Vast Kunststof Kozijn

Een vast kunststof kozijn is een kozijn dat voorzien is van een vast glas.

Een vast kozijn kan dus niet geopend worden. Vaste kozijnen worden vaak gecombineerd met kozijnen die je wel kunt openen, zodat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn.

In deze gids lees je onder andere over de verschillende soorten vaste kunststof kozijnen die er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van een vast kozijn.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een vast kozijn?

Vaste kozijnen/ramen bevatten geen bewegende delen. Dit type kozijnen zijn voorzien van een vast glas waardoor je ze niet open kunt zetten. Over het algemeen zal een huis voor het grootste deel uit vaste kozijnen bestaan.

Grote ramen zoals je die vaak ziet in de woonkamer en de keuken zijn vaak voorzien van vaste raamkozijnen.

Wat kost een vast kozijn?

Je bent vast benieuwd naar wat een vast kunststof kozijn gaat kosten?

Het is sterk aan te raden om naast het vervangen van één enkele (vaste) kozijn ook al je andere kozijnen te vervangen.

Dit scheelt namelijk in de totaalkosten en ben je er verzekerd van dat alle kozijnen beter isoleren. Vraag hier gratis offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Hieronder zie je de kosten voor een vast kunststof kozijn van 1 m²:

HR++ glas HR+++ glas
Prijs voor vast kozijn (1 m²) €230 €290
Kosten vast kozijn (inclusief montage) (1 m²) €550 €600

Welke soorten vaste kozijnen zijn er?

Op het gebied van vaste kozijnen zijn er meerdere varianten mogelijk waar je uit kunt kiezen:

Standaard vast kozijn

Dit kozijn bestaat uit één groot vlak, zonder extra’s. Het is dus de basisuitvoering van een vast kozijn.

Normale vaste kozijnen

Vast kozijn in verschillende vlakken

Dit vaste kozijn heeft twee of meer vlakken die gelijkmatig over het kozijn verdeeld zijn. Dit geeft een wat speelser effect.

Vast kunststof kozijn in verschillende vlakken

Vast kozijn met bovenlicht

Een vast kozijn met bovenlicht bestaat uit twee vensters die boven elkaar zitten.

Een horizontale tussenstijl zorgt voor een scheiding tussen beide vensters. Doorgaans is het bovenste deel minder hoog dan het onderste deel. Een bovenlicht zorgt voor meer daglicht in je woning.

Vast kozijn met bovenlicht

Vast kozijn in combinatie met een draai-kiepraam

Het is ook mogelijk om binnen het vaste kozijn een deel met een vast raam te hebben en een deel dat bestaat uit een draai-kiepraam.

Zo heb je de mogelijkheid om te ventileren doordat je het draai-kiepraam kunt openen via de kiepstand of de draaistand.

Vast kozijn met draai/kiepraam

Vast raamkozijn met roeden

Vaste kozijnen met roeden bieden een mooie aanblik. Hierbij is het glasvlak verdeeld in verschillende vlakken doordat er op of in het glas roeden (ook wel stijlen genoemd) zijn geplaatst.

Vast kunststof kozijn met roeden

Kies voor voordeel, kies voor vaste kozijnen als je de oude gaat vervangen. Vraag hier gratis offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Wat zijn de voordelen van een vast kunststof kozijn?

De plaatsing van vaste raamkozijnen levert de volgende voordelen op:

1. Energiezuinig: De goede isolerende werking van kunststof kozijnen in combinatie met een raam dat niet geopend kan worden, zorgt voor minder warmteverlies. En dat heeft weer een gunstig effect op je energiekosten.

2. Onderhoudsvriendelijk: Kunststof is een onderhoudsvriendelijk materiaal waar je dus niet veel aan hoeft te doen, behalve af en toe schoonmaken.

Doordat een vast kunststof kozijn ook geen draaiende delen bevat, heb je ook niet te maken met kozijnen die in de loop van de tijd minder goed willen openen/sluiten.

3. Inbraakwerend: Ook dit is voor veel mensen een belangrijke reden om voor vaste kunststof kozijnen te kiezen. Doordat de vaste kozijnen bij de plaatsing volledig vast worden gemaakt, vormen de kozijnen geen verbinding met buiten.

