Hyundai Zonnepanelen [Review]

Er valt heel wat te kiezen op het gebied van zonnepanelen. Natuurlijk wil je ook graag kwaliteit. Hyundai is een merk dat betrouwbaar is en kwalitatief goede zonnepanelen levert.

In deze gids lees je onder meer welke soorten zonnepanelen Hyundai aanbiedt, in welke vermogensklassen en hoe het zit met garantie.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn Hyundai zonnepanelen?

Hyundai Solar is een bedrijf in Zuid-Korea dat is opgericht in 2005 door Hyundai Heavy Industries (HHI). Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van zonnepanelen. Hyundai is een innovatief bedrijf dat flink investeert in de ontwikkeling.

Hyandai zonnepanelen logo

Hyundai zonnepanelen: Tier 1

Hyundai is een zonnepanelenmerk dat valt onder Tier 1.

Het Tier systeem is een indeling in categorieën, Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Deze indeling geeft inzicht in hoe betrouwbaar een fabrikant van zonnepanelen is. Hierbij scoren merken die onder Tier 1 vallen het best en die onder Tier 3 het minst goed.

Om in de hoogste klasse Tier 1 te kunnen vallen zijn er een aantal criteria waar een fabrikant aan moet voldoen, zoals:

 • Het gehele productieproces moet door de fabrikant zelf worden uitgevoerd. Er wordt dus niets uitbesteed aan een andere partij.
 • De fabrikant moet minimaal 5 jaar zonnepanelen produceren.
 • Er moet sprake zijn van een volledig geautomatiseerd productieproces.
 • Er moet geïnvesteerd worden in onderzoek en ontwikkeling.

Doordat Hyundai in categorie Tier 1 valt, weet je dat deze producent aan bovenstaande criteria voldoet.

Kies ook voor zonnepanelen binnen Tier 1 zoals Hyundai of een ander merk. Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Wat zijn de garanties op Hyundai zonnepanelen?

Bij de keuze voor een bepaald merk speelt ook mee hoe het geregeld is met garantie. Bij zonnepanelen heb je te maken met verschillende garanties, zoals:

Productgarantie

De productgarantie wordt gegeven door de fabrikant van het product. Mocht het zo zijn dat er binnen de garantietermijn een defect ontstaat aan de zonnepanelen dan moet de fabrikant dit oplossen door te zorgen voor herstel of vervanging van het defecte paneel.

 • De gemiddelde productgarantie voor zonnepanelen is 10 jaar.
 • Hyundai geeft een productgarantie van 25 jaar op standaard zonnepanelen (glas-folie panelen).

Vermogensgarantie

Met de vermogensgarantie krijg je garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Gedurende de levensduur zullen de panelen steeds iets minder gaan presteren, dit wordt ook wel degradatie genoemd.

 • Gebruikelijk is een garantie op 80% van het vermogen na 20 of 25 jaar. Maar er zijn ook vermogensgaranties met hogere percentages of een langere termijn.
 • Hyundai biedt een vermogensgarantie van 25 jaar voor Hyundai glas-folie zonnepanelen (de standaard panelen).

Welke soorten Hyundai zonnepanelen zijn er verkrijgbaar?

Bij Hyundai kun je terecht voor een breed assortiment aan zonnepanelen:

Monokristallijn

De zonnecellen van monokristallijne zonnepanelen bestaan uit één kristal silicium. (Bij polykristallijne zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit meerdere grove kristallen).
Om die reden zijn monokristallijne zonnecellen efficiënter in het omzetten van zonlicht in elektriciteit.

Monokristallijn Hyundai zonnepanelen

Enkele eigenschappen van monokristallijne zonnepanelen zijn:

 • Meestal zwart van kleur of heel donkerblauw.
 • Bieden een mooie strakke aanblik op het dak.
 • Wat duurder in aanschaf dan polykristallijne zonnepanelen.
 • Een rendement dat enkele procenten hoger ligt dan dat van polykristallijne zonnepanelen.

