Kunststof Bloemkozijnen [Ramen voor meer Ruimte]

Bij het uitzoeken van kunststof kozijnen kun je kiezen uit verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde bloemkozijnen voor meer ruimte en een mooie brede vensterbank in huis.

In deze gids lees je meer over wat een bloemkozijn precies is, wat de voordelen zijn en in welk geval je misschien ook voor een erker zou kunnen kiezen.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een bloemkozijn?

Een bloemkozijn is de benaming voor een kozijn dat geplaatst wordt op de gevel, waardoor het buiten de gevel uitsteekt.

Hierdoor wordt er extra ruimte gecreëerd in de woning en is er plaats voor een bredere vensterbank. Op een brede vensterbank heb je alle ruimte voor het plaatsen van decoraties of voor planten en bloemen. Vandaar ook de naam: bloemkozijn. Soms wordt de naam plantenraam gebruikt voor een bloemkozijn.

Bloemkozijn kiezen in de gevel

Wat kosten bloemkozijnen?

Een gemiddelde prijs geven van een bloemkozijn is lastig. Omdat een bloemkozijn minder voorkomt wordt het op maat gemaakt.

Meestal is een bloemkozijn een vast kozijn. De basisprijs (inclusief montage) ligt voor een vast kozijn rond de €550 per m². Aangezien er meer materiaal wordt gebruikt voor bloemkozijn en echt maatwerk is, zal een gemiddelde bloemkozijn (ruim) boven de €550 per m² liggen.

Benieuwd naar de kosten van een bloemkozijn? Vraag offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Wat zijn de voordelen van bloemkozijnen?

Waarom zou ik moeten kiezen voor één of meerdere bloemkozijnen?:

Ruimte: Het biedt door het verdiepte effect een prachtige aanblik, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van je woning.

Doordat het kozijn op de gevel wordt gebouwd, wordt de ruimte in je huis groter.

Zithoek: Er is plaats voor extra brede vensterbanken waardoor je meer ruimte hebt voor het neerzetten van planten, bloemen en je favoriete decoraties.

Je kunt de brede vensterbank(en) ook gebruiken om kussens neer te leggen en er een fijne zithoek van te maken waar je voldoende lichtinval hebt voor het lezen van een boek.

Modern en klassiek: Bloemkozijnen passen bij elke woonstijl. Of je nu een strakke, moderne woning hebt, een landelijke stijl huis of dat je woning een meer klassieke uitstraling heeft. Dit type kozijn komt in elke woning goed tot zijn recht.

Weinig onderhoud bij kunststof bloemkozijn: Net als voor alle kunststof kozijnen geldt ook bij een kunststof bloemkozijn dat je kiest voor een duurzaam product waar je voor de lange tijd plezier van hebt.

Wat betreft onderhoud heb je er weinig werk van, een jaarlijkse schoonmaakbeurt is over het algemeen voldoende.

Isolerende werking van kunststof: Ook met een bloemkozijn profiteer je van de uitstekende isolerende werking van een kunststof kozijn.

Kies ook voor bloemkozijnen als je al je kozijnen laat vervangen. Vraag hier gratis offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Waarom isolerend glas in bloemkozijnen?

Een belangrijk onderdeel van een bloemkozijn is uiteraard het glas. Let er bij de aanschaf op dat je kiest voor een goed isolerend glas, zodat je de warmte in huis goed binnenhoudt en niet meer hoeft te stoken in huis dan nodig is.

De volgende soorten HR-glas (Hoogrendementsglas) zijn goed isolerende glassoorten:

HR++ glas: Dit is isolerend dubbelglas. Het is het type glas waar tegenwoordig het meest voor wordt gekozen. HR++ glas isoleert uitstekend en is daarnaast een goed betaalbaar glas.

HR++ glas voor in de bloemkozijn

HR+++ glas: Dit hoogrendementsglas, ook wel driedubbel glas of triple glas genoemd, bestaat uit drie glasplaten in plaats van twee, zoals bij HR++ glas. Dit betekent dus dat HR+++ glas nog beter isoleert. Hier staat wel tegenover dat het ook een stuk duurder in aanschaf is.

Waren je oude kozijnen nog voorzien van enkel glas, dan is dit een goed moment om over te stappen op dubbelglas (HR++ glas) of driedubbel glas (HR+++ glas). Je zult merken dat je hiermee aanzienlijk gaat besparen op je energierekening.

Driedubbel glas in een bloemkozijn

Bloemkozijn of toch een erker?

Met een bloemkozijn geniet je van extra ruimte in huis. Wil je toch liever nog wat meer woonruimte, dan kun je ook een erker overwegen.

  • Een erker is daarentegen wel een stuk duurder in aanschaf dan een bloemkozijn. Een erker kost gemiddeld €6.000 – €12.000
  • Het gaat hierbij echt om een verbouwing, waarvoor je in de meeste gevallen ook een vergunning moet aanvragen bij de gemeente.

Wat is een erker?

Een erker is een uitbreiding van bijvoorbeeld je woonkamer of een ander vertrek in je huis. Een erker steekt buiten de gevel van de woning uit. Wel is er sprake van een open verbinding met de rest van het vertrek.

Dit in tegenstelling tot een serre, wat ook een aanbouw is maar deze is afgesloten van de rest van het vertrek en via een deur bereikbaar.

Erkers tref je vaak aan bij jaren dertig woningen.

Wat is een erker ten opzichte van een bloemkozijn

Wat zijn de voordelen van een erker?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een erker:

  • Het is een relatief eenvoudige verbouwing die niet ontzettend kostbaar hoeft te zijn.
  • Doordat een erker grotendeels uit ramen bestaat, profiteer je van meer daglicht in huis wat zorgt voor meer wooncomfort.
  • Het geeft je woning een unieke aanblik. Zeker wanneer je woont in een straat met veel gelijke woningen, springt een huis met een erker er helemaal uit. Een erker heeft vaak een waardeverhogend effect.
  • Met een erker creëer je echt een heel sfeervol plekje in je huis. Zeker wanneer je er een bankstel of een fijne stoel neerzet, zal het al gauw je favoriete plek in huis worden.
  • Laat je een erker bij de keuken aanbouwen, dan is dit vaak een perfecte plaats om je eettafel neer te zetten. Zo heb je een heerlijk lichte plek met veel uitzicht naar buiten.
  • Is jouw woning vrij strak van vorm en wil je het juist wat speelser maken, dan kan het plaatsen van een erker de woning een sfeervolle look geven.

Dus een erker geeft echt meer woonruimte, maar een kunststof bloemkozijn is sneller geplaatst en is betaalbaarder.

Laat al je kozijnen vervangen

Laat niet alleen één kozijn vervangen voor één nieuw bloemkozijn. Laat ook meteen andere kozijnen vervangen in huis.

Dit scheelt namelijk in de totale kosten en je kunt direct genieten van betere isolerende kozijnen met dito HR-glas in je hele huis. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis Kunststof kozijnen offertes aanvragen

Tijd voor nieuwe kunststof kozijnen? Dan is het verstandig om aan verschillende kunststof kozijnspecialisten advies te vragen. Zo kun je snel de verschillende specialisten vergelijken.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vergelijkbare berichten