Kunststof Kozijnen Met HR glas

Kunststof Kozijnen Uit Duitsland?

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van kunststof kozijnen. Wist je dat kunststof kozijnen zijn uitgevonden in Duitsland? Doordat Duitse fabrikanten lange tijd voorop liepen met alle ontwikkelingen ten opzichte van Nederland en België, was het destijds beter om te kiezen voor Duitse kunststof kozijnen.

Maar is het eigenlijk nog steeds beter om te kiezen voor kunststof kozijnen uit Duitsland of is dit inmiddels achterhaald? In dit artikel lees je er meer over.

Vraag offertes aan bij kozijnspecialisten
Vraag Gratis Offertes Aan
Erkende vakmensen - Ontvang nu subsidie voor HR++ glas

Wat zijn kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen worden gemaakt van polyvinylchloride, afgekort PVC. Ze worden in verschillende kwaliteiten aangeboden.

Bepalend voor de prijs is de dikte en het type materiaal dat gebruikt is voor de kozijnen.

Belangrijke voordelen van is dat kunststof kozijnen weinig tot geen onderhoud vragen, het warmteverlies beperkt wordt, wat gunstig is voor het woongenot en energierekening.

Eerder werd de uitstraling van kunststof kozijnen nog wel eens als minder ervaren. De kunststof kozijnen van tegenwoordig lijken echter steeds meer op de traditionele houten kozijnen.

Kunststof kozijnen komen oorspronkelijk uit Duitsland

De eerste kunststof kozijnen werden ontwikkeld in Duitsland. In de jaren vijftig kregen steeds meer mensen de beschikking over een eigen woning. Hiermee nam ook de vraag toe naar een alternatief voor houten kozijnen dat duurzamer was en minder onderhoud vergde.

Lange tijd was Duitsland koploper als het ging om kwalitatief hoogstaande kunststof kozijnen.

Voordelen van kunststof kozijnen uit Duitsland

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen om te kiezen voor kunststof kozijnen uit Duitsland? We geven je hierbij de voordelen op een rijtje:

Prijs: In Duitsland zijn kunststof kozijnen per vierkante meter goedkoper dan in Nederland.

Kwaliteit: De kwaliteit van Duitse kunststof kozijnen ligt zeer hoog. Doordat kunststof kozijnen in Duitsland zijn ontwikkeld, hebben Duitse fabrikanten van kunststof kozijnen een voorsprong met innovaties.

Hoge eisen aan Duitse keurmerken gesteld: De eisen die aan Duitse keurmerken voor kunststof kozijnen worden gesteld liggen hoger dan die in Nederland.

Afstand: Omdat je vanuit Nederland al binnen een paar uurtjes in Duitsland kunt zijn, hoeft afstand niet echt een belemmering te zijn om je kunststof kozijnen bij onze oosterburen te halen.

Nadelen van kunststof kozijnen uit Duitsland

Nu we de voordelen kennen, is het uiteraard voor een goede afweging belangrijk om te weten wat de eventuele nadelen zijn voor het aanschaffen van kunststof kozijnen uit Duitsland:

Vlak profiel in plaats van verdiept profiel: Duitse kunststof kozijnen kennen vaak maar één variant: namelijk het vlakke profiel. Een verdiept profiel geeft een wat fraaiere uitstraling. Verdiepte profielen zijn populair bij Nederlandse leveranciers.

De taal: Wanneer je de Duitse taal niet (goed) beheerst, is dit wel behoorlijk lastig bij het inwinnen van advies en het onderhandelen over de prijs. Ook later bij eventueel onderhoud of reparaties kan dit lastig zijn.

Keurmerk Veilig Wonen: Dit keurmerk dat in Nederland een kwaliteitsnorm is tegen inbraak, kennen ze in Duitsland niet. Nederlandse kunststof kozijnen zijn doorgaans wel voorzien van een Keurmerk Veilig Wonen.

Transportkosten: Het materiaal moet uiteraard wel naar Nederland worden vervoerd. Kun je het zelf niet transporteren dan ben je dus wel een bedrag aan transportkosten kwijt.

Nederlandse kozijnspecialisten werken vaak met Duitse merken

Om wel de voordelen te ervaren van Duitse kunststof kozijnen maar niet de nadelen, kun je ook in zee gaan met een Nederlandse kozijnspecialist die met één of meerdere Duitse merken werkt.

