Jinko Solar Zonnepanelen [Review]

Jinko Solar is één van de grootste van zonnepanelen merken en produceert voordelige, maar degelijke zonnepanelen.

In deze gids lees je de belangrijkste info over dit merk + eventuele alternatieven.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het merk Jinko Solar?

Jinko Solar is wereldwijd een belangrijk zonnepanelen merk. Het merk produceert sinds 2006 zonnepanelen en valt onder de tier 1 zonnepanelen. Hierover lees je meer onder het kopje ‘Wat zijn Tier 1 zonnepanelen?‘.

Jinko Solar logo

Waarom zijn Jinko Solar zonnepanelen interessant?

De kwaliteit wordt gewaarborgd door strenge kwaliteitscontroles en het geavanceerde productieproces.

Andere belangrijke voordelen van Jinko zijn:

 • Jinko Solar zijn gemiddeld voordeliger dan andere Tier 1 merken.
 • De volledige productie vindt binnen hun eigen fabrieken plaats. Hierdoor kan het hele proces gecontroleerd worden.
 • De zonnepanelen van Jinko zijn zeer efficiënt, ook als de weersomstandigheden niet ideaal zijn. Bijvoorbeeld als het te warm is of juist bewolkt.
 • Er wordt constant gewerkt aan het verbeteren van het productieproces. Hiervoor heeft Jinko een eigen technische afdeling.

Interesse in zonnepanelen van Jinko Solar of een ander merk. Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Wat zijn Tier 1 zonnepanelen?

Jinko Solar levert Tier 1 zonnepanelen. Kort gezegd betekent dit dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Tier 1 zonnepanelenfabrikanten voldoen aan strenge eisen. Deze eisen draaien om de betrouwbaarheid van de fabrikant. Er wordt niet direct gecontroleerd op de kwaliteit van de panelen zelf.

Tier 1 criteria

Valt een bedrijf in de Tier 1 categorie, dan weet je dat…

 • Jinko Solar een gevestigd bedrijf dat al minimaal vijf jaar zonnepanelen produceert.
 • Jinko heeft een sterk geautomatiseerd productieproces hebben.
 • De hele productie in eigen huis doen (en dus geen kant-en-klare onderdelen inkopen).
 • Het bedrijf investeert in innovatie.

Tier 2 en 3

Zonnepanelen van Tier 2 en 3 bedrijven zijn goedkoper. Vaak zijn ze van mindere kwaliteit, al zijn er zeker uitzonderingen. Het gaat vrijwel altijd om nieuwe bedrijven. Daar hoeft niets mis mee te zijn, maar zijn minder streng gecontroleerd.

Wat voor soorten zonnepanelen levert Jinko Solar?

Bij Jinko Solar ligt de focus op monokristallijn zonnepanelen.

Monokristallijn

Jinko Solar produceert verschillende soorten monokristallijn zonnepanelen met onder andere de PERC en N-type technologie. Monokristallijn is de standaard omdat:

 • Hoge rendement: Monokristallijn zonnepanelen leveren gemiddeld een hoger rendement. Tussen de 15% en tot wel 22,5%. Bij polykristallijn is dit maar 12-16%.
 • Visueel: De zwarte zonnepanelen en vooral de full black vinden mensen mooier.
 • Hoger vermogen: Monokristallijn panelen zijn verkrijgbaar met een hogere wattpiek wat zorgt voor betere opbrengsten. Bepaalde merken leveren zelfs 500 Wattpiek zonnepanelen, terwijl polykristallijn is blijven hangen bij gemiddeld 200 Wp.

Hier lees je meer over monokristallijn panelen. (en het verschil met polykristallijn).

Jinko Solar monokristallijn zonnepaneel

Glas-glas zonnepanelen

Een variant op de monokristallijn zijn de glas-glas zonnepanelen. Hierbij zitten de zonnecellen niet tussen een glasplaat en een folie (achterkant), maar tussen twee glasplaten.

De glas-glas zonnepanelen van Jinko Solar zijn duurder dan de standaard panelen maar hebben wel een hogere efficiëntie en langere levensduur.

Daarnaast maakt Jinko Solar gebruik van de nieuwste technologieën voor de panelen. Dit zijn onder andere PERC en Tiling Ribbon.

