Kunststof Kozijnen Met Rolluiken [+ Prijzen]

Rolluiken zijn een goede aanvulling op kunststof kozijnen. Het werkt extra isolerend, inbraakwerend en het houdt ook de warmte tegen tijdens de warme seizoenen.

Maar wat zijn de mogelijkheden?  In deze gids lees je meer over onder andere:

 • de soorten rolluiken bij kunststof kozijnen;
 • de voordelen van kunststof kozijnen met rolluiken;
 • de kosten.
Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bestaan voornamelijk uit PVC, dit is een plastic soort. Kunststof kozijnen worden in verschillende modellen aangeboden. Met name de dikte en het type materiaal is bepalend voor de prijs.

De voordelen van kunststof kozijnen zijn:

 • Ze zijn onderhoudsvrij.
 • Kunststof is een duurzaam product dat heel lang meegaat.
 • Vochtwerend.
 • Geluiddempend.
 • Door hun isolerende werking heb je weinig warmteverlies.

Rolluiken

Rolluiken zijn luiken die strak langs de ramen worden gemonteerd. Je kunt hierbij kiezen voor rolluiken van kunststof of aluminium. Kunststof rolluiken zijn goedkoper in aanschaf, maar aluminium rolluiken hebben het voordeel dat ze sterker zijn.

Voor de bediening kun je kiezen uit handmatig te bedienen rolluiken en elektrische rolluiken.

Soorten rolluiken

Rolluiken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ze kunnen bovendien voorzien worden van een structuur zodat ze goed aansluiten bij de rest van het huis.

Inbouwrolluiken: Bij een inbouwrolluik wordt de kast ingebouwd in de muur. Het voordeel van een inbouwrolluik is dat dit type erg stevig en daardoor duurzaam is. Het inbouwrolluik schuift voor het raam en kan voor ieder raam op maat gemaakt worden.

Voorzetrolluiken: Een voorzetrolluik hoeft niet ingebouwd te worden. Het rolluik wordt boven het kozijn aan de muur gemonteerd.

Kies ook voor kunststof kozijnen met rolluiken. Vraag hier gratis offertes aan.

Wat zijn de rolluiken op kunststof kozijnen?

Hieronder lees je meer over rolluiken bij nieuwe en bestaande kozijnen.

Voorzetrolluiken op bestaande kunststof kozijnen

Voorzetrolluiken zijn gemakkelijk te installeren op je bestaande kunststof kozijnen. Het opgerolde luik wordt namelijk in een kast op de buitenmuur gemonteerd.

Hier is niet veel kap- en breekwerk voor nodig. Nadeel is dat de kast wel zichtbaar is en dat dit type rolluik niet mooi in de muur is geïntegreerd.

Deze optie is wel iets minder duurzaam en het isoleert minder goed dan een inbouwrolluik.

Kunststof kozijnen met voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken op nieuwe kunststof kozijnen

Ga je nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen en wil je ook graag de voordelen van een rolluik? Dan kun je kiezen voor kozijnen met ingebouwde zonwering (rolluiken).

Het voordeel is dat de montage van kozijn met geïntegreerde rolluiken in één keer plaatsvindt, wat een geldbesparing oplevert.

Bovendien scheelt het hak- en breekwerk, wat je wel zou hebben wanneer je de rolluiken naderhand zou laten plaatsen. Doordat inbouwrolluiken in de gevel worden geïntegreerd geeft dit een erg strak en mooi eindresultaat.

Nadeel is dat inbouwrolluiken wel duurder zijn dan voorzetrolluiken. Dit komt omdat ze wat lastiger te installeren zijn.

Inbouwrolluiken voor kunststof kozijnen

Wat zijn de prijzen voor kunststof kozijnen met rolluiken?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten inclusief btw*, het verwijderen van het oude kozijn en plaatsen van een nieuwe kunststof kozijn met elektrische kunststof rolluik.

De kosten hieronder zijn voor individuele kozijnen. Het is slimmer om in één keer alle kozijnen te vervangen. Dat scheelt flink in de prijs. Vraag hier gratis offertes bij kunststof kozijnspecialisten.

De onderstaande gemiddelde kosten zijn inclusief HR++ glas. Dit is het meest gekozen glas.

Handbediend rolluik Elektrisch rolluik
Vast raam (met HR++) + rolluik
(100 x 120 centimeter)
€750 €900
Draai/kiepraam (met HR++) + rolluik
(120 x 80 centimeter)
€930 €1.175
Voorzetrolluik
(100 x 120 centimeter,
exclusief kunststof kozijn)
€490 €700

*Btw op kunststof kozijnen met rolluiken

Je betaalt over de rolluiken, de kunststof kozijnen (zonder glas) 21% btw. Dit is voor zowel de materialen als de montage.

Maar betreft het glas voor in de kozijnen ligt het anders. Over het glas zelf betaal je wel 21% btw, maar op het monteren van het glas zit 9%. De 9% geldt wel alleen voor isolatieglas, zoals HR++ of isolerend driedubbel glas.

Voordelen van rolluiken

Ben je benieuwd naar de voordelen die rolluiken je bieden? Hieronder volgt een opsomming van goede redenen om voor rolluiken te kiezen:

Thermische isolatie: Rolluiken dienen als zonwering in de warme periodes en houden de warmte binnen in de winter. Het zorgt hiermee voor een aangenaam binnenklimaat.

Kunststof kozijnen zijn ook goed isolerend. In combinatie met rolluiken is het effect nog een stuk groter.

