Welk Glas Kiezen Voor De Schuifpui?

Ga je een schuifpui aanschaffen of vervangen? Dan krijg je ook te maken met de vraag welk soort glas erin moet komen. Geen onbelangrijke vraag want de schuifpui bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit glas en zorgt voor het isolerende vermogen.

In dit artikel lees je meer over welke glassoorten er verkrijgbaar zijn voor plaatsing in je bestaande of nieuwe schuifpui.

Snel een schuifpui specialist vinden?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Welke soort glas voor de schuifpui?

Heel belangrijk is natuurlijk dat het glas goed isolerend is om te voorkomen dat de warmte via het glas van de schuifpui naar buiten ontsnapt en je veel moet stoken om de kamer warm te houden.

Enkel glas of het oudere dubbele glas (luchtgevuld) voldoet niet meer aan de normen en zorgen voor warmteverlies.

Kies voor HR-glas eventueel in de vorm van veiligheidsglas of zonwerend glas.

Isolerend glas in je schuifpui voor warmer huis

Bron foto: archiexpo.com

Bestaat er hoogrendementsglas voor de schuifpui?

Standaard worden schuifpuien vaak voorzien van dubbel hoogrendementsglas HR++. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, wat nog beter isoleert.

Wat is HR++ glas voor schuifpui?

HR++ glas is dubbel glas dat is gevuld met edelgas en voorzien is van een onzichtbaar warmte reflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar de warmte in een ruimte terugkaatst.

De reflecterende metaalcoating aan de binnenzijde van HR++ glas reflecteert warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft.

De gasvulling tussen de glasbladen voorkomt dat de kou van buiten wordt doorgegeven aan de binnenruit en omgekeerd, dat de warmte van binnen wordt doorgegeven aan de glasplaat aan de buitenzijde.

Wat is HR+++ glas voor de schuifpui?

HR+++ glas wordt ook wel triple glas genoemd. Het bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee spouwen. In deze twee spouwen bevindt zich net als bij HR++ glas edelgas (zoals argon of krypton).

Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte kan ontsnappen. Verder zit er een coating op één of meerdere glasplaten, zodat het een nog hogere isolatiewaarde heeft.

Vraag aan schuifpui specialisten of je huidige schuifpui geschikt is voor dubbel of triple hr glas of dat je schuifpui vervangen moet worden. Vraag hier gratis schuifpui offertes aan.

HR++ glas of HR+++ glas kiezen voor je schuifpui?

Is jouw woning goed geïsoleerd en bestaan je andere ramen ook uit HR++ glas, dan kun je voor de schuifpui volstaan met HR++ glas. Het is dan weinig zinvol om HR+++ glas in je schuifpui te laten zetten.

De warmte die de schuifpui tegenhoudt zou dan op een andere plek weer verloren gaan. HR+++ glas vind je vooral in woningen die al zeer goed zijn geïsoleerd.

Isoleer ook jou huidige of nieuwe schuifpui met isolerend glas. Vraag hier gratis schuifpui offertes aan.

Is er veiligheidsglas voor de schuifpui?

Veiligheidsglas komt in twee vormen:

Gelaagd glas

Dit gelaagde veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee lagen die door middel van folie met elkaar zijn verbonden. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om er doorheen te vallen of het te breken. Het folie zorgt ervoor dat het glas, mocht er toch een breuk ontstaan, zoveel mogelijk één geheel blijft.

Gehard glas

Dit type veiligheidsglas is ongeveer 5x sterker dan standaard HR-glas. Mocht er toch een grote klap tegen gehard glas komen, valt het in kleine korrels uiteen. De kans op lichamelijk letsel is hierdoor veel kleiner dan bij standaard glas.

Een ander voordeel is dat gehard glas goed bestand is tegen temperatuursverschillen, waardoor het extra geschikt maakt voor de schuifpui.

Ook gehard glas is een goede keuze als schuifpui glas. Belangrijk is wel dat de schuifpui dit zwaardere veiligheidsglas kan dragen.

