Kunststof Kozijnen Uit Duitsland [Hoe werkt dat?]

Zijn kunststof kozijnen uit Duitsland nu echt zo goedkoper en van betere kwaliteit dan de Nederlandse?

Hieronder lees je meer over de voordelen, maar ook zeker de nadelen van het halen van raamkozijnen uit Duitsland?

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Kunststof kozijnen komen oorspronkelijk uit Duitsland

De eerste kunststof kozijnen werden ontwikkeld in Duitsland. In de jaren vijftig kregen steeds meer mensen de beschikking over een eigen woning. Hiermee nam ook de vraag toe naar een alternatief voor houten kozijnen dat duurzamer was en minder onderhoud vergde.

Lange tijd was Duitsland koploper als het ging om kwalitatief hoogstaande kunststof kozijnen.

Eerder werd de uitstraling van kunststof kozijnen nog wel eens als minder ervaren. Maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Je kunt voor stijlvolle en moderne raamprofielen kiezen of houtnerf look kozijnen voor een traditionele uitstraling.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen uit Duitsland?

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen om te kiezen voor kunststof kozijnen uit Duitsland? We geven je hierbij de voordelen op een rijtje:

1. Prijs: In Duitsland zijn kunststof kozijnen per m² goedkoper dan in Nederland.

2. Kwaliteit: De kwaliteit van Duitse PVC ramen ligt zeer hoog. Doordat PVC ramen in Duitsland zijn ontwikkeld, hebben Duitse fabrikanten van PVC ramen een voorsprong met innovaties.

3. Hoge eisen aan Duitse keurmerken gesteld: De eisen die aan Duitse keurmerken voor kunststof kozijnen worden gesteld liggen hoger dan die in Nederland.

4. Afstand: Omdat je vanuit Nederland al binnen een paar uurtjes in Duitsland kunt zijn, hoeft afstand niet echt een belemmering te zijn om je kunststof kozijnen bij onze oosterburen te halen.

Vraag offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten en vraag naar hoge kwaliteit kozijnen. Vraag hier gratis offertes aan.

Nadelen van kunststof kozijnen uit Duitsland

Nu we de voordelen kennen, is het uiteraard voor een goede afweging belangrijk om te weten wat de eventuele nadelen zijn voor het aanschaffen van kunststof kozijnen uit Duitsland:

Vlak profiel in plaats van verdiept profiel: Duitse kunststof kozijnen kennen vaak maar één variant: namelijk het vlakke profiel. Een verdiept profiel geeft een wat fraaiere uitstraling. Verdiepte profielen zijn populair in Nederland.

De taal: Wanneer je de Duitse taal niet (goed) beheerst, is dit wel behoorlijk lastig bij het inwinnen van advies en het onderhandelen over de prijs. Ook later bij eventueel onderhoud of reparaties kan dit lastig zijn.

Transportkosten: Het materiaal moet uiteraard wel naar Nederland worden vervoerd. Kun je het zelf niet transporteren dan ben je dus wel een bedrag aan transportkosten kwijt.

Keurmerk Veilig Wonen: Dit keurmerk dat in Nederland een kwaliteitsnorm is tegen inbraak, kennen ze in Duitsland niet. Nederlandse kunststof kozijnen zijn doorgaans wel voorzien van een Keurmerk Veilig Wonen.

1. Kozijnen uit Duitsland via Nederlandse kozijnspecialisten

Om wel de voordelen te ervaren van Duitse kunststof kozijnen zonder de nadelen, kun je ook in zee gaan met een Nederlandse kozijnspecialist die met Duitse fabrikanten werkt.

Zo hoef je de grens niet over en kun je overleggen in je eigen taal, wat het aankoopproces uiteraard een stuk gemakkelijker maakt.

Bovendien blijft de regie, het op maat maken en het plaatsen van de kozijnen bij de kunststof kozijnspecialist die je inhuurt in Nederland.