Glas-glas zonnepanelen van Jinko Solar

PERC technologie

Jinko produceert zonnepanelen met PERC technologie. Dit staat voor Passivated Emitter Rear Cell. In het Nederlands: passief gemaakte celachterkant.

Hoe dit precies werkt is een technisch verhaal (je leest hier meer over PERC zonnepanelen). Het zorgt ervoor dat:

 • Het paneel efficiënter werkt en dus meer stroom opwekt dan een standaard zonnepaneel.
 • Het paneel minder snel warm wordt doordat het licht gefilterd wordt. Dat is een groot voordeel, want door warmte gaat de opbrengst van zonnepanelen achteruit.

Tiling Ribbon technologie

Jinko gebruikt de innovatieve Tiling Ribbon technologie. Hierbij liggen de zonnecellen dichter op elkaar. Dat levert een hoger vermogen per vierkante meter op.

Een ander belangrijk verschil met standaard panelen is dat de cellen bij deze technologie circulair zijn. Hierdoor is het risico op microscheuren aanzienlijk kleiner (een verschil van 50%).

Interesse in zonnepanelen van hoge kwaliteit? Vraag hier gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten.

Polykristallijn

In het verleden was polykristallijn de standaard. Net als veel andere bekende zonnepanelenmerken is Jinko Solar vrijwel gestopt met de verkoop van polykristallijn panelen. Simpelweg omdat monokristallijn zonnepanelen beter zijn. Poly panelen zijn vooral tweedehands beschikbaar.

Polykristallijn van Jinko Solar

Wat zijn de prijzen voor Jinko zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen (met 0% btw) voor Jinko Solar PV.

De prijzen zijn wel exclusief omvormer(s), montagemateriaal en de installatiekosten (arbeid). Houd rekening met installatiekosten van €1.400 voor een zonnepanelen systeem van 10 stuks.

Type zonnepaneel Prijzen (0%btw)
Monokristallijn €110
Full black monokristallijn €140
Glas-glas monokristallijn €190

Garanties op Jinko Solar zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een grote investering en het is belangrijk om te weten welke garanties er zijn voordat je een beslissing neemt.

Productgarantie

Je krijgt bij Jinko 25 jaar garantie op glas-folie panelen (dit zijn standaard zonnepanelen en 30 jaar garantie op glas-glas panelen

Wat is productgarantie?

Productgarantie is de garantie die door de fabrikant wordt gegeven op de kwaliteit van het paneel zelf. Dit betekent dat de fabrikant het paneel kosteloos voor je repareert of vervangt als er iets misgaat met het paneel binnen de garantieperiode.

Vermogensgarantie

Jinko geeft 25 jaar vermogensgarantie voor glas-folie panelen en 30 jaar vermogensgarantie voor glas-glas panelen.

Wat is vermogensgarantie?

Vermogensgarantie is de garantie dat het paneel gedurende een bepaalde periode een bepaald vermogen zal leveren.

Het vermogen gaat altijd iets achteruit op lange termijn. Als het paneel binnen de garantieperiode harder achteruitgaat dan beloofd en verwacht (minder stroom oplevert), vergoedt de fabrikant de misgelopen opbrengst.

In wat voor vermogens komen Jinko zonnepanelen?

Jinko levert zonnepanelen van tussen de 250 Wp en 545 Wp. Wp staat voor Wattpiek.

Dit wordt gebruikt om het vermogen van zonnepanelen in optimale omstandigheden uit te drukken.

Als het gaat om de stroom die je daadwerkelijk ontvangt, gebruiken we kWh. Het aantal kWh is vrijwel altijd lager dan het aantal Wp. Je haalt namelijk zelden het optimale vermogen, omdat de omstandigheden in de praktijk niet 100% ideaal zijn.

Om een realistisch beeld te krijgen van het aantal kWh dat een zonnepaneel je oplevert, bereken je 85% van het vermogen in Wp.

Bijvoorbeeld:

 • Het paneel heeft een vermogen van 250 Wp. Je gaat uit van een opbrengst van 212 kWh (250 x 0,85).
 • Het paneel heeft een vermogen van 545 Wp. Je gaat uit van een opbrengst van 463 kWh (475 x 0,85).

Hoe groot zijn Jinko Solar zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben niet allemaal dezelfde afmetingen. Simpel gezegd zijn zonnepanelen van een hoog vermogen (400 Wp+)  groter dan standaard zonnepanelen (325 Wp).

