Vloerverwarming in het Toilet

Wil je graag warme voeten in het kleinste kamertje? Kies voor watergedragen of elektrische vloerverwarming in je toilet.

Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Vloerverwarming offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Kun je vloerverwarming in het toilet installeren?

Ja, vloerverwarming is uitstekend geschikt voor in het toilet. Een rustig momentje voor jezelf met een fijne warme vloer en ruimte.

De meeste WC’s hebben een tegelvloer. Dat is gunstig omdat tegels uitermate geschikt zijn in combinatie met de verschillende soorten vloerverwarming.

Vloerverwarming leggen in het toilet

Welke soorten vloerverwarming passen in de WC?

Er zijn grofweg twee soorten vloerverwarming. Eén systeem dat wordt gevoed door elektriciteit en de ander door warm cv-water.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is uitermate geschikt voor in het toilet.

Dit type vloerverwarming warmt snel op. Omdat je relatief kort verblijft op de wc is dit erg handig om snel van een warme vloer te genieten.

Interesse in (elektrische) vloerverwarming in je wc en andere ruimtes? Vraag hier gratis offertes aan bij vloerverwarming specialisten.

Tijdklok

Bij elektrische vloerverwarming is het mogelijk om een tijdklok te gebruiken zonder dat het te veel energie kost om opnieuw aan te zetten.

  • Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de elektrische vloerverwarming aangaat vlak voordat je ‘s ochtends opstaat.
  • Daarnaast kun je het instellen dat het bijvoorbeeld om 10 uur ‘s ochtends weer uitgaat en weer aangaat als je ‘s avonds om bijvoorbeeld 7 uur thuiskomt.
  • Je hebt de vrijheid om het zo in te regelen dat het bij je of jullie levensstijl past.

Houd er rekening mee dat het ongeveer 25 minuten kost om de vloer op te warmen met elektrische vloerverwarming.

Tijd instellen voor je elektrische vloerverwarming

Er zijn een aantal soorten elektrische vloerverwarming. Geschikt voor verschillende soorten vloeren.

Een tegelvloer is het meest gebruikte vloer in het toilet. Hierbij zijn vloerverwarmingsmatten en verwarmingskabels geschikt.

Vloerverwarmingsmatten in het toilet

Bij een vloerverwarmingsmat zitten er kabels op een raster geplakt. Hierbij is de afstand al bepaalt, waardoor het leggen sneller gaat.

De afstand van de kabels bepalen het vermogen. Hoe dichter de kabels in het patroon bij elkaar liggen hoe meer vermogen het heeft. De afstand tussen de kabels heet hart-op-hart afstand.

Vloerverwarmingsmatten zijn geschikt onder een tegelvloer. Maar ook onder een gietvloer of vinylvloer kun je matten leggen. Vraag hier offertes aan.

Hier kom je meer te weten over vloerverwarmingsmatten en de bijhorende kosten.

Elektrische verwarmingskabels voor onder de toiletvloer

Elektrische vloerverwarmingskabels hebben dezelfde techniek als matten. Het verschil is dat de kabels nog zelf in een patroon gelegd moeten worden. Dit kan door sleuven te frezen en hier de kabels in te leggen.

Met kabels ben je helemaal vrij in welk patroon je legt en welke afstand je kiest.

Elektrische kabel vloerverwarming is geschikt onder tegels, vinylvloer en gietvloer.

Hier kom je meer te weten over infrezen van vloerverwarming en het leggen van verwarmingskabels.

Vloerverwarming folie in de WC

Een folie vloerverwarming is een heel dun dat onder verschillende soorten vloer gelegd kan worden.

Het nadeel van vloerverwarmingsfolie is dat het niet gelegd kan worden onder een tegelvloer, dat toevallig wel het meest praktisch is in het toilet.

Folieverwarming is wel geschikt voor onder een PVC vloer, houten vloer, laminaat en tapijt. Laat folieverwarming leggen, vraag hier gratis offertes aan.

Wil je wat anders dan tegels? Dan is vooral PVC geschikt voor de toiletvloer en in combinatie met vloerverwarming.

Een PVC vloer is waterbestendig en is makkelijk schoon te maken. PVC komt in tegelvorm of in houtlook planken look.

Het voordeel van PVC is dat je mooi kunt doorleggen op de gehele verdieping. Dus dezelfde vloer in de keuken, woonkamer en doorgelegd in je WC. Een zelfde vloer in de verschillende kamers zonder drempels geeft een ruimtelijk effect.