Zo hoef je de grens niet over en kun je overleggen in je eigen taal, wat het aankoopproces uiteraard een stuk gemakkelijker maakt.

Bovendien blijft de regie, het op maat maken en het plaatsen van de kozijnen bij de kunststofspecialist die je inhuurt in Nederland.

Uiteraard is het ook mogelijk om alles zelf afzonderlijk te regelen met een Duitse fabrikant. Dit is dan wel goedkoper, maar je loopt wel meer risico op foutjes en op het vervallen van garanties.

Profielen geproduceerd in Duitsland en in Nederland op maat gemaakt

De profielen worden in dit geval door Duitse fabrieken gemaakt en worden afgeleverd bij

Nederlandse fabrieken. Hier worden de profielen vervolgens verder verwerkt.

De Nederlandse kozijnenfabrieken maken deze profielen dan op maat en plaatsen het glas erin.

De kunststof kozijnspecialist of glaszetter plaatst de kozijnen uiteindelijk in jouw woning.

Gerenommeerde kunststof kozijn profiel fabrikanten

Hieronder een rijtje met gerenommeerde kunststof kozijn profiel fabrikanten die hoogwaardige profielen leveren:

  • REHAU
  • Schüco
  • Finstal
  • Veka
  • Kommerling

Zelf kunststof kozijnen laten maken en kopen in Duitsland

Een andere mogelijkheid is om zelf je kunststof kozijnen op maat te bestellen in Duitsland en voor de plaatsing een kozijnen montagebedrijf in te huren.

Dit brengt natuurlijk wel extra tijd en uitzoekwerk met zich mee, maar hierdoor kun je wel besparen op de kosten.

De kans op fouten is hierbij wel groter. Het is verstandig om voordat je de gewenste maten van de kunststof kozijnen doorgeeft aan de fabrikant in Duitsland, de kozijnen nog even op te laten meten door een specialist bij jou in de buurt.

Zo weet je zeker dat de kozijnen in de juiste maat besteld en geleverd worden.

Zelf kunststof kozijnen ophalen uit Duitsland

Je kunt er ook voor kiezen om de kunststof kozijnen zelf op te halen uit Duitsland. In dat geval krijg je korting bij veel verschillende kunststof kozijn leveranciers of vervallen de verzendkosten.

Houd er in dat geval wel rekening mee dat de producten tot het beladen verzekerd zijn. Daarna ben je zelf aansprakelijk gedurende het transport naar Nederland.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kozijnen in Duitsland?

Ieder merk kunststof kozijnen heeft zijn eigen voordelen en prijs/kwaliteitverhouding, het is maar net wat je wensen zijn op dit gebied.

Om die reden kun je ook niet zeggen dat je per definitie goedkoper uit bent wanneer je voor een Duits kozijn kiest.

Kies je ervoor om je kunststof kozijnen in Duitsland aan te schaffen dan zijn de volgende factoren belangrijk om rekening mee te houden:

  • Beheers je de Duitse taal voldoende? Anders is het erg lastig om advies op maat te krijgen en kun je misschien toch beter voor een Nederlands bedrijf kiezen.
  • Hoe zit het met nazorg? Is deze ook leverbaar en beschikbaar in Nederland? Zeker tijdens koude dagen wil je niet lang moeten wachten op de reparatie van je kozijnen.
  • Kwaliteitseisen: Voldoen de Duitse kozijnen aan de Nederlandse kwaliteitseisen?
  • Garantie: Kijk goed na hoe het zit met de Duitse garantie. Deze is anders geregeld dan bij ons in Nederland.
  • Keuzemogelijkheden: Duitse kunststof kozijnen hebben vaak maar één variant, namelijk het vlakke profiel.

Vraag offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten

Of je nu in Nederland of in Duitsland kunststof kozijnen gaat aanschaffen, beide keren is het belangrijk om bij meerdere kunststof kozijnspecialisten een offerte op te vragen.

Hiermee kun je een goede prijsvergelijking maken en voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is.

Vraag offertes aan bij kozijnspecialisten
Vraag Gratis Offertes Aan
Erkende vakmensen - Ontvang nu subsidie voor HR++ glas