Uiteraard is het ook mogelijk om alles zelf afzonderlijk te regelen met een Duitse fabrikant. Dit is dan wel goedkoper, maar je loopt wel meer risico op foutjes en op het vervallen van garanties.

Profielen geproduceerd in Duitsland en in Nederland op maat gemaakt

De profielen worden in dit geval door Duitse fabrieken gemaakt en worden afgeleverd bij Nederlandse assemblage bedrijven. Hier worden de profielen vervolgens verder verwerkt.

De Nederlandse kozijnenfabrieken maken deze profielen dan op maat en plaatsen het hoogrendementsglas erin.

De kunststof kozijnspecialist of glaszetter plaatst de raamkozijnen uiteindelijk in jouw woning.

Gerenommeerde kunststof kozijn profiel fabrikanten

Hieronder een rijtje met gerenommeerde kunststof kozijn profiel fabrikanten die hoogwaardige profielen leveren:

Kies voor Duitse kozijnen via een lokale kunststof kozijnspecialist. Vraag hier gratis kunststof kozijn offertes.

2. Zelf kunststof kozijnen laten maken en kopen in Duitsland

Een andere mogelijkheid is om zelf je kunststof kozijnen op maat te bestellen in Duitsland en voor de plaatsing een kozijnen montagebedrijf in te huren.

Dit brengt natuurlijk wel extra tijd en uitzoekwerk met zich mee, maar hierdoor kun je wel besparen op de prijs.

De kans op fouten is hierbij wel groter. Het is verstandig om voordat je de gewenste maten van de kunststof kozijnen doorgeeft aan de fabrikant in Duitsland, de kozijnen nog even op te laten meten door een specialist bij jou in de buurt.

Zo weet je zeker dat de kozijnen in de juiste maat besteld en geleverd worden.

Zelf kunststof kozijnen ophalen uit Duitsland

Je kunt er ook voor kiezen om de kunststof kozijnen zelf op te halen uit Duitsland. In dat geval krijg je korting bij veel verschillende kunststof kozijn leveranciers of vervallen de verzendkosten.

Houd er in dat geval wel rekening mee dat de producten tot het beladen verzekerd zijn. Daarna ben je zelf aansprakelijk gedurende het transport naar Nederland.

Kunststof kozijnen kopen in Duitsland

Bron foto: entscheider.com

Waar moet je op letten bij het kopen van kozijnen in Duitsland?

Ieder merk kunststof kozijnen heeft zijn eigen voordelen en prijs/kwaliteitverhouding, het is maar net wat je wensen zijn op dit gebied.

Om die reden kun je ook niet zeggen dat je per definitie goedkoper uit bent wanneer je voor een Duits kozijn kiest.

Kies je ervoor om je kunststof kozijnen in Duitsland aan te schaffen dan zijn de volgende factoren belangrijk om rekening mee te houden:

  • Beheers je de Duitse taal voldoende? Anders is het erg lastig om advies op maat te krijgen en kun je misschien toch beter voor een Nederlands bedrijf kiezen.
  • Hoe zit het met nazorg? Is deze ook leverbaar en beschikbaar in Nederland? Zeker tijdens koude dagen wil je niet lang moeten wachten op de reparatie van je kozijnen.
  • Kwaliteitseisen: Voldoen de Duitse kozijnen aan de Nederlandse kwaliteitseisen?
  • Garantie: Kijk goed na hoe het zit met de Duitse garantie. Deze is anders geregeld dan bij ons in Nederland.
  • Keuzemogelijkheden: Duitse kunststof raamkozijnen hebben vaak maar één variant, namelijk het vlakke profiel.

Vraag offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten

Of je nu in Nederland of in Duitsland kunststof kozijnen aanschaft, beide keren is het belangrijk om bij meerdere kunststof kozijnspecialisten offertes aan te vragen. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.

Hiermee kun je een goede prijsvergelijking maken en voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is. Vraag hieronder direct aan.

Vergelijkbare berichten