Hier kom je meer te weten over (de kosten van) vloerverwarming folie.

Watergedragen vloerverwarming

Watergedragen vloerverwarming is de traditionele vorm van vloerverwarming.

Bij watergedragen vloerverwarming liggen er buizen onder de vloer waar warm water doorheen stroomt. Het cv-water wordt opgewarmd door je cv-ketel of warmtepomp.

Kleine ruimte

Enkel watergedragen vloerverwarming aanleggen in het toilet is niet handig. Dit kost relatief veel geld per m² en is arbeidsintensief.

In de meeste gevallen is het verstandig om de gehele verdieping te voorzien van watergedragen vloerverwarming. Hoe groter de oppervlakte hoe goedkoper het is per m².

Uit en aanzetten van watergedragen vloerverwarming

Het uit en aanzetten van een watergedragen vloerverwarmingssysteem is af te raden. Het kost gemiddeld 3 tot 4 uur om de vloer op te warmen. Even snel de vloer opwarmen in het toilet zit er niet in.

Wil je een lagere temperatuur in huis? Bij een watergedragen systeem is het slim om de vloerverwarming op een lager pitje te zetten. Het constant laten draaien van dit type vloerverwarming is energiezuiniger dan het uit en aan te zetten.

Interesse in zuinige vloerverwarming? Vraag hier gratis offertes aan voor watergedragen vloerverwarming.

Koelen

Het is ook mogelijk om de vloer van je toilet te koelen met een watergedragen vloerverwarmingssysteem.

Bij het koelen van de vloer met watergedragen vloerverwarming wordt de vloer enkele graden koeler dan de omgeving.

Dit is niet zo effectief als een airco, maar is wel aangenaam tijdens de warme maanden. Maar zo heeft de vloerverwarming ook nog een functie in de zomer.

Als bijverwarming en hoofdverwarming

Je kunt vloerverwarming als bijverwarming of als hoofdverwarming gebruiken. Zo ook in het toilet.

  • Hoofdverwarming: Hierbij zorgt de vloerverwarming voor een groot deel of in zijn eentje dat wc wordt verwarmd.
  • Bijverwarming: Hierbij zorgt de vloerverwarming voor een aangenaam warme vloer, maar wordt de ruimte voor het grootste gedeelte verwarmt door een andere bron. Meestal is dit dan een (kleine) radiator. De bijverwarming heeft een kleiner vermogen en is vaak goedkoper in aanschaf en zeker in energieverbruik.

Doortrekken op de gehele verdieping

Het is vooral bij een watergedragen systeem slim om je gehele verdieping te voorzien van vloerverwarming. Zo geniet je bijvoorbeeld niet alleen in het toilet, maar ook in de woonkamer en keuken van een warme vloer.

Dan is vloerverwarming in het toilet niet een project op zich, maar een prettige uitbreiding.

Het doorleggen van vloerverwarming in de wc is dan relatief goedkoop. Een paar extra m² voor het toilet op bijvoorbeeld een totaal van 25 m² van de gehele verdieping doet niet zoveel pijn in de portemonnee.

Laat op de gehele verdieping vloerverwarming aanleggen. Vraag hier gratis vloerverwarming offertes aan.

Hangend toilet

Als je vloerverwarming gaat aanleggen en het toilet renoveert, is het aan te raden om te kiezen voor een hangend toilet. Zo is het makkelijker om over de gehele vloeroppervlakte van je toilet vloerverwarming te leggen. Ook onder het hangende toilet.

Het nadeel van een hangend toilet is wel dat het reservoir achter het toilet geplaatst moet worden, achter een valse wand of koof. Dit zorgt voor een iets kleiner toilet.

Vloerverwarming in de badkamer

Naast een warme vloer in het kleinste kamertje kun je ook genieten van een warme badkamervloer met elektrische of watergedragen vloerverwarming.

Veel mensen kiezen voor een WC pot in de badkamer. Zo sla je twee vliegen in één klap. Een warme badkamervloer en warme voetjes op de troon.

Vloerverwarming voor zowel de WC als badkamer

Offertes aanvragen bij vloerverwarming specialisten

Interesse in een warme vloer in huis en je toilet? Vraag advies aan specialisten over elektrische of watergedragen vloerverwarming.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan voor vloerverwarming.

Vergelijkbare berichten