Maar er zijn nog meer soorten veiligheidsglas:

Letselbeperkend glas: Zeker bij plekken waar het glas makkelijk bereikbaar is, zoals bij een schuifpui, is de kans op ongelukken aanwezig.

Letselbeperkend glas, zoals gehard glas is glas met een veilig breukpatroon, wat betekent dat er bij breuk geen grote scherven of openingen ontstaan, wat de kans op ernstig letsel kan voorkomen.

Doorvalveilig glas: Doorvalveilig glas is zo sterk dat personen er niet doorheen kunnen vallen. Zeker met spelende kinderen is dit een fijn idee. Letselbeperkend glas is niet doorvalveilig.

Inbraakwerend glas: Veiligheidsglas kan ook je bezittingen beschermen tegen inbrekers.

Inbraakwerend glas maakt het vrijwel onmogelijk voor inbrekers om in korte tijd een opening in het glas te forceren.

Bestaat er zonwerend glas voor de schuifpui?

Op de warmere dagen wanneer de zon volop schijnt op het glas van je schuifpui kan het binnen behoorlijk warm worden. Met zonwerend glas houd je de warmte voor een langere periode buiten. En in de winter houdt het juist de warmte langer binnen.

Bij zonwerend glas is er een laagje metaaloxide op het glas aangebracht. Hierdoor is het glas minder doorzichtig en worden de zonnestralen gedeeltelijk gereflecteerd.

Zonwerend glas is er zowel in HR++ glas als in HR+++ glas.

Glas van de schuifpui vervangen

Heb je al een schuifpui dan kan het zijn dat de glazen na verloop van tijd aan vervanging toe zijn.

Zo kan het zijn dat er aan de binnenkant van de glazen vocht ontstaat als gevolg van een lek raam. Of je ervaart meer tocht die via het glas van je schuifpui in huis trekt.

Ook kan het glas beschadigd zijn geraakt door een ongelukje.

Het is mogelijk om dan het glas van je schuifpui te vervangen. Hierbij is het goed om te kijken wat de staat van de schuifpui als geheel is. Het kan zijn dat het verstandiger is om de hele schuifpui te vervangen.

Glas vervangen voor bestaande schuifpui

Bron foto: windowgeeks.co.uk

Complete schuifpui (met nieuw glas) vervangen

Heb je last van tocht bij je schuifpui en vertoont het andere gebreken, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe generatie schuifpui met isolerend glas.

Het is tijd voor een nieuwe schuifpui als:

  • Je veroudert dubbel of enkel glas in je schuifpui hebt en de schuifpui is niet geschikt voor hoogrendementsglas;
  • De schuifpui is scheef komen te staan;
  • De rails en hang- en sluitwerk werkt niet naar behoren en vervangen is relatief prijzig.

Hiermee verhoog je het comfort en verlaag je de energierekening verder.

Wat kost schuifpui glas?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor een schuifpui met isolerend glas.

Wat kost het vervangen van glas in een schuifpui?

Je moet rekening houden met kosten van gemiddeld €450 per schuifpui deel met HR++ glas.

Nieuwe schuifpui laten plaatsen

Wil je toch de schuifpui laten vervangen? Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor de twee meest gekozen soorten schuifpuien, inclusief btw, arbeidskosten,  HR++ en triple glas.

Type schuifpui (3 meter breed) met HR++ glas met HR+++ glas
Hefschuifpui €4.000 €4.250
Kiepschuifpui €2.300 €2.550

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het glas. Deze zitten bij de bovenstaande kosten voor de kiepschuifpui en hefschuifpui inbegrepen.

Glas in schuifpui Kosten
HR++ kosten €400
HR+++ kosten €650

Offertes aanvragen bij schuifpui specialisten

Laat je adviseren over het juiste glas voor je nieuwe schuifpui. Vraag nú gratis offertes aan bij schuifpui specialisten.

Vergelijkbare berichten