Nieuwe Kunststof Kozijnen Laten Plaatsen [Hoe Werkt Dat?]

Hoe gaat dat nu in zijn werking? Het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen?

Zelf plaatsen lijkt de meest goedkope oplossing. Maar de montage moet goed gebeuren, anders kunnen er op de lange duur problemen ontstaan. Denk maar eens aan warmteverlies of vochtproblemen.

Het beste is om de plaatsing van kozijnen over te laten aan een kozijnspecialist.

Lees hieronder hoe stap-voor-stap kozijnen worden vervangen.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Keuze van kunststof kozijnen

Zowel voor vaste ramen als draai/kiepramen zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar. De meest gangbare kunststof kozijnen zijn voorzien van staal, dat voor de juiste stevigheid en veiligheid zorgt.

Alleen bij kleinere kozijnen zoals het wc-raampje ontbreekt dit.

Vaste kozijn: Het vaste raam kan niet open. Vaak komen we dit raam aan de voorkant en op de benedenverdieping van een woning tegen.

Draai/kiepraam: Deze zijn vooral praktisch aan de achterkant van de woning, de badkamer en slaapkamers. Een draai/kiepraam kan in zijn geheel open of op kiepstand staan.

Valraam: Voor de badkamer is ook het valraam een goede optie. Dit raam opent in verticale richting en ventileert de badkamer uitstekend.

Kunststof deur: Ook een deur kun je in een kunststof variant krijgen. Een kunststof deur is makkelijk in onderhoud en hoef je niet om de paar jaar te verven.

Naast de meest gangbare ramen zijn er ook kunststof schuiframen, tuimelramen, klapramen en stolpramen.

Lees hier meer over de verschillende soorten kunststof kozijnen en hoeveel deze kosten.

Wil je offertes ontvangen? Vraag hier gratis offertes aan bij kozijn specialisten.

Kleuren

Een kunststof kozijn hoef je niet per se in wit te bestellen. Er zijn tegenwoordig kunststof kozijnen in heel veel verschillende kleuren. Grijs en bruin zijn populair.

Profiel

Je kunt ook kiezen uit verschillende profielen. Zo heb je het verdiept profiel. Voor een verdiept profiel wordt het meest gekozen en lijkt ook het meest op een houten kozijn. Maar ook een vlak profiel is te koop, maar wordt weinig voor gekozen.

Hier lees je meer over kunststof kozijnprofielen.

Aanslag

Het beste kun je voor een kozijn kiezen met aanslag. In de meest gevallen wordt een kozijn via de buitenzijde in het stelkozijn geplaatst. Voor een nette afwerking is een aanslag sterk aan te raden.

Lees hier meer over een aanslag bij kunststof kozijnen.

Glas kiezen

Als je nieuwe kozijnen laat maken kies je ook voor nieuw glas.

Het glas is een belangrijk deel van het raam als het op isoleren aankomt. Zowel op warmte als geluidisolatie.

Tegenwoordig kies je daarom voor hoogrendementsglas, ook wel isolatieglas genoemd voor in je kozijnen.

Dit is glas werkt isolerend, waardoor de energierekening omlaag gaat en het aangenaam warm blijft in huis zonder veel te stoken.

Hieronder vind je de verschillende HR glas varianten.

HR: Hoogrendementsglas zonder + was het eerste type isolatieglas dat op de markt kwam.
Het lijkt op standaard dubbel glas. Het verschil met standaard dubbel glas is dat er een coating op de glasplaten zit waardoor het beter isoleert.

HR+: Dit is stapje beter dan de standaard HR. In dit type zit er gas tussen de twee glasplaten (spouw) waardoor het beter isoleert.

HR++: Dit type hoogrendementsglas isoleert weer beter dan HR+ door de bredere spouw. HR++ glas wordt tegenwoordig het meest voor gekozen door de isolatie/prijsverhouding.

HR+++: De drie plussen staan voor driedubbel glas en isoleert veruit het beste.

