. Er zijn daarvoor ook speciale groene leningen beschikbaar…

Groene lening afsluiten in plaats van leasen

Omdat je met kunststof kozijnen een duurzame investering doet aan je woning zijn er ook nog de zogenaamde groene leningen waar je gebruik van kunt maken:

Energiebespaarlening: De Energiebespaarlening is een lening van het Nationaal Warmtefonds en wordt onder andere door de Rijksoverheid gevuld.

Deze lening is bedoeld om het verduurzamen van bestaande woningen te stimuleren. Met kunststof kozijnen kun je in aanmerking komen voor deze Energiebespaarlening.

Energiebespaarlening - Nationaal Warmtefonds

GreenLoans: GreenLoans is een initiatief van ABN AMRO en is ook een groene lening om duurzame aanpassingen aan je huis te bekostigen.

GreenLoans - verduurzamen van je huis

Duurzame hypotheek: Bij Triodos Bank heb je de duurzame hypotheek. Bij deze hypotheek is het rentetarief gekoppeld aan hoe energiezuinig je huis is. Hierbij geldt: hoe duurzamer je huis, hoe lager je rentetarief.

Triodos Bank - Groene hypotheek

Zit er subsidie op kunststof kozijnen?

Er zit geen subsidie op de kunststof kozijnen zelf, maar wel op het isolatieglas in de kozijnen. Dit gaat via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) regeling van de overheid.

Hier lees je meer over de subsidies voor HR glas in 2024 voor in kunststof kozijnen.

Offertes aanvragen bij kunststof kozijnspecialisten

Ben je van plan om kunststof kozijnen aan te schaffen? Vraag bij meerdere kunststof kozijnspecialisten offertes aan.

Ook als het gaat om het leasen van kunststof kozijnen is het verstandig om de leasevoorwaarden van meerdere aanbieders te vergelijken.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan voor het kopen of leasen van kunststof kozijnen.

Vergelijkbare berichten