DMEGC Zonnepanelen: Review + Prijs

DMEGC is een bekend zonnepanelen merk. Maar hoe zit het met de kwaliteit van dit merk? En wat voor verschillende soorten zonnepanelen leveren ze? Je leest het in deze gids.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het merk DMEGC?

DMEGC Solar Energy is een onderdeel van DMEGC Magnetics. DMEGC sinds 2009 zonnepanelen waarbij de focus ligt op kwaliteit en duurzaamheid. Dit zie je terug in de nette afwerking en de degelijke materialen die ze gebruiken voor de productie.

DMEGC zonnepanelen kiezen

Is DMEGC een Tier 1 merk?

DMEGC is een Tier 1 zonnepanelenmerk. Maar wat betekent dat?

Zonnepaneelmerken worden verdeeld in drie categorieën: Tier 1, 2 en 3. Hierbij wordt gekeken naar de betrouwbaarheid van de fabrikant en niet direct naar de kwaliteit van de panelen zelf.

Tier 1 is de beste klasse. Om in deze klasse te vallen moet een merk:

 • Het hele productieproces zelf uitvoeren (en dus geen kant-en-klare onderdelen inkopen).
 • Al minimaal 5 jaar zonnepanelen produceren.
 • Een volledig geautomatiseerd productieproces hebben.
 • Investeren in tests, onderzoek en ontwikkeling.

DMEGC Solar Energy voldoet dus aan deze eisen.

Interesse in DMEGC of een ander Tier 1 merk? Vraag hier gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten.

Wat voor soort zonnepanelen levert DMEGC?

DMEGC maakt verschillende soorten panelen.

Monokristallijn

DMEGC richt zich op de productie van monokristallijn zonnepanelen. Monokristallijn is de standaard geworden omdat het…

 • een hoge opbrengst hebben.
 • relatief betaalbaar is ten opzichte van de opbrengst
 • er mooi en strak uitzien. Monokristallijn zijn zwart van kleur.

DMEGC monokristallijn zonnepanelen voorbeeld

Full black monokristallijn panelen

Full black panelen zijn, zoals de naam al zegt, helemaal zwart. Full black worden ook wel all black panelen genoemd. Een full black PV paneel heeft een zwart frame en er zijn geen lichte lijnen of punten te zien op het paneel zelf. Dit geeft ze een extra strak uiterlijk.

Full black PV heeft wel een nadeel: de opbrengst is wat lager dan die van standaard monokristallijn panelen. Ook zijn ze iets duurder.

All black DMEGC mono zonnepaneel

Glas-glas monokristallijn

Standaard zonnepanelen bestaan simpel gezegd uit een glasplaat, zonnecellen en een achterkant van kunststoffolie. Bij glas-glas zonnepanelen is de opbouw anders. Bij glas-glas zonnepanelen bestaat zowel de voorkant en achterkant uit glas. Het voordeel van deze opbouw is dat er minder vermogensverlies plaatsvindt omdat de zonnecellen langer meegaan.

De levensduur van glas-glas zonnepanelen heeft daardoor ook een langere levensduur van gemiddeld 40 jaar.

Half cel technologie

Er zijn verschillende DMEGC modellen dat gebruik maakt van de half cell / half cut technologie. Hierbij zijn de zonnecellen in tweeën ‘geknipt’, waardoor het stroom maar de helft van de afstand hoeft af te leggen op het zonnepaneel. Dit heeft als voordeel dat de gemiddelde opbrengst van het paneel omhoog gaat.

Polykristallijn

DMEGC produceerde in het verleden polykristallijn panelen. Polykristallijn wordt nog wel aangeboden voor het vervangen van kapotte polykristallijn panelen, maar niet als de standaard zonnepaneel. Het aanbod is ook merendeels tweedehands.

Polykristallijn panelen…

 • hebben een blauwe tint
 • leveren minder op dan monokristallijn.
 • hebben gemiddeld meer vermogensverlies op lange termijn dan nieuwe monokristallijn panelen.

DMEGC polykristallijn zonnepaneel

Wat zijn de prijzen voor DMEGC zonnepanelen?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor de verschillende soorten DMEGC zonnepanelen met 0% btw.

De prijzen hieronder zijn exclusief omvormer, installatiekosten en montagemateriaal. Voor de installatiekosten ben je gemiddeld €1.400 kwijt en voor een centrale omvormer €1.000.

Type zonnepaneel Prijzen (0%btw)
Monokristallijn €125
Full black monokristallijn €160
Glas-glas monokristallijn €215

Wat zijn de garanties op DMEGC zonnepanelen?

DMEGC geeft je twee verschillende soorten garantie op de zonnepanelen:

Productgarantie

Bij DMEGC krijg je 12 jaar productgarantie. Dit is de garantie op de panelen zelf. Je kan hier aanspraak op maken bij een defect aan de zonnepanelen. Deze garantie is vergelijkbaar met de garantie op bijvoorbeeld een (kapotte) koelkast.

Vermogensgarantie

DMEGC geeft 25 jaar vermogensgarantie. Het vermogen (en dus de opbrengst) van zonnepanelen neemt op lange termijn altijd iets af. Dit is normaal. Is het vermogensverlies groter dan wat de producent heeft beloofd? Dan kan je aanspraak maken op de vermogensgarantie.

