Beste Cv-ketel Merken {2024}

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Op de Nederlandse markt is er een groot aanbod van merken verwarmingsketels waar je uit kunt kiezen.

In deze gids vind je

 • een overzicht van de meest bekende merken cv-ketels
 • lees je over de top drie beste cv-ketels
 • en over alternatieven voor de cv-ketel op aardgas.
Vergelijk snel erkende CV specialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de meest bekende cv-ketel merken?

Hieronder vind je een overzicht van de A-merk cv-ketels. Naast het vergelijken van de diverse merken is het heel belangrijk dat je ook kijkt naar het vermogen van de cv-ketel.

Een cv-installateur kan je helpen met het maken van een goede keuze. Vraag hier gratis offertes aan.

Intergas: Intergas Verwarming is een innovatief Nederlands bedrijf dat met een eigen ontwikkeling en productie verwarmingsproducten aflevert volgens de hoogste kwaliteitseisen. Het is al jaren één van de best verkopende merken.

Intergas

Remeha: Remeha is een vertrouwd merk met ruim 80 jaar ervaring op het gebied van warmte en warmwatercomfort. Het bedrijf heeft grote ambities voor de toekomst. Zo vertaalt het de nieuwste technologieën naar huiselijk comfort en energiebesparing.

Remeha levert o.a. cv-ketels, thermostaten en (zonne)boilers.

Remeha logo

Nefit: Nefit-Bosch is een gerenommeerde Nederlandse producent van cv-ketels en verwarmingssystemen. Sinds 2004 is dit bedrijf onderdeel van Bosch Thermotechnik, dit is één van de divisies van het internationale Robert Bosch-concern.

Bosch is wereldwijd een toonaangevend merk en opereert onder meer in de auto-industrie, huishoudelijke apparatuur en gereedschappen.

Nefit logo

ATAG: Dit bedrijf uit de Achterhoek maakt al ruim zeventig jaar verwarmingsproducten. Het bedrijf vindt het erg belangrijk dat er zuinig en duurzaam met energie wordt omgegaan.

Dit zie je terug in hun verwarmingsproducten, die zorgen voor een schone verbranding en lage CO2 -uitstoot. Volgens ATAG hoef je niet in te leveren op comfort om te kunnen genieten van een energiezuinige wereld en een comfortabele woning.

ATAG logo

Vaillant: Vaillant maakt onderdeel uit van de internationale Vaillant Group, de grootste cv-ketel fabrikant van Europa. Vaillant levert betrouwbare en optimaal functionerende apparaten.

De moderne techniek van Vaillant staat garant voor optimaal comfort, kwaliteit, betrouwbaarheid, lange levensduur en besparing van energiekosten.

Vaillant logo

Itho Daalderop: Het bedrijf Itho Daalderop legt de nadruk op comfort, gezondheid en energiezuinigheid. Met de door hun geproduceerde apparaten is het mogelijk om energieneutraal te wonen.

Dit doen ze door een breed assortiment van verwarmings-, ventilatie-, tapwater en regeltechniek-oplossingen aan te bieden.

ITHO Daalderop

AWB: AWB staat al sinds 1934 bekend als een deskundig bedrijf dat totaaloplossingen biedt op het gebied van ruimteverwarming, tapwaterbereiding en koeling.

Het assortiment bevat verwarmingsketels, hybride systemen, zonneboilersystemen, boilers en kamerthermostaten. Hierbij wordt technologie gecombineerd met duurzame materialen.

AWB logo

Viesmann: Viesmann Nederland maakt deel uit van de Viessmann Group, een van oorsprong Duits familiebedrijf. Het is internationaal één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmingssystemen, industriële systemen en koelsystemen.

Viessmann logo

Top 3 beste hoogrendementsketels volgens de Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond scoorden onderstaande HR-ketels het beste in de test. Voor deze test werden alleen HR-ketels getest omdat deze ketels de meest gebruikte cv-ketels zijn.

1. Intergas Xtreme 36: Door de toepassing van de tweede warmtewisselaar wordt er met deze HR-ketel een zeer hoog rendement behaald. De HR-ketel heeft een hoog warm water rendement met CW5 klasse en levert genoeg warm water voor een stortdouche of bad.

Intergas Xtreme 36

2. Remeha Tzerra Ace 28c: De Tzerra Ace is de nieuwste variant van het opvallende Tzerra concept dat al in 2012 werd geïntroduceerd. Inmiddels heeft dit concept zich ruimschoots bewezen, maar het wordt nog steeds verder verbeterd.

Zo heeft Tzerra Ace een nieuwe besturing gekregen, welke gebruik maakt van Remeha’s nieuwste elektronica platform eSmart. Dit maakt dat deze ketel nog beter voorbereid is op de digitale wereld.

3. Remeha Tzerra Ace 24c: De Tzerra Ace 24c CW3 is de meest compacte en meest duurzame combiketel van Remeha. De nieuw ontwikkelde Remeha Tzerra Ace 24c CW3 is extreem klein en licht en kan daardoor praktisch overal geplaatst worden. De prestaties van deze HR-ketel zijn groot.

Remeha Tzerra Ace 28c

Beste merk (combi) cv-ketel volgens consumenten

Voor de beste cv-ketel test heeft de Consumentenbond ook haar internetpanel bestaande uit 6.000 consumenten ingeschakeld. Aan hun werd gevraagd naar de betrouwbaarheid en de levensduur van de cv-ketel die bij hen in huis hangt.

Hieruit bleek dat de consument een voorkeur heeft voor het merk Remeha.

Welke merken hebben cv-ketels op propaangas?

Al heel lang wordt propaan gebruikt als energiebron voor de cv-ketel op plekken die niet aangesloten zijn op het aardgasnetwerk. De meeste woningen zijn in Nederland wel aangesloten op aardgas.

In het gebruik zijn er weinig verschillen tussen aardgas en propaangas.

Vrijwel alle soorten cv-ketels kunnen erop aangesloten worden en ook is het ombouwen van aardgas naar propaangas vrij eenvoudig.

Propaangas cv-ketel merken

De volgende leveranciers bieden cv-ketels op propaangas aan:

 • Atag
 • AWB
 • Bosch
 • Intergas
 • Nefit
 • Remeha
 • Vaillant

Elektrische cv-ketels

Behalve cv-ketels die werken op aardgas zijn er ook elektrische cv-ketels. Bij de elektrische verwarmingsketel wordt er door middel van elektriciteit een verwarmingselement opgewarmd, wat er weer voor zorgt dat het water in de centrale verwarming (radiatoren of vloerverwarming) opwarmt.

Het verwarmen van tapwater moet door een (elektrische) boiler of zonneboiler worden geleverd.

Kies ook voor A-merk ketel. Vraag hier gratis offertes aan bij cv-installateurs.

Merken elektrische cv-ketels

De volgende merken bieden elektrische cv-ketels aan:

 • Mikotherm
 • Elterm

Wat zijn cv-ketels op waterstof

Als het gaat om alternatieven voor de gasgestookte cv-ketel dan wordt de ketel op waterstof regelmatig genoemd.

Er zijn verschillende fabrikanten bezig met het experimenteren met waterstofketels. Het zal nog wel een lange tijd duren voordat een waterstofketels gemeengoed worden, als er al op grote schaal gekozen wordt voor deze brandstof. Het kan goed zijn dat de warmtepomp toch de warmtebron van de toekomst wordt.

Merken cv-ketels op waterstof

De volgende fabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van cv-ketels op waterstof:

 • Remeha
 • Nefit
 • Bosch

Offertes aanvragen bij cv-installateurs

Er valt heel wat te kiezen op het gebied van cv-ketels. Zowel het grote aanbod in merken als in varianten kan de keuze best lastig maken. Een cv-installateur kan je adviseren over welke cv-ketel voor jouw situatie geschikt is.

Benieuwd naar de verschillende kosten en merken die bij je huis passen? Vraag nú gratis en vrijblijvend cv-ketel offertes aan bij meerder cv-installateurs.

Vergelijkbare berichten