Vloerverwarming Folie [Snel een Warme Vloer]

Vloerverwarming zorgt dan ook voor een aangename, gelijkmatige warmte in huis. Je kunt kiezen voor traditionele watergedragen vloerverwarming of voor elektrische vloerverwarming dat sneller te leggen is.

Eén van de elektrische vloerverwarming soorten is vloerverwarming folie. Daar lees je hieronder meer over.

Vloerverwarming offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is vloerverwarmingsfolie?

Vloerverwarmingsfolie is een zeer dun elektrisch vloerverwarmingssysteem dat vooral wordt toegepast onder laminaat, vinyl, bewerkt hout, kurk en andere zwevende vloeren.

Folieverwarming bezit de volgende eigenschappen:

 • Het is uiterst dun.
 • Het geleidt zeer goed.
 • De warmte wordt gelijkmatig verdeeld.

Verder is kenmerkend voor vloerverwarmingsfolie:

 • De folie moet op een 6 mm dunne polystyreen isolatieplaat worden geplaatst. Deze isolatieplaat zorgt voor extra warmte-isolatie en heeft daarnaast ook nog eens geluiddempende eigenschappen.
 • Dit vloerverwarmingssysteem is gemakkelijk te installeren onder de vloerafwerking, zowel in natte (badkamer) als in droge omgevingen.
 • Het zorgt voor een gelijkmatige warmte onder de vloer, zodat je geen last (meer) hebt van warme en koude plekken.
 • Doordat de vloerverwarming folie gebruik maakt van thermische en reflecterende versterkte aluminiumfolie werkt dit systeem energiebesparend.

Wat is vloerverwarmingsfolie?

Hoe werkt vloerverwarming folie?

Het vloerverwarmingssysteem wordt bediend via een digitale klokthermostaat en een vloersensor. Dit zorgt voor een zeer gelijkmatige opwarming van de vloer.

De vloertemperatuur wordt door de werking van de vloersensor en de thermostaat nooit hoger dan een vastgestelde maximumtemperatuur.

De thermostaat houdt rekening met een vereiste opwarmperiode, zodat de vloer altijd op de gewenste temperatuur is.

Kies voor extra dunne elektrische vloerverwarming. Kies folie. Vraag hier gratis offertes aan bij vloerverwarming specialisten.

Welke vloeren zijn geschikt bij vloerverwarming folie?

Vloerverwarmingsfolie kan onder de volgende vloeren worden toegepast:

Laminaat

Een laminaatvloer is opgebouwd uit verschillende laagjes. De toplaag is van kunststof, zodat de vloer goed tegen een stootje kan.

Verwarmingsfolie kan prima gelegd worden onder een laminaatvloer. Het is een goede methode om je laminaatvloer snel van vloerverwarming te voorzien.

Dubbel gelegd

Voor veel laminaatverwarming geldt dat ze absoluut niet dubbel gelegd mogen worden of elkaar zelfs niet gedeeltelijk mogen overlappen omdat het dan op bepaalde plekken onder de laminaatvloer te warm kan worden. Hierdoor kan de laminaatvloer beschadigd raken.

Vloerverwarming folie is echter dusdanig van samenstelling en opbouw dat deze prima dubbel gelegd kan worden zonder dat het laminaat te warm wordt en als gevolg hiervan beschadigd raakt.

Wil je laminaat en elektrische vloerverwarming laten leggen? Kies voor vloerverwarmingsfolie. Vraag hier gratis en vrijblijvend vloerverwarming offertes aan.

Houten vloeren en parket

De meest gemakkelijke manier om een houten vloer of een parket vloer te combineren met elektrische vloerverwarming, is door middel van folieverwarming.

 • Het voordeel van vloerverwarming folie onder houten vloeren is de warmtegeleiding van het hout. Hierbij geldt namelijk: hoe dunner en dichter het hout is, hoe sneller de opwarmtijd en dus ook hoe efficiënter de elektrische vloerverwarming is.
 • Houd er wel rekening mee dat hout een natuurlijk materiaal is en dat er bovendien heel veel verschillende houtsoorten en vloeren zijn. Zo zijn er hardhouten vloeren tot zachte houten vloeren die heel bewerkelijk zijn.
 • Daarom is het belangrijk om met de vloerverwarming specialist te overleggen of de houten vloer of parketvloer van jouw keuze wel geschikt is voor vloerverwarming. Vraag hier offertes aan om in contact te komen met specialisten.

PVC vloer

Een PVC vloer wordt gemaakt van kunststof en bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride. Deze vloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

Een PVC vloer is heel geschikt als vloerafwerking op vloerverwarming. Dit komt omdat PVC een goede warmtegeleider is en deze gelijkmatig verdeeld over het gehele vloeroppervlak.