Full black panelen

 • Full black panelen, ook wel aangeduid als all black panelen, zijn monokristallijn zonnepanelen waarvan niet alleen de cellen zwart zijn, maar ook de achtergrond en het frame van het zonnepaneel.
 • Dit geeft deze zonnepanelen een mooi uiterlijk. Zeker voor mensen die de aanblik van gewone zonnepanelen op het dak niet zo mooi vinden, kan dit een goede keuze zijn.
 • Aandachtspunt hierbij is wel, dat geheel zwarte panelen iets minder opbrengst zullen genereren. Zwarte panelen trekken meer zonlicht aan en worden daardoor sneller warm. De opbrengst van zonnepanelen daalt echter iets naarmate de panelen warmer worden.

Hyandai full-black zonnepaneel

Shingled technologie

Hyundai heeft ook zonnepanelen die voorzien zijn van de shingled technologie. Dit is een zonneceltechnologie waarbij de zonnecellen elkaar overlappen, elke centimeter oppervlakte bestaat uit zonnecel.

De gehele voorkant van het zonnepaneel kan zo worden ingezet om zonlicht op te vangen. Dit levert een hoog rendement op met betere prestaties bij een lage zoninstraling. Doordat de zonnecellen parallel zijn aangesloten, heb je bovendien minder vermogensverlies bij schaduw.

Interesse in zonnepanelen? Vraag hier gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten.

Polykristallijn

Polykristallijne zonnepanelen behoren tot de eerste generatie zonnepanelen en zijn donkerblauw van kleur.. De ontwikkeling van nieuwe technologieën gaat in hoog tempo door, waardoor er inmiddels alweer betere zonnepanelen op de markt zijn die een hoger rendement leveren.

Tegenwoordig worden polykristallijne zonnepanelen bijna niet meer verkocht en geplaatst. Dit gebeurt vooral nog als vervanging van defecte polykristallijne panelen. Polykristallijn zijn vooral tweedehands verkrijgbaar.

Polykristallijn zonnepaneel van Hyandai

In wat voor vermogens komen Hyundai zonnepanelen?

Naast het soort zonnepaneel dat je kiest, is ook het vermogen van het zonnepaneel erg belangrijk. Het vermogen is namelijk bepalend voor wat je zonnepanelen gaan opleveren.
Dit vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp).

Het betreft hier het maximale vermogen of piekvermogen dat een zonnepaneel kan leveren. Er moet dan wel sprake zijn van de meest ideale omstandigheden.

Hyundai heeft zonnepanelen met capaciteiten tussen de 255 Wp en 440 Wp. Maar de meeste zonnepanelen van Hyundai die verkrijgbaar zijn hebben een vermogen van tussen de 380 en 440 Wattpiek.

Correctiefactor

Door allerlei oorzaken, zoals bewolking etc. zullen de omstandigheden meestal niet optimaal zijn om dit maximale vermogen te halen.

Vandaar dat er voor een wat meer realistische inschatting van het vermogen gerekend wordt met een correctiefactor van 0,85. Ook bij Hyundai panelen.

Voorbeeld:

Stel je hebt een zonnepaneel met een vermogen van 405 Wp. De berekening van het piekvermogen vermenigvuldigd met de correctiefactor wordt dan:

 • 0,85 x 405 Wp = 345 Wp.

Bij een zonnepaneel met een (maximaal) vermogen van 405 Wp, kun je dus uitgaan van een gemiddeld te behalen vermogen van 345 Wp.

Wat zijn de prijzen van Hyundai zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen (0% btw) voor Hyundai zonnepanelen in verschillende vermogens. Het gaat om monokristallijn panelen met de Shingled technologie.

De prijzen zijn exclusief installatiekosten, montagemateriaal en omvormer. De installatiekosten zijn gemiddeld €1.400 voor 10 zonnepanelen. Een centrale omvormer kost gemiddeld €1.000.

