Qcells Zonnepanelen: Prijs + Review

Qcells is een bekend en betrouwbaar A-merk in zonnepanelen. Maar wat zijn de gemiddelde prijzen voor Qcells zonnepanelen en wat voor garanties zitten er op Qcells panelen?

De antwoorden op deze en meer vragen lees je hieronder.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het merk Qcells?

Qcells is één van de grootste zonne-energiebedrijven ter wereld. Het bedrijf is producent en totaalleverancier van zonnepanelen tot complete systemen voor zonne-energie.

Van oorsprong is het in 1999 opgerichte QCells een Duitse producent van zonnepanelen. Doordat het bedrijf na verloop van tijd in financiële moeilijkheden raakte met als gevolg een faillissement, werd het in 2012 overgenomen door de Hanwha Group.

Dit is het bedrijf achter de Zuid-Koreaanse producent Hanwha SolarOne. De officiële naam van Q-Cells veranderde daarmee in Hanwha QCells.

De Qcells zonnepanelen worden tegenwoordig gemaakt in China, Zuid-Korea en Maleisië.

Qcells merk

Interesse in Qcells zonnepanelen of panelen van een ander merk? Vraag hier gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten.

Welke Qcells modellen zijn er?

Er zijn in de basis twee soorten Qcells modellen.

 • Q.Peak: Dit model is voor de particuliere markt. Dus als je voor Qcells kiest zal dit overwegend Q.Peak zonnepanelen zijn. De Q.Peak komen in monokristallijn en met het submerk Q.Peak Duo in full-black. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Monokristallijn van Qcells‘.
 • Q.Pro: Q.Pro is de serie zonnepanelen die beschikbaar zijn voor grote zonnepanelenprojecten zoals zonneweides en op bedrijfsgebouwen.

Waarom kiezen voor Qcells?

Er zijn meerdere goede redenen om te kiezen voor Qcells zonnepanelen:

 • Betrouwbaar: Deze zonnepanelen zijn zeer betrouwbaar en hebben een uitstekende reputatie. Er is veel aandacht voor de veiligheid en kwaliteit, denk bijvoorbeeld aan een goede bescherming tegen kortsluiting.
 • Optimale prestaties bij elk weertype: Dankzij de innovatieve all-weather technologie leveren deze zonnepanelen optimale opbrengsten, ook wanneer er sprake is van een lagere lichtintensiteit. Zo ben je ook op de minder zonnige dagen nog steeds verzekerd van een hoog rendement.
 • Mooi ogend licht frame: De zonnepanelen beschikken over een mooi uitziend licht frame met een hoge belastbaarheid.
  Goede garantieregelingen: Qcells geeft 12 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Hoe zit het met garanties op Qcells zonnepanelen?’.
 • Innoverend bedrijf: Het bedrijf investeert veel in innovatie en technologische vooruitgang.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor Qcells zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen (0% btw) voor de Qcells modellen, Q.Peak en Q.Pro.

De gemiddelde prijzen zijn exclusief montagemateriaal, installatiekosten en omvormer. De installatiekosten voor een zonnepanelen van 10 stuks kost gemiddeld €1.400.

Type glas Prijs - 0% btw
(per paneel)
Qcells Q.Peak €190
Qcells Q.Pro €290

In wat voor vermogens komen Qcells zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen speelt het vermogen een belangrijke rol. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp).

Qcells biedt zonnepanelen aan met vermogens tussen de 250 Wp en 550 Wp.

Wattpiek houdt in: De hoeveelheid stroom die een zonnepaneel maximaal kan opwekken onder de best mogelijke omstandigheden.

Correctiefactor

Let wel, in de praktijk is er vrijwel nooit sprake van optimale omstandigheden voor stroomopwekking. Vandaar dat dit maximale vermogen vrijwel niet wordt behaald. Voor een meer realistische inschatting van het vermogen van een zonnepaneel wordt daarom een correctiefactor gebruikt van 0,85.

Met de formule 0,85 x Wattpiek bereken je het vermogen wat in de praktijk zo ongeveer gemiddeld zal worden gehaald.

Voorbeeld:

Stel je hebt een zonnepaneel met een vermogen van 550 Wp (hoogste vermogen van Qcells). De berekening wordt in dit geval dan:

 • 0,85 x 550 Wp = 468 kWh.

Gemiddeld genomen kun je dus uitgaan van een vermogen van 468 kilowattuur.

Interesse in een goed zonnepanelen systeem op je dak van Qcells of een ander merk? Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Zijn Qcells zonnepanelen Tier 1?

Om een onderscheid te maken tussen alle verschillende zonnepanelen die er zijn, wordt het Tier systeem gehanteerd. Vrij vertaald betekent Tier: rang.

De zonnepanelen zijn dan ook onderverdeeld in drie rangen. Hierbij is Tier 1 het beste en Tier 3 het minste.

Qcells behoort tot de Tier 1 categorie.

Overigens zegt dit Tier systeem niets over de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Het betreft een rangschikking van de kwaliteit van de producenten van zonnepanelen.

