Polynorm Kozijnen [Vervangen door Kunststof Kozijnen]

In de jaren ’70 waren polynorm kozijnen populair. En dat was niet voor niets. Ze vormden namelijk een goed alternatief voor houten kozijnen.

In deze gids lees je onder meer:

  • wat polynorm kozijnen nou precies zijn;
  • wat de voor- en nadelen ervan zijn
  • en hoe het zit met de isolerende eigenschappen van polynorm.
Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn polynorm kozijnen?

De polynorm kozijnen bij woningen voor buiten worden niet meer gemaakt. Het is al jaren ingehaald door kunststof kozijnen. In 1948 werden door Polynorm, kozijnen geproduceerd van metaal. Dit is later door ontwikkeld en werd in de jaren ’70 populair als alternatief voor hout omdat de polynorm langer mee gingen.

Wat waren de voordelen van polynorm kozijnen?

Polynorm kozijnen hadden een aantal belangrijke voordelen:

Makkelijk in onderhoud: Het enige onderhoud dat je er aan hebt of had is dat je ze af en toe moet schoonmaken.

Overschilderbaar: De stalen onderdelen konden en kunnen in de kleur van je keuze worden geschilderd.

Lange levensduur: Staal is een bijzonder sterk materiaal dat haast niet kapot kan gaan.

Koele en industriële uitstraling: Polynorm kozijnen pasten goed bij de wat koele en industriële uitstraling.

Wat zijn de nadelen van polynorm kozijnen?

Als nadelen van polynorm kozijnen kun je noemen:

Lastig te vervangen: Het vervangen van polynorm kozijnen kan wat lastiger zijn, al is dit wel afhankelijk van de manier waarop ze geplaatst zijn.

Glas vervangen is lastig: Het is lastig of niet mogelijk om nieuw HR-glas (waarvoor je subsidie kunt krijgen) in oude polynorm kozijnen te plaatsen. En met het oog op verduurzamen zijn nieuwe (kunststof) kozijnen met isolerend glas voordeliger en beter voor je energierekening.

Niet meer leverbaar: Er worden geen polynorm kozijnen meer geleverd, waardoor je verplicht bent tot het verwijderen om ruimte te maken voor moderne kunststof kozijnen.

Kies voor duurzame en isolerende kozijnen. Vraag gratis offertes aan voor kunststof kozijnen.

Voor kunststof kozijnen kiezen of polynorm kozijnen houden?

Twijfel je of je voor kunststof kozijnen moet kiezen of polynorm kozijnen moet houden? Onder het kopje ‘Wat waren de voordelen van polynorm kozijnen?‘ staan alle voordelen van polynorm kozijnen op een rijtje.

Kies je voor kunststof kozijnen dan leveren deze de volgende voordelen op:

Hoge mate van isolatie: Kunststof kozijnen isoleren erg goed, dit komt doordat ze luchtkamers bevatten of gevuld zijn met schuim. Deze houden de warmte binnen en de kou buiten. Dit voordeel wordt nog groter uiteraard wanneer je kunststof kozijnen combineert met goed isolerend glas zoals HR++ of triple glas.

Voordeliger: Kunststof kozijnen zijn voordeliger dan polynorm kozijnen en isoleren ook nog eens beter.

Akoestische isolatie: Woon je aan een drukke weg of in het centrum van een stad, dan ervaar je met kunststof kozijnen minder geluidsoverlast van buitenaf. Ook dit effect wordt groter in combinatie met HR-glas of zelfs geluidwerend HR-glas.

Brandvertragend: Er zijn ook kunststof kozijnen verkrijgbaar die tot wel 60 minuten brandvertragend zijn.

Onderhoudsvriendelijk: Net als polynorm kozijnen zijn kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk. Af en toe schoonmaken is voldoende om ze in een goede staat te houden.

In veel uitvoeringen verkrijgbaar: Kunststof kozijnen kun je in allerlei soorten kopen, bijvoorbeeld met houtnerf. Ook de keuze in kleur is heel groot bij kunststof kozijnen. Ook voor polynorm kozijnen geldt dat je ze in iedere gewenste kleur kunt laten schilderen.

Kun je polynorm kozijnen overschilderen?

Is jouw woning voorzien van polynorm kozijnen en kunnen ze wel een nieuw fris kleurtje gebruiken? Het goede nieuws is dat je polynorm kozijnen goed kunt overschilderen. Maar het overschilderen van een stalen kozijn is niet heel gemakkelijk.

Dit kun je voor het beste resultaat beter aan een specialist overlaten.

Een andere optie is natuurlijk om je kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen voorzien van HR glas. Zo ben je weer helemaal klaar voor de toekomst en kun je voor de lange tijd vooruit.

Kun je polynorm kozijnen verven?

Offertes aanvragen bij kunststof kozijnspecialisten

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe? Wil je graag kozijnen waar je vrijwel geen onderhoud aan hebt en die een lange levensduur hebben?

Dan is de aanschaf van kunststof kozijnen een goede optie.

Vraag bij kunststof kozijnspecialisten offertes aan. Geheel vrijblijvend en gratis. Zo kun je een goede prijsvergelijking maken en voorkom je dat je teveel betaalt.

Vergelijkbare berichten