Bijvoorbeeld: de producent geeft je de garantie dat de panelen nog 84% van hun vermogen hebben na 25 jaar. Halen ze dit niet, dan heb je recht op een vergoeding.

Kies ook voor zonnepanelen met een goede garantie zoals bij DMEGC of een ander A-merk. Vraag hier gratis zonnepanelen offertes aan.

Wat voor vermogens hebben DMEGC panelen?

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, wat afgekort wordt als Wp. Hierbij wordt gekeken naar hoeveel stroom het paneel opwekt in ideale omstandigheden.

DMEGC heeft panelen van tussen de 300 en 550 Wp. 

Afmetingen van DMEGC zonnepanelen

Zonnepanelen in de verschillende vermogens hebben ook verschillende afmetingen. Zoals je hieronder ziet zijn zonnepanelen met een hoog vermogen groter dan met een kleiner vermogen.

 • 300 – 400 Wp:  165 cm x 100 cm
 • 400 – 550 Wp: 228 cm x 113 cm

Opbrengst in praktijk: kWh

Als we het hebben over de stroom die het paneel je daadwerkelijk oplevert, spreken we niet van Wp maar van kWh. Het aantal kWh komt altijd iets lager uit. In praktijk zijn de omstandigheden namelijk vrijwel nooit optimaal. Je haalt dus niet het volle vermogen.

Omrekenen

Om een realistisch beeld te krijgen van de opbrengst, bereken je 85% van het vermogen. Dit betekent:

 • Een DMEGC zonnepaneel met een vermogen van 300 Wp levert je 255 kWh op (300 x 0,85).
 • Een DMEGC zonnepaneel met een vermogen van 550 Wp levert je 467 kWh op (550 x 0,85).

Tier 1 zonnepanelen alternatieven voor DEMGC panelen

Is DMEGC niet verkrijgbaar of wil je in een andere prijsklasse kijken? Dan zijn er genoeg alternatieven binnen de tier 1. Hieronder een overzicht.

 • Solarwatt: Solarwatt is een Duits merk dat zich vooral toelegt op glas-glas zonnepanelen. Bij dit type paneel zitten de zonnecellen tussen twee glasplaten, in plaats van tussen glas en folie (standaard panelen). De glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur (40 jaar) en daardoor geeft Solarwatt ook langere garanties. Namelijk 30 jaar productgarantie en 30 jaar vermogensgarantie.
 • AEG: Dit Duitse elektronica merk is vooral bekend van huishoudelijke apparatuur. Maar AEG produceert via AEG Solar ook zonnepanelen van hoge kwaliteit. Zo biedt AEG zonnepanelen aan met de shingled, PERC en halfcut/halfcell technologie.
 • SunPower: SunPower is een gerenommeerd zonnepanelen merk dat samenwerkt met NASA en al sinds 1985 actief is. Met de twee modellen, Maxeon en Performance levert SunPower zonnepanelen met één van de hoogste rendementen (tot zelfs 22,8%).
 • Jinko Solar: Jinko Solar is een Chinees merk dat betaalbare tier 1 zonnepanelen produceert en een goede vermogensgarantie heeft van 25 jaar. Jinko Solar heeft twee modellen: de Cheetah en Cheetah HC (halfcut, voor betere opbrengsten).
 • Hyundai: Via Hyundai Solar biedt Hyundai Heavy Industries sinds 2005 zonnepanelen aan. Het betrouwbare merk heeft een lange product en vermogensgarantie van beide 25 jaar. Hyundai biedt zonnepanelen aan met een rendement van boven de 20%.
 • REC: De REC Group uit Noorwegen produceert hoogwaardige zonnepanelen. Zo heeft REC één van de hoogste rendementen en meest dunne frame. REC biedt standaard monokristallijn en full black mono zonnepanelen aan.
 • Suntech: Suntech biedt verschillende soorten monokristallijn series aan, namelijk: de Ultra S, Ultra V en HiSpec. Suntech heeft gemiddelde hoge vermogens en is één van grootste zonnepanelen producenten ter wereld.
 • Trina Solar: Het Chinese Trina Solar biedt tier 1 zonnepanelen aan voor een betaalbare prijs. Trina heeft monokristallijn zonnepanelen in verschillende vermogens, van de standaard 350 Wp panelen tot de hogere vermogens van 450 Wp+.
 • Risen: Risen is een bekend zonnepanelen merk. Het produceert al sinds 1986 zonnepanelen. De garanties zijn goed met 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie (recht op bij een degradatie lager dan 84,8%).
 • Canadian Solar: Het Canadese Canadian Solar maakt sinds 2001 zonnepanelen en levert monokristallijn in verschillende varianten: standaard, full black, glas-glas en BiFacial. Canadian Solar maakt gebruik van de PERC, Halfcell/cut en shingled technologie voor hogere opbrengsten.
 • Qcells: Qcells is van oorsprong een Duits merk, met dito kwaliteit. Het is in 2012 overgenomen door Hanwha en heet nu officieel Hanwha Qcells. Het merk is gemiddeld goedkoper dan andere tier 1 zonnepanelen, maar zijn wel van goede kwaliteit. Hanwha Qcells heeft prima garantietermijnen: 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Een specialist voor je laten berekenen wat een zonnepanelen systeem voor jouw situatie precies kost?

Vraag hieronder offertes aan. Gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten