Kunststof Kozijnen Dakkapel Vervangen [Incl. Prijsoverzicht]

Zijn je kozijnen van je dakkapel verouderd? Kies voor nieuwe kunststof kozijnen in je dakkapel. Zo heb je minder last van warmteverlies en ben je met (nieuwe) kunststof kozijnen minder tijd kwijt aan onderhoud.

Hieronder lees je meer over de verschillende kunststof kozijnen voor je dakkapel.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen in je dakkapel?

De plaatsing van een kunststof kozijnen heeft de volgende voordelen:

Gunstig in prijs: Voor een kunststof kozijnen betaal je minder dan voor een houten of aluminium kozijnen. Over de kosten van kunststof kozijnen in een dakkapel lees je meer onder het kopje ‘Wat kosten kunststof kozijnen voor een dakkapel?‘.

Onderhoudsvrij: Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden, alleen af en toe schoonmaken volstaat. Voor de rest heb je er eigenlijk geen onderhoud aan.

Goede isolatie: Kunststof kozijnen isoleren goed tot zeer goed. Kies je daarnaast voor hoogrendementsglas, dan zal het warmteverlies minimaal zijn.

Nauwelijks van hout te onderscheiden: Kies je voor een houtnerf structuur dan is het materiaal moeilijk van hout te onderscheiden.

Lange levensduur: Kunststof gaat lang mee dus je hebt lang plezier van je dakkapel.

Pak ook de voordelen mee van kunststof kozijnen in je dakkapel. Vraag hier gratis offertes aan bij kozijnspecialisten.

Wat kosten kunststof kozijnen voor een dakkapel?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor (het vervangen) kunststof kozijnen voor in een dakkapel. De prijzen zijn inclusief btw en montagekosten.

In veel gevallen is het nodig om een steiger of hoogwerker (laten) huren bij het monteren van de kozijnen in een dakkapel. Deze komen bovenop de montageprijs.

HR++ HR+++
2 vaste kozijnen, 1 draai/kiepraam
(150 x 60 cm)
€825 €895
1 draai/kiepraam
(120 x 80 cm)
€550 €620
Steiger
(inclusief opbouw)
€130 -
Kraan €280 -

Soorten kunststof kozijnen voor in het dakkapel

Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van het kunststof kozijn van je nieuwe dakkapel, bijvoorbeeld:

 • Een dubbel raam.
 • Een triple raam met bijvoorbeeld twee vaste ramen en een draai/kiepraam in het midden.
 • Vier ramen op een rij.

Hierin zijn verschillende combinaties mogelijk, dus het aantal ramen en het soort raam: bijvoorbeeld vaste ramen en draaikiepramen.

Drie kunststof kozijnen in een dakkapel

Bron foto: ecokozijnen.nl

Kunststof vast raam

Kenmerkend voor een vast raam is uiteraard dat het niet open kan. Deze keuze lijkt op het eerste gezicht niet voor de hand liggend. Waarom zou je kiezen voor een raam dat niet open kan? Niet in alle ruimtes is het nodig dat een raam open kan.

Meer lichtinval via dit raam kan dan voldoende zijn. Een vast raam is bovendien minder gevoelig voor inbraak. Wil je toch liever de ruimte kunnen ventileren dan kun je beter voor een draaikiepraam kiezen in plaats van een vast raam.

Kunststof draaikiepraam

Een kunststof draaikiepraam is een kozijn dat een draai- en een kiepfunctie heeft. Dit raam heeft scharnieren in de onderstijl en in de zijstijl bevestigd. Er zijn bij dit raam dus twee standen mogelijk:

 • Draaien: Bij het draaien wordt het draaikiepraam altijd naar binnen geopend.
 • Kiepen: Bij de kiepstand valt het raam naar binnen.

Om van draaistand naar kiepstand te gaan en omgekeerd moet je het raam eerst volledig sluiten, zodat het over kan gaan op een ander mechanisme.

Draaikiepramen bieden je dus uitgebreide mogelijkheden om de ruimte te ventileren. Ook voor kunststof dakkapellen worden ze heel veel gebruikt.

Draairamen

Een kunststof draairaam is wat anders dan een kunststof draai/kiepraam. Dit type kozijn kan namelijk alleen naar binnen draaiend open en kan dus niet kiepen.

