Goedkope Schuifpui [Prijzen in 2024 + Soorten]

Een schuifpui is een mooie toevoeging voor je huis. Het woongenot wordt zeker verhoogd met een doorgang die je snel en gemakkelijk toegang verleent tot je tuin.

Voor wie een schuifpui een (te) grote investering vindt, zijn er mogelijkheden om de aanschafkosten te beperken.

In deze gids lees je meer over hoe je voor minder geld toch een fijne schuifpui kunt hebben.

Snel een schuifpui specialist vinden?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Soorten schuifpuien en materialen

Er zijn verschillende soorten schuifpuien waar je uit kunt kiezen. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende materiaalsoorten.

Deze keuzes zijn allemaal van invloed op de prijs.

Je kunt hierop dus wel het nodige besparen door voor de goedkopere opties te gaan.

Soorten schuifpuien

Kiepschuifpui: Een kiepschuifpui kun je zien als een handige combinatie tussen een kiepraam en een schuifpui. Met een kiepschuifpui is het ook mogelijk om even te ventileren zonder dat je de hele schuifpui hiervoor open hoeft te schuiven.

Een kiepschuifpui heeft dus een schuifdeur die je niet alleen kunt schuiven maar ook kunt kiepen. Dit brengt wel met zich mee dat de bediening van dit type schuifpui wat zwaarder is.

Kiepschuifpui voorbeeld

Hefschuifpui: De goedkopere variant schuifpui wordt ook wel een hefschuifpui genoemd. De hefschuifpui wordt vaak geplaatst bij een grotere doorgang. Kenmerkend voor de hefschuifpui is dat de rails in de kozijnen verwerkt zitten. Hierdoor heeft een hefschuifpui geen hoge drempel.

De schuifdeur van een hefschuifpui kun je alleen maar schuiven en niet kiepen.

De hefschuifpui is de meest populaire schuifpui.

Hefschuifpui voorbeeld

Materialen

Kunststof schuifpui: Schuifpuien van kunststof worden heel veel gekozen. Kunststof is dan ook een duurzaam materiaal dat bovendien gemakkelijk is te onderhouden. Een ander belangrijk voordeel is dat deze schuifpuien, net als kunststof kozijnen bijzonder goed isoleren.

Dit heeft weer een positief effect op de hoogte van je energierekening.

Aluminium schuifpui: Aluminium is ook een duurzaam materiaal. Aluminium schuifpuien passen heel goed bij een moderne en industriële uitstraling. Ze zijn wel duurder in aanschaf.

Als nadeel hebben ze dat het warmteverlies relatief hoog is, al zijn er op dit gebied wel weer innovaties waardoor dit warmteverlies beperkt wordt.

Houten schuifpui: Een houten schuifpui past goed bij een wat meer klassieke uitstraling. Het heeft een natuurlijke uitstraling en biedt de mogelijkheid om de kleur van de schuifpui later te veranderen. Hout vraagt wel meer onderhoud.

Vind je dit geen probleem dan kan een houten schuifpui een goede keuze zijn.

Wil je een goedkope schuifpui dan is een kunststof schuifpui een goede keuze. Deze zijn gemiddeld goedkoper dan een houten of aluminium schuifpui.

Dubbele of enkele schuifpui?

Voor de prijs maakt het ook verschil of het om een enkele of een dubbele schuifpui gaat.

Enkele schuifpui: Een enkele schuifpui heeft één enkele schuif, dus één deur die van links naar rechts en andersom kan schuiven. Hierbij kan het schuivende deel zowel het linkse als het rechtse gedeelte van de schuifpui zijn. Het andere deel is een vast raam.

Enkele schuifpui voorbeeld

Dubbele schuifpui: Bij een dubbele schuifpui is het kozijn met twee deuren afgehangen. Dit houdt dus in dat er twee deuren in het midden zitten. Bij een enkele schuifpui heb je de beschikking over één deur.

Bij een dubbele schuifpui dus over twee deuren. Deze deuren kunnen beide een kant op worden geschoven.

Een enkele schuifpui is in de meeste gevallen een prima keuze, die ook nog eens voordeliger is dan een dubbele schuifpui.

4-delige schuiifpui voorbeeld

Welk soort schuifpui is de goedkoopste?

