Zonnepanelen

Glas-Glas Zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn zonnepanelen van hoge kwaliteit die zeer lang meegaan zodat je verzekerd bent van een hoger rendement voor een langere periode. Kortom: een duurzame investering in de toekomst.

Lees hieronder meer over glas-glas zonnepanelen.

Vergelijk zonnepanelen specialisten

Ontvang offertes van erkende zonnepanelen specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag zonnepanelen offertes aan ▸
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit meerdere lagen.

Glas-glas zonnepanelen zijn zonnepanelen waarvan de zonnecellen zitten ingesloten tussen twee lagen glas.

Bij andere soorten zonnepanelen zit er alleen glas aan de voorkant en folie aan de achterkant.

Alhoewel dit goedkoper is, behaal je met glas-glas zonnepanelen een hogere en stabielere opbrengst want de kwaliteit is beter en de prestaties gaan minder snel achteruit.

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Er zijn drie soorten glas-glas zonnepanelen:

Niet transparante zonnepanelen

Niet transparante zonnepanelen lijken erg op ‘gewone’ zonnepanelen met aan de voorkant glas en aan de achterkant folie, maar door de dubbele glaslaag zijn ze sterker en beter beschermd tegen het weer, spanning en uv-straling.

Transparante zonnepanelen die licht doorlaten

Door de zonnecellen tijdens de productie te laseren ontstaan transparante zonnepanelen. Deze laten licht door en zijn ideaal voor op het dak van een serre of tuinoverkapping.

Semi transparante zonnepanelen

Semi transparante zonnepanelen laten ongeveer 20% van het licht door. Het grote voordeel? Ze kunnen gebruikt worden voor een glazen dak en als zonwering. Net als bij transparante panelen worden de zonnecellen gelaserd, maar niet helemaal, waardoor de zonwerende werking ontstaat.

Glas-glas zonnepanelen met of zonder frame

Glas-glas zonnepanelen zijn te krijgen met een aluminium frame, of zonder. Het verschil zie je duidelijk als je de achterkant goed bekijkt.

Waarom voor een frameloos zonnepaneel kiezen?

 • Veel mensen vinden het mooier.
 • Vallen minder op op daken met donkere dakpannen.

Glas-glas zonnepanelen met bifacial zonnecellen

Bifacial zonnepanelen (of dubbelzijdige zonnepanelen in goed Nederlands) zijn zonnepanelen met zonnecellen die aan beide kanten zonlicht kunnen opvangen.

Hebben die zonnepanelen dan niet ook een veel hogere opbrengst?

Klopt. Hoeveel?

Niet twee keer zoveel, maar toch wel 20% à 30% meer. Wel moet er genoeg licht bij de achterkant kunnen, de plaatsing is dan ook erg belangrijk.

Wat is de opbrengst van glas-glas zonnepanelen?

Met glas-glas zonnepanelen kun je een hogere opbrengst halen. Vooral als je het bekijkt op de langere termijn. Er zijn twee belangrijke redenen waardoor glas-glas zonnepanelen zorgen voor een goed rendement.

Kwaliteit

Twee glaslagen betekent dat het zonnepaneel, vocht- en luchtdicht en zeer sterk is. Daardoor kunnen glas-glas zonnepanelen goed tegen externe omstandigheden zoals het weer en gaan ze langer mee.

Bij gewone zonnepanelen ontstaan er sneller beschadigingen zoals microcracks of vocht.

Bijvoorbeeld:

 • Tijdens het productieproces,
 • Door het vervoer
 • Bij de montage
 • Vanwege slechte weersomstandigheden

Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit en de werking van de zonnecellen achteruitgaat. Met als gevolg een lagere opbrengst.

Warmteafvoer

Een te hoge temperatuur is slecht voor het rendement. Met glas aan de voor- en aan de achterkant blijven de zonnecellen koeler en de opbrengst op peil.