Hierdoor is het niet zo eenvoudig om een vast raam van buitenaf open te maken. Vanuit het oogpunt van inbraakpreventie is de optie van vaste kozijnen dus ook een goede keuze.

Verder is kunststof sowieso een robuust materiaal dat een goede bescherming biedt tegen inbrekers.

3. Meerdere keuzes mogelijk: Je kunt kiezen uit een vast raam met één of meerdere vlakken, een bovenlicht, met of zonder roedes en eventueel met een draai-kiepraam.

Ook zijn vaste kunststof kozijnen leverbaar in veel verschillende kleuren. Op deze manier is er altijd wel een vast raam te vinden dat perfect past bij jouw woning.

4. Ook verkrijgbaar met ventilatierooster: Wil je toch graag de mogelijkheid om te ventileren? Een vast raam kun je ook voorzien van een ventilatierooster, zodat je de betreffende kamer van frisse lucht kunt voorzien.

Geniet ook van de voordelen vaste kozijnen als je de oude gaat vervangen. Vraag hier gratis offertes aan.

Wat is het nadeel van een vast kozijn?

Kies je voor een vast kozijn dan heeft dit eigenlijk maar één nadeel.

Geen mogelijkheid tot luchten en ventileren

Een vast raam dat je niet kunt openen geeft niet de mogelijkheid om de ruimte eens goed te luchten door het raam even flink wijd open te zetten. Ook een continue ventilatiemogelijkheid is er dan niet.

Dit nadeel is echter gemakkelijk weg te nemen door naast vaste ramen ook te kiezen voor een paar ramen die wel open kunnen. Verder kun je een vast kozijn kiezen met een ventilatierooster..

Kies voor hoogrendementsglas in je vaste kozijn

Laat je nieuwe kunststof kozijnen in je huis plaatsen dan wil je uiteraard ook een goed isolerend glas waarmee je de hoogte van je energierekening vermindert en waar je voor de toekomst jaren mee vooruit kunt.

Kies daarom voor hoogrendementsglas zodat je verzekerd bent van een goede isolatie van je woning. Er zijn meerdere soorten HR-glas verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor:

HR++ glas: HR++ glas is dubbelglas. Het bestaat uit twee glasplaten en een ruimte daartussen die gevuld is met edelgas.

Dit maakt het een glas met prima isolerende eigenschappen. HR++ glas wordt dan ook veel verkocht doordat het uitstekend isolerend glas is.

HR++ glas is het meest gekozen type glas.

HR+++ glas: HR+++ glas is driedubbel glas, ook wel triple glas genoemd. Doordat dit hoogrendementsglas uit drie glasplaten bestaat, waarbij de twee ruimtes ertussen ook weer gevuld zijn met edelgas is het nog eens extra goed isolerend.

Momenteel is HR+++ glas het beste isolerende glas wat op er op de markt te krijgen is. Wel ben je met HR+++ glas uiteraard duurder uit dan met HR++ glas.

Laat meteen alle kozijnen vervangen

Als woningeigenaren zijn we vaak geneigd om alleen die kozijnen te vervangen waarbij dit ook echt nodig is. Heel begrijpelijk ook want met een dergelijke vervanging is best een investering gemoeid.

Toch kan het – juist ook vanuit kostenoogpunt bekeken – in sommige gevallen beter zijn om gelijk al je kozijnen te vervangen door nieuwe. Zijn de andere kozijnen over niet al te lange tijd ook aan vervanging toe dan is het vaak voordeliger om ze gelijk allemaal te vervangen:

Verder is het natuurlijk ook fijn dat je meteen kunt genieten van het gemak van nieuwe kunststof kozijnen in je gehele huis. Zo heb je hier voor zeer lange tijd geen omkijken meer naar.

Offertes aanvragen bij kunststof kozijnspecialisten

Wil je graag je woning voorzien van nieuwe kunststof kozijnen en profiteren van alle gemakken zoals weinig onderhoud en betere isolatie?

Win advies in bij kunststof kozijnspecialisten. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend nú kunststof kozijn offertes aan om te vergelijken.

Vergelijkbare berichten