Met alle informatie hierboven kom je uit op de volgende type schuifpui:

De meest voordelige schuifpui is een enkele kiepschuifpui van kunststof met standaard HR++ en in een standaard kleur. Vraag hier gratis offertes aan bij schuifpui specialisten.

Wat is de prijs voor de goedkoopste schuifpui?

De goedkoopste schuifpui kost gemiddeld €2.000. Deze is van kunststof en 2 meter breed x 2 meter hoog.

Deze gemiddelde kosten zijn:

  • Montagekosten;
  • In kunststof uitvoering
  • Inclusief standaard HR++ glas;
  • Standaard kleur;
  • Btw;
  • Verwijder- en afvoerkosten.

De €2.000 bestaat voor €1.400 uit materiaal kosten (schuifpui en aanverwant materiaal) en €600 aan arbeidskosten.

Vergelijken

In het overzicht zie je de gemiddelde kosten voor verschillende afmetingen en soorten in kunststof uitvoering. Een 3 meter brede schuifpui is de meest gekozen breedte. Alle kosten zijn inclusief btw, arbeidskosten, prijs voor de schuifpui, standaard kleur en HR++.

Kunststof schuifpui (met HR++ glas) Kosten
Kiepschuifpui (2 m breed x 2 m hoog) €2.000
Kiepschuifpui (3 m breed x 2 m hoog) €2.400
Hefschuifpui (2 m breed x 2 m hoog) €2.700
Hefschuifpui (3 m breed x 2 m hoog) €3.800

Tweedehands schuifpui kopen

Vind je een nieuwe schuifpui toch wel erg duur? Je kunt overwegen om een tweedehands schuifpui aan te schaffen.

Op sites als Marktplaats.nl kun je eens gaan kijken wat het aanbod is. Met een beetje geluk, kom je er net de schuifpui tegen die voor jouw woning geschikt is.

Tweedehands schuifpuien kunnen best nog van een prima kwaliteit zijn. Wanneer iemand bijvoorbeeld aan het verbouwen is en iets anders wil, kun je soms voor een aantrekkelijke prijs een goede schuifpui aanschaffen.

Het is wel lastig om een exact passende 2e hands schuifpui te vinden die voldoende isoleert.

Standaard kleur kiezen

Ook op het gebied van kleur zijn er goedkopere en duurdere keuzes te maken. Zo zijn de standaard schuifpui kleuren zoals wit, 9016 en 9010 bij de meeste leveranciers het voordeligst.

Kies je voor een afwijkende kleur dan betaal je bij de ene leverancier hiervoor een meerprijs, maar bij andere leveranciers zit dit al in de prijs berekend.

Het is goed om hier dus even naar te kijken bij het bestellen van een schuifpui.

Witte kunststof schuifpui

Bron foto: lifestylewindows.co.uk

Afwerking

De afwerking van de schuifpui heeft uiteraard ook invloed op de prijs. Zo kun je voor een mat, glossy of een metallic lak kiezen. Voor een glossy of metallic afwerking van de lak, betaal je ongeveer 5% meer.

Door te kiezen voor een standaard finish zoals mat ben je het meest voordelig uit.

Glas voor de schuifpui

Dan is er ook nog de keuze voor het glas dat in de schuifpui moet komen. Je wilt uiteraard wel dat het glas goed isoleert. De standaard op het gebied van isolerend glas is hoogrendementsglas.

Zo heb je:

HR++ glas: Dit type dubbel glas is voorzien van gas en folie wat het extra isolerend maakt. HR++ glas is betaalbaarder en isoleert goed.
HR+++ (drie glasplaten) glas: Dit type driedubbel HR-glas is duurder in aanschaf, maar isoleert nog beter dan HR++ glas.

Zelf de schuifpui inmeten

Om kosten te besparen kun je ervoor kiezen om de schuifpui zelf in te meten. Het risico bestaat dan wel dat de meting niet perfect gebeurt waardoor de schuifpui niet het juiste formaat heeft.

Het is dan ook verstandig om dit toch aan de schuifpui specialist over te laten om dit soort problemen te voorkomen.

Offertes aanvragen bij schuifpui specialisten

Een laatste tip om te besparen op de kosten is om bij meerdere schuifpui specialisten offertes aan te vragen. Zo kun je een goede prijsvergelijking maken en nog wat op de aanschaf besparen.

Vraag hieronder direct gratis offertes aan.

Vergelijkbare berichten