Er zijn twee soorten PVC vloeren:

 • Klik PVC vloer (zwevende vloer): Deze bestaat uit PVC panelen die je vastklikt aan elkaar. Het lijkt sterk op een laminaatvloer.
 • Verlijmde PVC vloer: Hierbij wordt de PVC vloer vastgelijmd op de ondervloer.

Deze twee soorten PVC vloeren vragen weer om verschillende soorten vloerverwarming folie:

Elektrische vloerverwarming onder klik PVC: Hierbij wordt een zeer dun folie aangebracht. Door de zeer goede warmtegeleiding wordt de warmte van de verwarmingsfolie snel doorgegeven aan de klik PVC vloer.

Elektrische vloerverwarming onder verlijmde PVC: Vanwege het feit dat verlijmde PVC erg dun en dus gevoelig is, moet er tussen de plak PVC vloer en de verwarmingsfolie een tussenlaag worden aangebracht.

Deze plaat die uit twee lagen bestaat, zorgt er voor dat verlijmde PVC vloer zonder problemen op de ondergrond kan worden verlijmd. De warmte wordt op deze manier goed verdeeld, zonder dat de elektrische vloerverwarming te warm wordt voor de PVC vloer.

Welke vloeren zijn niet geschikt op vloerverwarming folie?

Vloerverwarming folie is niet geschikt om onder tegels of een gietvloer te leggen. Voor deze vloeren is een andere methode van vloerverwarming nodig.

Voor elektrische vloerverwarming onder tegels of een gietvloer kun je bijvoorbeeld kiezen voor elektrische vloerverwarmingsmatten en kabels.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming folie?

Kies je voor vloerverwarmingsfolie dan levert je dit de volgende voordelen op:

Gezonde leefomgeving: Het systeem met vloerverwarmingsfolie geeft geen droge lucht, dwarrelend stof en zwevend huisstofmijt in bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer.

Hierdoor kun je dus optimaal genieten van een aangename temperatuur zonder last te hebben van klachten door een droge lucht of zwevend stof of huisstofmijt. Zeker wanneer je last hebt van allergieën is dit natuurlijk erg fijn.

Toekomstbestendige oplossing: Vloerverwarmingsfolie is 100% recyclebaar en gaat als materiaal ook nog eens heel lang mee. Bovendien is het mogelijk om indirect elektriciteit van je zonnepanelen te gebruiken.

Het salderen loopt op zijn einde, dus het wordt steeds interessanter om je eigen opgewekte energie te gebruiken.

Goedkoop in aanschaf en installatie: Dit systeem is gemakkelijk te installeren, het kan zonder ingrijpende bouwkundige aanpassingen worden geplaatst.

Hierdoor zijn de kosten voor installatie relatief laag. Bovendien is het materiaal geheel onderhoudsvrij zodat je er geen onderhoudskosten aan hebt.

Snelle opwarming: Doordat de elektrische vloerverwarming relatief dicht onder de afwerkvloer ligt, warmt de vloer en de ruimte snel op. Doordat de vloerverwarmingsfolie erg dun is, is de totale opbouwhoogte ook nog eens laag. Folie vloerverwarming past bijvoorbeeld goed in de badkamer.

Vloerverwarmingsfolie aangebracht

Wat zijn de nadelen van vloerverwarmingsfolie?

Als nadelen van vloerverwarmingsfolie zijn te noemen:

Hoger verbruik: Elektrische vloerverwarming verbruikt relatief meer energie dan watergedragen vloerverwarming. Dit kun je natuurlijk opvangen door zonnepanelen.

Koelen niet mogelijk: Omdat dit systeem op basis van elektriciteit werkt en dus niet watergedragen is, bestaat er niet de mogelijkheid om te koelen. Dit is bij een watergedragen vloerverwarming wel mogelijk.

Risico op schade: Het systeem heeft wel een relatief hoog risico om te beschadigen. Bij toepassing met vloerverwarming folie kun je, mocht dit nodig zijn, niet in de vloer boren. Hierdoor kan de folie beschadigen en kan de werking verminderen dan wel ophouden.

Vraag gratis vloerverwarming offertes aan

Overweeg je ook een elektrische vloerverwarming in je huis aan te leggen? Vraag advies aan vloerverwarming specialisten welk type elektrische vloerverwarming geschikt is voor je gewenste vloer.

Vraag hieronder nú gratis en vrijblijvend vloerverwarming offertes aan.

Vergelijkbare berichten