Kunststof Kozijnen Met HR glas

Polynorm Kozijnen [Vervangen door Kunststof Kozijnen]

Vanaf de jaren zeventig waren polynorm kozijnen erg populair. En dat was niet voor niets. Ze vormden namelijk een goed alternatief voor houten kozijnen, omdat ze onderhoudsvrij zijn en een lange levensduur hebben.

Polynorm kozijnen tref je ook tegenwoordig nog aan, al worden ze wel meer en meer verdrongen door kunststof en aluminium kozijnen.

In dit artikel lees je onder meer wat polynorm kozijnen nou precies zijn, wat de voor- en nadelen ervan zijn en hoe het zit met de isolerende eigenschappen van polynorm.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten

Ontvang offertes van erkende kunststof kozijnspecialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag kunststof kozijn offertes aan ▸
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn polynorm kozijnen?

Polynorm kozijnen zijn vervaardigd van staal en bevatten een stijlrand van kunststof. Dit maakt het mogelijk om deze kozijnen gemakkelijk naar je eigen wens en naar het uiterlijk van je woning aan te passen.

Bovendien is het materiaal polynorm heel sterk en duurzaam. Dit zorgt ervoor dat het jarenlang meegaat.

Wat zijn de voordelen van polynorm kozijnen?

Polynorm kozijnen hebben een aantal belangrijke voordelen:

Makkelijk in onderhoud: Het enige onderhoud dat je er aan hebt is dat je ze af en toe moet schoonmaken. Op deze manier kunnen ze zelfs jaren langer meegaan.

Overschilderbaar: De stalen onderdelen kunnen in de kleur van je keuze worden geschilderd. Je kunt ze naderhand ook weer overschilderen in een andere kleur.

Lange levensduur: Staal is een bijzonder sterk materiaal dat haast niet kapot kan gaan. Dit maakt dat je met polynorm kozijnen geniet van een lange levensduur.

Koele en industriële uitstraling: Polynorm kozijnen passen goed bij de wat koele en industriële uitstraling die je tegenwoordig veel ziet.

Wat zijn de nadelen van polynorm kozijnen?

Als nadelen van polynorm kozijnen kun je noemen:

Lastig te vervangen: Het vervangen van polynorm kozijnen kan wat lastiger zijn, al is dit wel afhankelijk van de manier waarop ze geplaatst zijn.

Richtprijs aangeven is lastig: Omdat polynorm kozijnen niet standaard zijn, is het aangeven van een richtprijs lastig. Er worden nog maar weinig polynorm kozijnen geplaatst bij woningen. Er zijn nog wel polynorm garagedeur (met extra isolatie).

Renovatie van polynorm kozijnen

Het is ook mogelijk om je huidige polynorm kozijnen te renoveren. Er zijn verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Door renovatie kun je het stalen karakter van de kozijnen in ere houden en profiteer je van een betere isolatie. Bovendien is renovatie van je bestaande kozijnen goedkoper dan het laten plaatsen van nieuwe kozijnen.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
100% gratis en vrijblijvend

Polynorm kozijnen of kunststof kozijnen?

Twijfel je of je voor kunststof kozijnen moet kiezen of voor polynorm kozijnen? Onder het kopje Wat zijn de voordelen van polynorm kozijnen? staan alle voordelen van polynorm kozijnen op een rijtje.

Kies je voor kunststof kozijnen dan leveren deze de volgende voordelen op:

Hoge mate van isolatie: Kunststof kozijnen isoleren erg goed, dit komt doordat ze luchtkamers bevatten. Deze houden de warmte binnen en de kou buiten. Dit voordeel wordt nog groter uiteraard wanneer je kunststof kozijnen combineert met goed isolerend glas. Ook de moderne polynorm kozijnen isoleren goed.

Voordeliger: Kunststof kozijnen zijn voordeliger dan polynorm kozijnen en isoleren ook nog eens beter.

Akoestische isolatie: Woon je aan een drukke weg of in het centrum van een stad, dan ervaar je met kunststof kozijnen minder geluidsoverlast van buitenaf. Ook dit effect wordt groter in combinatie met HR-glas.

Brandvertragend: Er zijn ook kunststof kozijnen verkrijgbaar die tot wel 60 minuten brandvertragend zijn.

Onderhoudsvriendelijk: Net als polynorm kozijnen zijn kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk. Af en toe schoonmaken is voldoende om ze in een goede staat te houden.

In veel uitvoeringen verkrijgbaar: Kunststof kozijnen kun je in allerlei soorten kopen, bijvoorbeeld met houtnerf. Ook de keuze in kleur is heel groot bij kunststof kozijnen. Ook voor polynorm kozijnen geldt dat je ze in iedere gewenste kleur kunt laten schilderen.

Kun je polynorm kozijnen overschilderen?

Is jouw woning voorzien van polynorm kozijnen en kunnen ze wel een nieuw fris kleurtje gebruiken? Het goede nieuws is dat je polynorm kozijnen goed kunt overschilderen. Maar het overschilderen van een stalen kozijn is niet heel gemakkelijk.

Dit kun je voor het beste resultaat beter aan een vakman overlaten.

Een andere optie is natuurlijk om je kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen voorzien van HR glas. Zo ben je weer helemaal klaar voor de toekomst en kun je voor de lange tijd vooruit.

Kun je polynorm kozijnen verven?

Offertes aanvragen bij kunststof kozijnspecialisten

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe? Wil je graag kozijnen waar je vrijwel geen onderhoud aan hebt en die een lange levensduur hebben?

Dan is de aanschaf van kunststof kozijnen een goede optie. Laat je hierbij vooraf goed informeren over de vele mogelijkheden die er zijn. Zo weet je zeker dat je een keuze maakt waar je voor de langere termijn tevreden mee bent.

Vraag bij meerdere kunststof kozijnspecialisten gratis offertes aan. Zo kun je een goede prijsvergelijking maken en voorkom je dat je teveel betaalt.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten

Ontvang offertes van erkende kunststof kozijnspecialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag kunststof kozijn offertes aan ▸
Gratis en vrijblijvend