Zelf doen of uitbesteden?

De goedkoopste oplossing is het zelf plaatsen van deze kozijnen. Hier is echter wel wat kennis voor vereist.

Bij verkeerde plaatsing of een slechte afwerking staat het kozijn niet haaks in de gevel. Tocht en vocht kunnen hier het gevolg van zijn.

Wie niet de kennis of kunde beschikt voor het zelf plaatsen, kan dit ook laten doen. De totale kosten liggen hoger, je hebt echter de garantie dat het kozijn perfect geplaatst wordt.

Bovendien ontvang je garantie op geleverde en gemonteerde kozijnen.

Is je interesse gewekt? Vraag hier gratis offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Terugverdienen

Gelukkig verdien je de investering in kunststof kozijnen ook weer terug. Ook al laat je het plaatsen door een kunststof kozijnspecialist.

Doordat je energie bespaart met kunststof kozijnen, verdien je de investering in kunststof kozijnen uiteindelijk terug.

Lage btw-tarief op het plaatsen van kunststof kozijnen

Op de arbeidskosten van het plaatsen van kunststof kozijnen zit het lage btw-tarief van 9%. Hiervoor moet je woning wel ouder dan 2 jaar zijn.

Kunststof kozijnspecialist inschakelen

Liever geen risico nemen en kunststof kozijnen door een vakman laten plaatsen? Hieronder volgen enkele tips. Zo ben je verzekerd van een vakkundige plaatsing en garantie op geleverd werk

Bovendien kunnen de tips je helpen met het zoeken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

1. Vraag offertes aan voor kunststof kozijnen

Ga niet met de eerste de beste in zee. Vraag meerdere offertes aan voor kunststof kozijnen.

Het heeft geen zin om tientallen offertes aan te vragen, vaak ben je dan het overzicht kwijt. De offertes tonen niet alleen de kosten voor geleverde producten en montage, maar ook eventuele korting en btw.

Bij de offerteservice kun je in één keer meerdere offertes aanvragen. Je krijgt van maximaal 5 bedrijven offertes. Vraag hier gratis offertes aan bij kozijnspecialisten.

2. Vraag naar een specifiek kozijnmerk of type

Heb je bepaalde wensen met betrekking tot een merk of type?, bijvoorbeeld voor het merk Schüco. Vraag naar welke merken de kozijnspecialist levert.

Niet ieder bedrijf kan het gewenste kozijn leveren. Bekijk ook gelijk welke kleuren beschikbaar zijn. Zowel het design (bijvoorbeeld houtnerf) als kleur van de kozijnen bepalen de uitstraling van de woning.

Hoe lang duurt het vervangen van kunststof kozijnen?

Voor een kleine woning kan de plaatsing binnen 1 dag gebeuren. De duur van de klus is ook afhankelijk van het aantal kozijnen je wilt vervangen.

Maar voor een gemiddeld rijtjeshuis of 2-onder-1-kap moet je uitgaan van enkele dagen om alle oude kozijnen te verwijderen en nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen.

Hoe lang duurt het kunststof kozijnen plaatsen?

Kun je kunststof kozijnen plaatsen bij vorst?

Bij lichte vorst is het mogelijk om kunststof kozijnen te plaatsen. Bij storm kunnen de werkzaamheden wel eens uitgesteld worden.

Hoe worden kunststof kozijnen geplaatst?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om het de kozijnspecialist zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je beginnen met wat voorbereidend werk.

Inmeten

Na de kunststof kozijn offerteaanvraag en akkoord komt de kozijnspecialist (vrijblijvend) bij je thuis. De specialist neemt de kozijnmaten goed op en kan zo de juiste kunststof kozijnen met HR glas (laten) maken.

Met of zonder stelkozijn?

Een stelkozijn wordt in veel gevallen aangeraden om te monteren voordat het kozijn erin wordt gezet.