Niet op elke plek is het mogelijk om een raam te kiepen. Denk hierbij aan kleinere ruimtes zoals een toilet, badkamer of kantoor. Op deze plekken kan dan gekozen worden voor een draairaam.

Uitzetramen

Uitzetramen hebben scharnieren aan de bovenzijde, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Dit type raam is ideaal voor het ventileren van ruimtes, omdat ze ook tijdens een lichte regenbui open kunnen blijven.

Doordat het raam naar buiten draait, kun je de vensterbank die voor het raam zit, blijven gebruiken. Uitzetramen zie je ook vaak in de keuken.

Zo kun je het raam gemakkelijk openzetten naar buiten. Bij een naar binnen vallend raam zou deze over het aanrecht vallen, wat niet zo praktisch is.

Zijlichten

Voor je kunststof dakkapel kun je in combinatie met een draaikiepraam kiezen voor zogenaamde zijlichten. Hierbij zorgt het draaikiepraam voor voldoende ventilatie en de extra zijlichten voor een mooi uitzicht en dat er genoeg licht de kamer binnen komt.

Zijwang met glas

Je kunt voor nog meer lichtinval kiezen door de zijwangen van de dakkapel van glas te voorzien. Zo valt er via de zijkanten van de dakkapel ook licht naar binnen.

Zeker in een van zichzelf donkere ruimte zoals een zolderkamer kan dit veel verschil maken.

Kunststof kozijnen in dakkapel met glazen zijwang

Bron foto: dreumel.nl

Kies voor isolerend glas in je dakkapel kozijnen

Het glas in de kozijnen zorgen voor een groot deel van de isolatiewaarde. Er zijn twee verschillende soorten HR glas waar het meest voor wordt gekozen.

 • HR++ glas: Dit type dubbel hoogrendementsglas is de standaard geworden. Dit type glas isoleert goed en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • HR+++ glas: Dit type glas heeft drie glasplaten en isoleert nog beter dan HR++ glas. Daarentegen is het wel prijziger.

Binnen- of buitendraaiend openen?

Wat is nu handiger bij een dakkapel, een naar binnen of naar buiten draaiend raam?

Voordelen van een naar binnen draaiend raam:

 • Het raam hoeft niet volledig geopend te worden om een ruimte te ventileren. Door dit raam op de kiepstand te zetten komt er frisse lucht de kamer binnen.
 • Waait het hard, dan krijgt de wind minder vat op een naar binnen draaiend raam.
 • Naar binnen draaiende ramen kun je gemakkelijk van binnenuit schoonmaken.

Voordelen van een naar buiten draaiend raam:

 • Heb je weinig ruimte binnen om het raam open te zetten dan is het handiger als het raam naar buiten draait.
 • Laat je raamdecoratie aanbrengen dan zit een naar buiten draaiend raam hierbij niet in de weg wat bij binnendraaiende ramen wel vaak het geval is.

Dakkapel kozijnen vervangen

Heb je een bestaande dakkapel maar is deze niet meer in een goede staat? Het is niet altijd nodig om een complete dakkapel te vervangen.

Het kan voldoende zijn om de (houten) kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Ook de (houten) zijwangen kunnen vervangen worden door nieuwe kunststof zijwangen.

Door te kiezen voor renovatie van je dakkapel kan deze weer een lange tijd mee.

Prefab dakkapel met kunststof kozijnen

Bij een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek gemaakt. Denk daarbij aan onderdelen zoals de zijwangen, het kozijn en het dak. Veelal worden deze onderdelen ook al in elkaar gezet in de fabriek.

Zo is de dakopbouw al direct geïsoleerd, waterdicht en zijn de (kunststof) kozijnen al gemonteerd.

Een prefab dakkapel is voordeliger dan een traditioneel gemaakte dakkapel. Dit komt omdat de productie bij een prefab model veel efficiënter is.

Is een dakkapel zonder ramen interessant?

Offertes aanvragen bij kunststof kozijnspecialisten

Wil je een kunststof kozijnen laten plaatsen in je dakkapel en andere delen van je huis? Dan is het verstandig om bij verschillende kunststof kozijnspecialisten offertes aan te vragen.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend kunststof kozijnen offertes aan.

Vergelijkbare berichten