4 Delige Schuifpui [Wat Kost Het?]

Een vier delige schuifpui (ook wel dubbele schuifpui genoemd) is een schuifpui die zoals de naam al aangeeft, twee schuivende delen heeft. Een vier delige pui leent zich uitstekend voor de wat bredere doorgangen. Bovendien zorgt een 4 delige pui ook nog eens voor flink wat lichtinval.

In deze gids lees je meer over wat dit type schuifpui precies is, wat de voordelen en opties zijn.

Snel een schuifpui specialist vinden?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een 4 delige schuifpui?

Een schuifpui bestaat altijd uit een vast gedeelte en een schuif gedeelte. Bij een 4 delige schuifpui bestaat deze uit twee vaste gedeelten en twee schuifdeuren.

Hierbij zitten de twee schuifdeuren in het midden. De twee middelste schuifdeuren van dit type schuifpui schuiven naar links en naar rechts. Deze beide middelste deuren kunnen dus open.

Bij een vier delige schuifpui kun je een deur bedienen met een klink. Als deze geopend is, kan ook de andere deur geopend worden.

Witte dubbele schuifpui vanuit binnen

Bron foto: medibouw.nl

Soorten dubbele schuifpuien

Heb je de keuze gemaakt voor een 4 delige schuifpui dan zijn er net als bij een enkele schuifpui meerdere varianten waar je uit kunt kiezen:

Hefschuifpui: De hefschuifpui zie je vaak bij de grotere doorgangen. Kenmerkend voor de hefschuifpui is dat de rails in de kozijnen verwerkt zitten. Verder heb je bij een hefschuifpui geen hoge drempel en is deze gemakkelijk te schuiven door de lichte bediening.

De meeste 4-delige, dubbele schuifpuien zijn hefschuifpuien.

Kiepschuifpui: De kiepschuifpui heeft als bijzonder kenmerk dat deze zoals de naam al aangeeft in de kiepstand kan worden gezet. Dit is erg handig wanneer je wel graag wilt ventileren, maar liever de schuifpui niet openschuift.

Wat voor soort isolerend glas in je 4 delige pui

Natuurlijk wil je dat een schuifpui ook goed isolerend is. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar het glas dat er in de pui komt.

HR++ glas: Een veel gekozen optie is HR++ glas. Dit is dubbel glas dat voorzien is van gas en folie wat het glas extra isolerend maakt. Dit type glas is betaalbaar en isoleert goed.

Triple glas: Verder is HR+++ (drie glasplaten) glas steeds meer in opkomst. Dit type HR-glas is wel duurder in aanschaf, maar heeft als voordeel dat het nog minder warmteverlies geeft dan de HR++ glas.

Subsidie op glas

Als je isolerend glas kiest voor je 4-delige schuifpui met een lagere U-waarde dan 1,2, heb je onder bepaalde voorwaarden recht op subsidie. Een belangrijke voorwaarden is dat je minstens 8 m² aan glas plaatst. Voor een grotere dubbele schuifpui is 8 m² aan glas haalbaar.

Is de nieuwe schuifpui toch net te klein? Dan kun je ervoor kiezen om ook de rest van je gevel of huis te voorzien van nieuw isolerend glas om toch recht te hebben op subsidie.

Hier lees je meer over subsidie op hoogrendementsglas.

Wat kost een vier delige schuifpui?

Hieronder zie je gemiddelde kosten voor een 4-delige schuifpui. Een schuifpui is in bijna alle gevallen een hefschuifpui. Vandaar dat je hieronder de gemiddelde kosten ziet voor een 4-delige hefschuifpui.

De kosten bestaan voor 70% uit materiaalkosten (schuifpui en aanverwante kosten) en voor 30% uit arbeidskosten.

Type dubbele hefschuifpui € met HR++ € met HR+++
Kunststof (4 m breed x 2 m hoog) €5.150 €5.400
Hout (4 m breed x 2 m hoog) €6.050 €6.250
Aluminium (4 m breed x 2 m hoog) €5.600 €5.850

In welke materialen zijn schuifpuien verkrijgbaar?

Een schuifpui kan uit verschillende materialen vervaardigd worden. Zo heb je de keuze uit:

Kunststof schuifpui: Kunststof is een materiaal waar veel voor wordt gekozen. En dat is ook niet zo vreemd. Met kunststof kies je voor een onderhoudsarm materiaal.

Ook is een schuifpui van kunststof goed isolerend, hierbij is het wel van belang dat je ook kiest voor goed isolerende beglazing. Laat een schuifpui monteren in de achterpui. Vraag gratis offertes aan.

Aluminium schuifpui: Aluminium schuifpuien zijn ook onderhoudsvrij. Ze komen goed tot hun recht bij een moderne en industriële uitstraling. Wil je graag een aluminium schuifpui dan betaal je hier wel meer voor dan voor een kunststof of houten schuifpui.

Houten schuifpui: Een houten schuifpui is eigenlijk geschikt voor elk type woning en past nagenoeg bij elke woonstijl. In vergelijking met de andere materialen heeft hout wel wat meer een authentieke, klassieke uitstraling.

Wat zijn de voordelen van een 4-delige schuifpui?

Zowel enkele als dubbele schuifpuien hebben de volgende voordelen…

  • Tuin en terras worden optimaal met binnen verbonden: Je stapt gemakkelijk via de schuifpui van buiten naar binnen wat het wooncomfort verbetert.
  • Lichtinval: Een schuifpui zorgt voor extra lichtinval in je woning.
  • Neemt geen extra plaats in: Doordat de deuren via rails geopend worden, neemt dit geen extra ruimte in beslag in de tuin.
  • Ventilatiemogelijkheden: Door de schuifpui te openen haal je ook meteen frisse lucht in je huis.
  • In vele uitvoeringen verkrijgbaar: Je kunt de schuifpui op verschillende manieren indelen. Ook heb je de keuze uit verschillende materialen, kleuren en formaten.

En wat zijn de voordelen van een 4 delige schuifpui dan?

Specifiek voor de dubbele schuifpui gelden nog de volgende voordelen…

  • Grotere doorgang: Een dubbele schuifpui is geschikt voor grotere doorgangen.
  • Twee deuren: Doordat een dubbele schuifpui beschikt over twee schuifdeuren, kun je kiezen welke van de twee je openzet.

Enkele of 4 delige schuifpui?

Het is afhankelijk van de grootte van de doorgang en je overige wensen voor welk soort schuifpui je kiest, een enkele of een dubbele schuifraam.

Een enkele schuifpui is een schuifpui met één schuifdeur. Dit betekent dat de schuifpui slechts naar één kant open kan gaan.

Dit betekent dat als de schuifpui de andere kant op gaat, deze dicht wordt gedaan. Kies je voor een enkele schuifpui dan kun je kiezen of deze naar links of naar rechts open moet gaan.

Enkele schuifpuien zijn geschikt voor de wat kleinere doorgangen.

Bij een 4-delige schuifpui is het kozijn afgehangen met twee deuren. Hierbij zitten er dus twee deuren in het midden.

Bij een dubbele schuifpui beschik je dus over twee deuren, die beide een kant op kunnen worden geschoven.

Enkele of dubbele schuifpui kiezen?

Bron foto’s: mellizo.nl / koster-glas-kozijnen.nl

Offertes aanvragen bij schuifpui specialisten

Wil je ook graag je huis van een schuifpui voorzien? Vraag nú bij meerdere schuifpui specialisten offertes aan.

Dit is gratis en geheel vrijblijvend en bied je de mogelijkheid om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Vergelijkbare berichten