Stelkozijnen zijn van hout of kunststof. Kunststof wordt steeds meer gebruikt omdat het beter tegen de weersinvloeden kan. Kortom, het heeft een langere levensduur.

Het werken met stelkozijnen heeft de volgende voordelen:

  • De isolatiewaarde wordt hoger omdat kieren tussen de muur en kozijnen goed worden afgesloten.
  • Het kozijn krimpt of zet uit naargelang de temperatuur. Die werking van de kozijn wordt opgevangen door het stelkozijn. Zonder stelkozijn is de kans op beschadigingen groter.

Stap 1: Voorbereiding

De monteur moet vrij kunnen werken. Dit betekent dat de vensterbank leeg is en er geen meubilair zoals kastjes of een bankstel in de weg staan. Hangen er gordijnen voor het raam?

Verwijder deze voordat de monteur komt.

Stap 2: Afdekken van vloer en meubels

Alhoewel in de meeste gevallen een kozijn via de buitenzijde wordt geplaatst is het slim om de vloer en meubels binnen af te dekken.

Stap 3: Nameten van de kozijnen

Voordat de kozijnen geplaatst worden, zal de monteur deze voor de zekerheid nameten. Bij eventuele afwijkingen kan dit nog bijgesteld worden. Is er een fout gemaakt bij de eerste meting of heb je de maten zelf niet goed doorgegeven?

Mogelijk moeten de kozijnen worden omgeruild.

In dit geval zal de monteur een nieuwe afspraak maken. Gelukkig komt dit zelden voor. Ook daarom laat je het meten en bestellen aan de vakman over.

Opmeten van de kunststof kozijnen

Stap 4: Verwijderen van de oude kozijnen

Plaatsing van nieuwe kunststof kozijnen kan pas nadat oude kozijnen zijn verwijderd.

Verwijderen van de oude kozijnen

Stap 5: Plaatsen van een stelkozijn

Een stelkozijn zorgt er voor dat je kunststof kozijn netjes op zijn plaatst komt te zitten. Het is een kader, soms van hout maar steeds vaker van kunststof dat wordt geplaatst tussen de buitenmuur en binnenmuur.

Een houten stelkozijn is vaak oranje geschilderd. Deze oranje laag is bedoeld om het hout langdurig te beschermen tegen weersinvloeden.

Een stelkozijn voorkomt enkele problemen. Als je namelijk een kozijn plaatst zonder stelkozijn moet je deze verankeren. Bij het verankeren in de muur bestaat er de kans dat er schade ontstaat aan de gevel.

Ook heeft een stelkozijn een isolerende functie.

Stap 6: Nieuwe kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen van kunststof kozijnen is precisiewerk. Het gaat niet alleen om het plaatsen maar ook het afstellen.

Monteren van het nieuwe kozijn

Stap 7: Afwerking en controle

De monteur controleert de afwerking zorgvuldig. Vervolgens verwijdert deze de afdekking van vloer en meubels én het afval. Ook het afvoeren van de oude kozijnen verzorgt de monteur.

Bron foto’s: sternfenster.com

Moet er een laag PUR rondom het kozijn?

Er wordt snel naar PURschuim gegrepen om de kieren te dichten rondom kozijnen. Maar dit is niet de beste optie. De beste manier is om de naden af te dichten met een kitvoeg.

Garantie op geplaatste kozijnen

Geleverde en geplaatste kozijnen vallen onder een bepaalde garantietermijn. Afhankelijk van de leverancier en fabrikant zit er vaak standaard 10 jaar garantie op kunststof kozijnen. Als er schade is ontstaan bij het plaatsen van de kunststof kozijnen kun je hier een beroep op doen.

Plaats je het kunststof kozijn zelf, let er dan op dat deze garantie niet komt te vervallen. Ook dit is weer een reden om te kiezen voor het laten plaatsen van het kunststof kozijn.

Offertes aanvragen

Verlaag ook je energierekening en maak het aangenaam warm in huis met nieuwe kunststof kozijnen.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Vergelijkbare berichten