Wat is het vermogen van glas-glas zonnepanelen?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dit is het maximale piekvermogen dat een zonnepaneel kan halen onder ideale omstandigheden. Hoe hoger dit getal is, hoe hoger het rendement.

Glas-glas zonnepanelen hebben een hoog vermogen. Er zijn inmiddels panelen op de markt met vermogens van 300 wattpiek en meer. Het Duitse SolarWatt heeft een aantal jaren geleden een doorbraak behaald door als eerste met een glas-glas zonnepaneel te ontwikkelen met een hoog vermogen.

Prestaties op de lange termijn

Glas-glas zonnepanelen hebben minder last van vermogensverlies. Glas-glas zonnepanelen hebben na 30 jaar nog 87% van het originele vermogen, glas-folie zonnepanelen zitten al na 25 jaar op 80% van het oorspronkelijke vermogen.

Vergelijk zonnepanelen specialisten
100% Vrijblijvend - Vergelijk eenvoudig en snel meerdere specialisten

Wat zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen?

Waarom is het interessant om voor glas-glas PV-panelen te kiezen?

1. Langere levensduur

Glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Denk aan 40 jaar bij glas-glas zonnepanelen terwijl je voor normale zonnepanelen op ongeveer 20 á 30 jaar kunt rekenen.

2. Langere garanties

Door de bewezen langere levensduur durven fabrikanten betere en langere garanties te geven op glas-glas zonnepanelen. Tot soms wel 30 jaar.

3. Beter beschermd tegen externe omstandigheden

Door het glas aan twee kanten zijn de zonnecellen perfect beschermd. Tegen weersomstandigheden, maar ook tegen lucht, vocht en spanning tussen de verschillende lagen. Hierdoor gaan ze lang mee, en blijven de prestaties langer op peil.

4. Brandveilig

Glas brandt niet. Glas-glas zonnepanelen zijn de beste keuze op het gebied van brandveiligheid.

5. Hoog vermogen

De ontwikkelingen in zonnepanelenland staan niet stil en de vermogens van glas-glas zonnepanelen worden steeds hoger.

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Wat zijn de nadelen van glas-glas zonnepanelen?

Wat maken glas-glas zonnepanelen minder interessant?

Productieproces

Het maken van glas-glas zonnepanelen is preciezer en ingewikkelder. Tussen de lagen glas mag namelijk geen lucht zitten, dan zijn de panelen niet meer bruikbaar.

Zwaarder

Twee lagen glas betekent een zwaarder zonnepaneel. Niet geschikt voor elk dak dus. Of jouw dak geschikt is weet de zonnepanelen specialist.

Prijs

Dit productieproces heeft als gevolg dat glas-glas zonnepanelen vaak duurder zijn om aan te schaffen. De prijzen liggen 20% tot wel 50% hoger. Ook het gewicht draagt bij aan de hogere prijs, door de extra transportkosten.

Glimmend / reflectie

Voor glas-glas zonnepanelen wordt floating glass gebruikt. Dit is glas wat helemaal glad is en geen antireflectielaag heeft. Daardoor kun je last hebben van meer reflectie.

Welke merken leveren glas-glas zonnepanelen?

Verschillende bekende merken leveren glas-glas zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • AEG
 • SolarWatt
 • Bauer
 • Denim
 • Luxor

Het Nederlandse Exasun heeft een glas-glas zonnepaneel ontwikkeld met een hoge efficiëntie en een goede antireflectiecoating. Net zo als het Duitse Sonnenstromfabrik en Exasun.

Offertes aanvragen bij zonnepanelen specialisten

Met de hulp van een zonnepanelen specialist maak je altijd de beste keuze. Voor glas-glas zonnepanelen of voor andere zonnepanelen. Dat maakt niet uit.

Check het aanbod van verschillende specialisten door meerdere offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken. Een slimme manier om te besparen.

Vergelijk zonnepanelen specialisten

Ontvang offertes van erkende zonnepanelen specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.

Vraag zonnepanelen offertes aan ▸
Gratis en vrijblijvend