Kunststof Kozijnen Merken

Zie je door de bomen en bos niet meer wat betreft kunststof kozijn merken? Welke zijn nu goed? En wat is het verschil tussen profielen en maatwerk kunststof kozijnen?

De antwoorden lees je hieronder.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Profielen, verwerkers en montagebedrijven?

Er bestaat nogal verwarring over kunststof kozijnen merken. Het ene kunststof kozijnen bedrijf maakt bijvoorbeeld enkel de profielen en het andere verwerkt de profielen tot maatwerk kunststof kozijnen.

Hieronder een overzicht van de verschillende type kunststof kozijnen bedrijven.

Kunststof kozijnprofielen

Bij profielen gaat het over kunststof profielen die gebruikt worden door fabrikanten die er maatwerk kozijnen van maken.

De kunststof profielen zorgen voor de isolatiewaarde en maken de ramen inbraakwerend.

De isolatiewaarde van de kunststof kozijnprofielen komt door de kamers in de profielen. Dit kunnen hollen ruimtes zijn of gevuld met isolatieschuim. De kamers worden ook wel (lucht)spouwen genoemd.

Over het algemeen geldt: hoe meer kamers, hoe beter het isoleert. 5 kamers zijn gangbaar, maar er zijn profielen met 6 of 7 kamers.

Bekende A-merken die profielen maken zijn Schüco, VEKA en Deceuninck.

Kunststof kozijnprofielen: wat zijn dat?

Kunststof kozijnen fabrieken

De profielen moeten gezaagd en gelast worden om er kunststof kozijnen van te maken. Dit gebeurd bij de fabrikanten.

Deze kunststof kozijn bedrijven zijn vaak gevestigd in Nederland. Sommige van deze bedrijven maken en regelen het plaatsen de kunststof kozijnen bij je thuis.

Maken van kunststof kozijnen

Montagebedrijven

De montagebedrijven plaatsen de kunststof kozijnen bij je thuis. De meeste kunststof kozijnspecialisten specialiseren zich in het inmeten, verwijderen en plaatsen van kozijnen.

Kunststof kozijnen plaatsen door montagebedrijven

Deze bedrijven kopen de kunststof op maat bij de fabrieken.

Interesse in nieuwe kozijnen voor een lagere energierekening en warmer huis? Vraag hier gratis offertes aan.

Kwaliteit

Het is altijd goed om te letten op het complete plaatje..

De kwaliteit van de kunststof kozijnen zijn afhankelijk van diverse factoren:

  1. Merk en type kozijnprofiel (vraag dit na bij het aanvragen van offertes)
  2. Hoe goed de het kozijnprofiel wordt verwerkt tot de verschillende soorten ramen zoals bijvoorbeeld vaste ramen, kiepramen of uitzetramen. (vraag of de kunststof kozijnen door het bedrijf zelf op maat worden gemaakt of waar deze worden besteld)
  3. Hoe netjes de kunststof kozijnen in de gevel worden gemonteerd.

Hoge kwaliteit profielen kunnen resulteren in minder goede kunststof kozijnen als de verwerking en de montage niet goed gebeurd.

Het is goed om de verschillende kunststof kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken. Vraag hier gratis offertes aan om in één keer meerdere specialisten te vergelijken.

Isolatiewaarde van de kozijnprofielen

Bij de diverse merken zie je de term U-waarde en Uf-waarde voorbij komen. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte een raam verliest. Bij U-waarde geldt, hoe lager die U-waarde, hoe minder warmte er van binnen naar buiten verdwijnt.

  • De afkorting Uf(frame)-waarde gaat specifiek over het profiel, zonder glas.
  • De U-waarde van een profiel met glas wordt uitgedrukt in de afkorting: Uw(window)-waarde.
  • De Uf-waarde is gemiddeld wat hoger dan de Uw-waarde. Het glas bepaalt voor een flink gedeelte de isolatiewaarde. Als bijvoorbeeld voor triple glas kiest in plaats van HR++ glas, is de Uw-waarde lager.

Wat zijn de beste kunststof kozijnprofiel merken?

Hieronder lees je meer over de verschillende kunststof kozijnprofielen producenten.

De profielen van de verschillende fabrikanten voldoen aan alle eisen die in Nederland gelden voor kunststof kozijnen.

Schüco

Schüco is één van de beste kunststof kozijn profielmerken op de markt. Het wordt door vele kunststof kozijnspecialisten gebruikt als basis voor de nieuwste generatie kozijnen.

Schüco kunststof kozijnprofielen

Schüco komt uit Duitsland en is al vanaf 1951 actief. Doordat het bedrijf al decennialang actief is, zijn de profielen ver doorontwikkeld.

De kunststof kozijnprofielen van Schüco worden ook gebruikt al basis voor deuren en schuifpuien.

Voor de ramen en deuren heb je de Schüco Living Variant. Voor de schuifpuien heb je Schüco EasySlide en Schüco LivingSlide.

Met een gemiddelde Uf-waarde van 1,1 isoleren de profielen van Schüco zeer goed.

VEKA

VEKA is één van de meest toonaangevende kunststof kozijnprofiel producenten in Europa. In 1969 begon VEKA al met het maken van kunststof kozijnen.

VEKA kunststof kozijnprofielen

VEKA levert de TOPLINE profielen die voldoen aan de hoge Nederlandse standaarden voor veiligheid zoals het PolitieKeurmerkVeiligWonen en SKG**.

De isolatiewaarde van profielen vallen onder de wettelijke norm (1,5) met een gemiddelde Uf-waarde van 1,3.

VEKA werkt veel met gerecycled kunststof om zeer isolerende kozijnprofielen van te maken.

Al 1993 begon VEKA met VEKA Umwelttechnik. Een verwerkingsbedrijf dat oude kunststof kozijnen omzet in bruikbaar kunststof voor nieuwe proeiflen.

Deceuninck

Deceuninck is een Belgische producent van profielen en is wereldwijd actief. Ook verschillende verwerkers van kunststof profielen in Nederland werken met Deceuninck profielen.

Deceuninck kunststof kozijnen merk

In 2012 lanceerde Deceuninck de ThermoFibra. Hierbij worden de profielen niet versterkt met staal maar met glasvezel. Het glasvezel samen met extra PVC hardschuim zorgen ervoor dat de Deceuninck profielen zeer goed isoleren.

Deceuninck profielen hebben een zeer lage Uf-waarde van gemiddeld 0,8.

Ook werkt Deceuninck met gerecyclede harde PVC om nieuwe kunststof kozijnprofielen van te maken. Deceuninck is zelfs in Benelux de grootste verwerker van oude kunststof kozijnen.

Interesse in één van de hoge kwaliteit profielen? Vraag advies aan kunststof kozijnspecialisten en bespaar op je energierekening. Vraag hier gratis kunststof kozijn offertes aan.

Rehau

Rehau is begonnen als autofabrikant en ging later door in 1969 met het fabriceren van kunststof kozijnen.

De nieuwe generatie profielen van Rehau hebben een goede isolatiewaarde met een gemiddelde Uf-waarde van 1,3. Combineer je dit met HR++ of HR+++ krijg je zeer goed isolerende ramen.

De inbraakwering valt binnen de wettelijke SKG2**, dus het zijn veilige kozijnen met profielen van Rehau.

De kozijnen zijn in vele finishes te krijgen. Van glad tot kozijnen met houteffect. In verschillende diepe en slanke profielen te bestellen, waardoor een Rehau profiel bij zowel moderne als klassieke woningen past.

REHAU kunststofprofielen voor kozijnen

Finstral

Ook Finstral begon in 1969 met kunststof kozijnen. De meeste profielen producenten komen uit West Europa, maar de roots van Finstral liggen in Italië.

Finstral kunststof kozijnprofielen merk

Finstral werkt met enkel PVC om de kunststof profielen te laten isoleren. De profielen worden bijvoorbeeld niet gevuld met schuim, wat het makkelijker maakt om te recyclen. De isolatiewaarde van de profielen zijn zeer goed en worden behaalt door de isolatiekamers met stilstaand lucht.

De best isolerende profielen van Finstral (de FIN-Window 90) heeft een zeer lage Uf-waarde van gemiddeld 1. Kies je voor HR+++ glas in de FIN-Window 90, dan is de gemiddelde U-waarde van het gehele nog lager, met gemiddeld U 0,85.

Gayko

Gayko is een andere bekende producent van kunststof kozijnprofielen. Het bedrijf heeft 30 jaar ervaring met maken van profielen.

Gayko kunststof kozijnprofielen

Gayko levert verschillende soorten profielen. Van klassiek tot modern.

Het Gayko legt de focus op inbraakwerendheid en isolatie. Gayko levert profielen met een Uf-waarde van gemiddeld 1,1.

Profine / K-VISION

Profine brengt maakt met het label K-VISION hoogwaardige profielen om kunststof kozijnen van de maken.

K-Vision kunststof kozijnen

De K-VISION heeft verschillende soorten profielen zoals de K-VISION Trend en K-VISION Classic. De classic heeft een slank profiel, de Trend heeft een verdiept profiel.

De K-VISION profielen isoleren zeer goed met een gemiddelde Uf-waarde van 1,1.

Profine K-VISION heeft nu kozijnen die voor 100% bestaan uit gerecycled PVC.

Profel

Profel begon als metaalbewerkingsbedrijf, maar produceert tegenwoordig zowel aluminium, houten als kunststof profielen voor kozijnen, deuren en schuifpuien.

Profel kozijnen merk

De kunststof kozijnprofielen zijn te koop met een houteffect of aluminium effect finish. Zo heb je de voordelen van kunststof maar de uitstraling van hout of aluminium.

De isolatiewaarde van de kozijnen liggen gemiddeld onder de norm van U 1,5.

Fabrikanten van maatwerk kunststof kozijnen

De fabrikanten zijn bedrijven die van de profielen kunststof kozijnen op maat maken.

Na het inmeten bij je thuis worden van één van de bovenstaande profielmerken (bijvoorbeeld Schüco of VEKA) een kozijn op maat gemaakt door een fabriek.

De fabrikanten kunnen ook de montage voor hun rekening nemen. Dit verschilt van bedrijf tot bedrijf. Veel van de fabrikanten hebben een netwerk van kunststof kozijnspecialisten die de kozijnen bij je thuis plaatsen.

Een kunststof kozijnspecialist die monteert heeft één of meerdere fabrikanten waarmee ze samenwerken. De fabrikanten kunnen op hun beurt werken met verschillende profielmerken.

Hieronder enkele bekende bedrijven die kunststof kozijnen op maat maken:

Montagebedrijven

Er zijn door Nederland heen vele bedrijven die de montage voor hun rekening nemen. Deze gebruiken één of meerdere van kunststof kozijnen merken uit de bovenstaande fabrieken.

Het is altijd goed om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag hier gratis offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Kunststof kozijn offertes aanvragen

Is het tijd om je energierekening te verlagen en je huis aangenaam warm te maken? Laat nieuwe kunststof kozijnen met hoogrendementsglas plaatsen.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Vergelijkbare berichten