Hyundai in Wp Prijzen (0%btw)
400 Wp €130
425 Wp €150
440 Wp €180

A-merk alternatieven voor Hyundai

Hyundai is een A-merk zonnepaneel. Behalve Hyundai zijn er nog veel meer A-merken in zonnepanelen zoals:

 • DMEGC: DMEGC Solar Energy is een onderdeel van DMEGC Magnetics. De zonnepanelen van het Chinese DMEGC worden sinds 2009 geproduceerd. DMEGC levert monokristallijn (standaard, full black en glas-glas) tegen een betaalbare prijs.
 • Suntech: Suntech is een Chinees zonnepanelen merk en bovendien één van de grootste ter wereld. Suntech biedt monokristallijn en full black monokristallijn zonnepanelen aan met hogere vermogens. Suntech zonnepanelen zijn gemiddeld geprijsd ten opzichte van andere tier 1 merken en heeft prima garanties met 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
 • Trina Solar: Het Chinese Trina Solar produceert al sinds 1997 betrouwbare zonnepanelen tegen een scherpe prijs. Trina Solar maakt monokristallijn panelen in verschillende varianten: standaard monokristallijn, glas-glas en full-black met technologieën zoals PERC en halfcell/cut.
 • Risen: Risen is een Chinees merk dat al sinds 1986 zonnepanelen produceert. Risen zonnepanelen produceert monokristallijn zonnepanelen in verschillende varianten: standaard en full-black. De zonnepanelen komen met goede garanties van 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
 • REC zonnepanelen: De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Renewable Energy Corporation, tegenwoordig staat het bekend als de REC Group. De REC zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit, wat je ook terug ziet in de vermogensgarantie die wordt gegeven van maar liefst 92% na 25 jaar.
 • Jinko Solar: Jinko Solar is wereldwijd één van de grootste zonnepanelen producenten. Zonnepanelen van Jinko Solar kenmerken zich door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Jinko Solar biedt grofweg twee modellen zonnepanelen aan: de Cheetah en Cheetah HC (halfcut). De halfcut technologie zorgt voor een betere opbrengst.
 • Qcells: Qcells is van oorsprong een Duits merk maar is later door financiële problemen overgenomen. Daarom heet Qcells nu officieel Hanwha Qcells. Dankzij de all-weather technologie presteren deze zonnepanelen ook heel goed op de minder zonnige dagen. Qcells zijn gemiddeld wat voordeliger dan andere tier 1 merken.
 • AEG: AEG is een Duits merk bekend van elektrische apparatuur. Maar AEG houdt zich ook bezig met de productie van omvormers en zonnepanelen. AEG produceert standaard glas/folie en glas-glas zonnepanelen met de technologieën (PERC, shingled en halfcut) die de opbrengst verhogen.
 • SunPower: SunPower is een Amerikaanse producent van zonnepanelen. Het bedrijf opereert al sinds 1985 en wordt gezien als één van de voorlopers op het gebied van zonnepanelen. De zonnepanelen van SunPower staan bekend om hun zeer hoge rendement (tot wel 22,8%).
 • Canadian Solar: Canadian Solar is een Canadees merk dat zonnepanelen produceert in Canada en China. Canadian Solar is een middenmotor binnen de tier 1 merken. Dit is op het gebied van prijs, garanties en rendementen. Door de wellicht negatieve connotatie van middenmotor zijn Canadian Solar een goede keuze door de prijs/kwaliteitverhouding.
 • Solarwatt: Solarwatt doet al lang mee. Het bedrijf werd in 1993 opgericht. Solarwatt maakt vooral glas-glas zonnepanelen. Daarnaast bieden ze ook de standaard glas-folie panelen aan van hoge kwaliteit. De zonnepanelen van Solarwatt hebben een lange levensduur en dito garanties. Hierdoor zijn Solarwatt wel prijziger dan vele andere zonnepanelen merken.

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Wil je ook graag zonnepanelen aanschaffen en je eigen stroom opwekken? Zorg dat je je goed voorbereid op deze investering en win professioneel advies in.

Vraag hieronder gratis + vrijblijvend zonnepanelen offertes aan.

Vergelijkbare berichten