Hieronder krijg je een indruk van de gemiddelde afmetingen van de Jinko zonnepanelen.

 • 300 Wp: 165 cm (h) x 99 cm (b)
 • 430 Wp: 176 cm (h) x 113 cm (b)

Interesse in Jinko Solar of ander A-merk? Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Wat zijn A-merk alternatieven voor Jinko Solar?

Jinko Solar is een zeer goede optie, maar er zijn meer A-merken op de markt. Hieronder vind je enkele bekende merken.

 • SunPower: SunPower is zeker niet het goedkoopste merk, maar hun panelen worden door veel specialisten gezien als de beste met rendementen van wel 22,8%. De kwaliteit zie je terug in de garantie. Voor de Maxeon modellen geldt 40 jaar vermogens- en productgarantie. Voor de Performance modellen is het 25 jaar vermogens- en productgarantie.
 • Canadian Solar: Met Canadian Solar heb je een betrouwbaar zonnepanelen merk in handen. Canadian Solar is een middenmotor met een rednement van gemiddeld 20%. Ook de garanties zijn gemiddeld goed. De HiKu, Ku en HiDM modellen hebben 12 jaar productiegarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Voor de BiHiKu is dit 15 jaar productgarantie en 30 jaar vermogensgarantie. BiHiKu zijn BiFacial zonnepanelen en geschikt voor commerciële projecten. De andere drie zijn bedoeld voor woonhuizen.
 • Qcells: Qcells is van oorsprong een Duits zonnepanelen merk. In 2012 werd het Qcells overgenomen door de Hanwha groep. De naam is sindsdien Hanwha Qcells. Het merk is gemiddeld voordeliger dan andere A-merken. Het heeft goede garantietermijnen van 25 jaar vermogensgarantie en 12 jaar productgarantie.
 • Risen: Risen Energy is een gerenommeerd merk dat al sinds 1986 produceert. Risen Energy levert monokristallijn panelen met onder andere de halfcut/cell technologie. Risen heeft een gemiddelde goede productgarantie van 15 jaar en gemiddelde vermogensgarantie van 25 jaar.
 • AEG: AEG is bekend van de elektronische apparaten. Maar AEG produceert ook zonnepanelen. AEG produceert de standaard glas/folie en glas-glas zonnepanelen van hoge kwaliteit. AEG zonnepanelen maken gebruik van de technologieën zoals PERC en halfcut zonnecellen.
 • Hyundai: Met Hyundai Solar biedt Hyundai Heavy Industries hoogwaardige zonnepanelen. De zonnepanelen hebben een lange productgarantie en vermogensgarantie van beide 25 jaar. Hyundai Solar heeft modellen met de shingled technologie voor betere opbrengsten.
 • DMEGC: DMEGC produceert sinds 2009 zonnepanelen en wordt door specialisten gezien als een goed en betaalbaar zonnepanelen merk. Met 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie is het een goede middenmotor binnen het tier 1 segment.
 • Suntech: Suntech is één van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. In verschillende series levert Suntech monokristallijn zonnepanelen met een hoog vermogen (+20%). Suntech heeft prima garanties met 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie, wat overeenkomt met andere tier 1 merken.
 • REC: REC biedt hoge kwaliteit zonnepanelen aan. REC is een van oorsprong Noors merk. REC heeft zonnepanelen met een zeer hoog vermogen en een zeer dun frame. REC heeft monokristallijn en full-black mono zonnepanelen.
 • Solarwatt: De zonnepanelen van Solarwatt staan bekend om hun hoge opbrengst en lange levensduur. Dit Duitse merk specialiseert zich vooral in glas-glas panelen, maar produceren ook standaard glas-folie panelen. Solarwatt biedt bovendien een all-risk verzekering van 5 jaar waarbij alle kosten worden gedekt mocht er iets stuk gaan.
 • Trina Solar: Trina solar is een betaalbaar tier 1 zonnepanelen merk. Het zonnepanelen merk levert monokristallijn met de halfcell/cut en PERC technologie in standaard en hogere vermogens. De garanties zijn goed met 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Benieuwd naar de exacte kosten voor zonnepanelen systeem?

Vraag in één keer meerdere offertes aan via het formulier hieronder. Zo kun je geheel gratis en vrijblijvend zonnepanelen specialisten vergelijken.

Vergelijkbare berichten