Zaken die een rol spelen bij de indeling van zonnepanelen in het Tier systeem zijn bijvoorbeeld:

 • In hoeverre heeft de producent het productieproces in eigen hand.
 • De mate waarin er geïnvesteerd wordt in research en development.
 • Betreft het een grote of kleinere producent en hoe lang bestaat het bedrijf al.

Hoe zit het met garanties op Qcells zonnepanelen?

Schaf je een zonnepanelensysteem aan, dan wil je er uiteraard van verzekerd zijn dat je hier voor de lange termijn mee vooruit kunt. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Mochten zich gedurende deze periode problemen voordoen dan is het belangrijk dat je terug kunt vallen op een goede garantieregeling.

Bij een zonnestroomsysteem heb je te maken met verschillende garanties:

Productgarantie

De productgarantie is van toepassing op defecten van het product. Het gaat hierbij dus niet om een geleidelijke achteruitgang van de opbrengst.

 • De gemiddelde productgarantie voor de verschillende zonnepanelen merken is 10 jaar.
 • Bij Qcells betreft de productgarantie op zonnepanelen 12 jaar.

Vermogensgarantie

Als gevolg van aantasting van de zonnepanelen door het weer, denk aan vocht en uv-licht, zal de opgewekte energie gedurende de levensduur steeds wat verder achteruitgaan. Dit wordt ook wel degradatie van de zonnepanelen genoemd.

De mate van degradatie hangt af van de kwaliteit van de zonnepanelen en kan ook van merk tot merk verschillen.

Met een vermogensgarantie ben je ervan verzekerd dat je zonnepanelen na een bepaalde periode nog steeds een bepaalde minimale opbrengst hebben. Bijvoorbeeld: Na een periode van 10 jaar heb je nog steeds een opbrengst van 90% ten opzichte van de in het verleden geplaatste nieuwe zonnepanelen.

Mocht dit percentage niet gehaald worden, dan krijg je van de producent nieuwe panelen of een vergoeding voor de misgelopen opbrengst.

Qcells geeft een vermogensgarantie van 25 jaar.

Welke soorten zonnepanelen levert Qcells?

Qcells levert verschillende soorten zonnepanelen:

Monokristallijn van Qcells

Zowel de zonnecellen van polykristallijne als monokristallijne zonnepanelen worden gemaakt van de grondstof silicium. Het verschil tussen beide zit in de afwerking van het kristal silicium.

 • Zo worden bij een polykristallijn zonnepaneel deze individuele kristallen niet verder bewerkt na het stollingsproces, waardoor dit productieproces korter is en het zonnepaneel goedkoper. Monokristallijne zonnepanelen worden daarna nog wel verder bewerkt. De individuele kristallen worden hierna nog allemaal in dezelfde richting gelegd. Hierdoor kan een monokristallijn zonnepaneel meer energie leveren. Door het uitgebreidere productieproces en het hogere rendement van monokristallijne zonnepanelen zijn ze wat duurder in aanschaf.
 • Monokristallijne panelen zijn zwart of heel donkerblauw van kleur.

Monokristallijn is nu de standaard en hebben bijna geheel de polykristallijn panelen verdrongen. Ook bestaat het aanbod van Qcells nu grotendeels uit monokristallijn panelen.

Qcells monokristallijn modellen

Er zijn in de basis twee Qcells monokristallijn modellen.

 • Q.Peak (gemiddelde afmetingen: 100 cm x 167 cm)
 • Q.Pro (gemiddelde afmetingen: 100 cm x 167 cm)

Qcells standaard monokristallijn zonnepaneel

Qcells full black panelen

Full black zonnepanelen worden ook wel all black zonnepanelen genoemd en zijn een praktisch gezien monokristallijn panelen. Zoals uit de naam al valt af te leiden zijn ze geheel zwart van kleur.

Bij deze panelen is ook het frame zwart meegespoten en je ziet geen lichte lijntjes of puntjes tussen de zonnecellen. Dit levert een heel mooi en strak uiterlijk op. Deze all black zonnepanelen staan heel fraai op een zwart dak.

Een nadeel van deze full black panelen is wel dat ze sneller warm worden, wat zorgt voor iets lagere opbrengsten dan normale monokristallijne zonnepanelen.

Full black Qcells zonnepaneel van monokristallijn

Qcells zonnepanelen met half cut zonnecellen

Eén van de nieuwste technologieën op het gebied van zonnepanelen is de halfcell-technologie.

 • De half-cut Qcells zonnepanelen zijn voorzien van halve zonnecellen. Dit is ook te zien wanneer je ze van heel dichtbij bekijkt.
 • Half-cut zonnepanelen zijn opgedeeld in twee secties. Iedere sectie bevat 60 halve zonnecellen.
 • Voordeel van deze twee secties is dat de stroom in het zonnepaneel slechts de helft van de afstand hoeft af te leggen. Als gevolg hiervan is er een lagere weerstand dan in normale zonnepanelen en dat zorgt weer voor een hogere opbrengst.
 • Een ander voordeel van de opdeling in twee secties, is dat het zonnepaneel beter presteert wanneer het gedeeltelijk in de schaduw ligt.

Kies ook voor de laatste technieken in je zonnepanelen systeem. Vraag hier gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten om te vergelijken.

Polykristallijn van Qcells

Polykristallijn zonnepanelen behoren tot de eerste generatie zonnepanelen. Je kunt ze herkennen aan de blauwe kleur, de aluminium omlijsting en het ruitjespatroon op de panelen. De polykristallijne zonnepanelen hebben een lager rendement dan monokristallijn.

Tegenwoordig worden de Qcells polykristallijne zonnepanelen niet veel meer verkocht en geplaatst. Als je Qcells polykristallijn panelen te koop betreft het vaak tweedehands PV.

Polykristallijn zonnepaneel van Qcells

A-merk alternatieven voor Qcells

Naast Qcells zijn er nog veel andere zonnepanelen tier 1 merken verkrijgbaar. Andere kwalitatief hoogstaande merken waar je voor kunt kiezen vind je in onderstaand overzicht.

 • SunPower: SunPower is een Amerikaans zonnepanelen merk dat in 1985 werd opgericht. De zonnepanelen die SunPower op de markt brengt zijn monokristallijne zonnepanelen. Er zijn twee series: de Maxeon en Performance. De Maxeon is het premium merk met een zeer hoog rendement en de Performance modellen de voordelige lijn, die ook van hoge kwaliteit zijn.
 • SolarWatt: Solarwatt is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in glas-glas panelen. Dit zijn zonnepanelen waarbij de zonnecellen ingesloten zitten tussen twee lagen glas. Glas-glas panelen  zijn prijziger maar hebben dan ook een langere levensduur (40+ jaar) en hebben een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.
 • AEG: AEG is een Duits merk dat vooral bekend staat als de fabrikant van witgoed en keukenapparatuur. Maar daarnaast ontwikkelt, produceert en verkoopt AEG ook zonnepanelen. AEG maakt onder meer monokristallijne zonnepanelen, in verschillende variaties zoals glas-glas.
 • DMEGC: DMEGC is een betaalbaar tier 1 merk. Het merk biedt standaard monokristallijn, mono full-black en glas-glas zonnepanelen aan in verschillende vermogens. DMEGC zonnepanelen hebben een productgarantie van 12 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar.
 • REC: REC is een Noors zonnepanelen merk met een goede trackrecord en valt ook binnen de tier 1 categorie. REC biedt met het Alpha Pure model één van de hoogste rendementen (22,3%). REC geeft goede garanties met 20 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
 • Jinko Solar: Jinko Solar is een Chinees merk dat sinds 2006 zonnepanelen produceert. De grootste voordelen van Jinko zonnepanelen zijn de prijzen die gemiddeld lager zijn dan veel andere tier 1 merken en de vermogensgarantie van 25 jaar. Jinko Solar heeft twee modellen: de Cheetah en de Cheetah HC (met de halfcut technologie voor een beter rendement).
 • Hyundai: Hyundai is bekend van de auto’s maar produceert sinds 2005 ook zonnepanelen. De Hyundai Solar zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en heeft modellen die gebruik maken van de shingled technologie voor een hogere opbrengst.
 • Suntech: Suntech is één van de meest toonaangevende en grootste zonnepanelen fabrikanten ter wereld. Suntech zonnepanelen maken onder andere gebruik van de halfcell/cut technologie voor een hogere opbrengst. Suntech biedt verschillende series aan in verschillende prijsklassen: Ultra S, Ultra V en HiSpec.
 • Trina Solar: Het Chinese Trina Solar produceert tier 1 zonnepanelen tegen een scherpe prijs. De zonnepanelen komen in standaard vermogens (Wp) en hogere vermogens van 400 Wp+. Trina Solar biedt garanties van 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
 • Risen: Risen, officieel Risen Energy Co., Ltd. is een Chinees zonnepanelen merk. Het merk biedt monokristallijn zonnepanelen aan in standaard vermogens (350 Wp) en hoge vermogens (500+ Wp). Risen biedt een goede productgarantie van 15 jaar en heeft een gemiddeld goede vermogensgarantie van 25 jaar als de degradatie lager uitvalt dan 84,8%.
 • Canadian Solar: Het Canadese Canadian Solar maakt sinds 2001 zonnepanelen. Het merk levert verschillende modellen: BiHiKu (BiFacial voor commerciële projecten), HiDM, HiKu en Ku (particuliere markt). Op de HiDM, HiKu en Ku modellen zit 12 jaar productiegarantie en op de BiHiKu 15 jaar productgarantie. De vermogensgarantie voor de BiHiKu serie is 30 jaar en voor de andere drie modellen 25 jaar.

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Overweeg je zonnepanelen aan te schaffen en ben je benieuwd wat dit je gaat kosten?

Vraag hieronder gratis en geheel vrijblijvend offertes aan bij zonnepanelen specialisten om te vergelijken.

Vergelijkbare berichten