Verduisterend: Kies je voor rolluiken in de slaapkamer dan heeft dit als voordeel dat het binnen donker wordt.

Akoestische isolatie: Rolluiken houden geluiden van buitenaf goed tegen. Zo schrik je minder snel wakker van geluiden in je straat en slaap je een stuk beter.

Inbraakvertragend: Ook niet onbelangrijk: rolluiken hebben een inbraakvertragende werking. Inbrekers zullen meer moeite moeten doen om een woning binnen te dringen met neergelaten rolluiken en zullen sneller kiezen voor een woning die minder goed beschermd is.

Privacy: Ben je erg op je privacy gesteld en vind je het niet prettig wanneer je veel inkijk in je woning hebt? Dit kun je oplossen met bijvoorbeeld gordijnen of jaloezieën.

Met rolluiken sluit je de wereld echter optimaal buiten wanneer je dat wenst. Je kunt hierbij kiezen voor het gedeeltelijk of geheel neerlaten van de rolluiken.

Kunststof kozijnen blijven langer mooi: Rolluiken beschermen je kunststof kozijnen tegen aanslag. Je houdt je kozijnen dus langer mooi en schoon met rolluiken.

Rolluiken of toch screens bij kunststof kozijnen?

Je kunt naast rolluiken ook kiezen voor screens voor de ramen.

 • Rolluiken isoleren een stuk beter dan screens. Screens zijn echt bedoeld tegen de zon. Rolluiken werken zowel tegen de zon om het binnen koeler te houden. als in de winter de warmte beter binnen te houden.
 • Screens zijn licht tot goed verduisterend. Rolluiken verduisteren het huis compleet.
 • Screens zijn gemiddeld prijziger dan rolluiken.

Welke soorten kunststof kozijnen passen bij rolluiken?

Voor het kiezen van geschikte kunststof kozijnen bij de rolluiken is het verstandig om na te denken over de verschillende soorten ventilatiemogelijkheden van kunststof kozijnen.

Dus als het raam naar binnen opengaat, kun je ventileren zonder dat de rolluiken omhoog hoeven. Zo kun je de woning luchten zonder dat je veel last hebt van koude of warme lucht van buiten.

In combinatie met rolluiken kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende kunststof kozijnen:

Draai/kiepraam: Een draai/kiepraam is voorzien van een draai/kiepmechanisme waardoor het raam van bovenaf open kan worden gezet om te ventileren en het toch veilig gesloten blijft.

De tweede mogelijkheid is dat het raam vanaf de zijkant kan worden geopend voor een volledige ventilatie.

Doordat draai/kiepramen naar binnen toe openen, kunnen de rolluiken gewoon neergelaten blijven, wanneer je de kamer wilt luchten.

Valraam: Een valraam is een raam dat naar binnen openvalt. Je vindt valramen vooral terug in kleine kozijnen, zoals in het toilet en de badkamer. Ook deze ramen zijn doordat ze naar binnen openvallen goed te combineren met rolluiken.

Vast kozijn: Een vast glas kozijn is een kozijn dat voorzien is van vast glas, wat betekent dat het kozijn niet geopend kan worden.

Bediening van de rolluiken

Voor de bediening van de rolluiken kun je kiezen uit handmatige bediening of elektrische bediening. De verschillende opties hierbij zijn:

Handbediende rolluiken

Door de eenvoudige bediening zijn deze rolluiken het minst duur in aanschaf. Hierbij kun je kiezen uit..

Bandopwinder bediening: De bandopwinder kan voor één rolluik tegelijkertijd worden gebruikt. Door het relatief lichte gewicht van de meeste rolluiken en doordat hierbij gebruik wordt gemaakt van een slimme techniek, is het niet zwaar om een rolluik te bedienen met een bandopwinder.

Koordopwinder bediening: De koordopwinder verschilt maar weinig van de bandopwinder. Het enige verschil is dat de koordopwinder een koord heeft in plaats van een band. De bediening van een koordopwinder en een bandopwinder is dan ook grotendeels vergelijkbaar.

Elektrische bediening

Kies je voor deze bediening dan ben je wel wat duurder uit. Voordeel is wel dat het veel gebruiksgemak geeft. De elektrische bediening is mogelijk door middel van een…

Schakelaar: Rolluiken met een schakelaar kunnen aan elkaar gekoppeld worden of er kan per rolluik een aparte schakelaar zijn.

Het voordeel van het gebruik van een schakelaar is dat je geen afstandsbediening kwijt kan raken of last hebt van batterijen die op den duur leeg raken. Wel moet je rekening houden met de plek waar de schakelaar komt te hangen.

Afstandsbediening: Een afstandsbediening voor rolluiken wordt steeds vaker gebruikt. Het voordeel van een afstandsbediening ten opzichte van een schakelaar is dat je vanaf elke plek in huis de rolluiken kunt bedienen.

Bediening via smartphone: Erg handig is de mogelijkheid om de rolluiken te bedienen via een app op je smartphone. Ben je bijvoorbeeld op je werk en vergeten om je rolluiken op een warme dag neer te laten? Dan kun je dit op afstand alsnog doen.

Offertes aanvragen bij kunststof kozijnspecialisten

Wil je graag rolluiken aanschaffen voor je bestaande of nieuwe kunststof kozijnen? Vraag bij meerdere kunststof kozijnspecialisten vrijblijvend offertes aan. 100% gratis en vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten