Cv-ketel

Cv-ketel Merken

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Op de Nederlandse markt is er een groot aanbod van merken cv-ketels waar je uit kunt kiezen.

In dit artikel vind je een overzicht van de meest bekende merken cv-ketels, lees je over de top drie beste cv-ketels volgens de Consumentenbond en over alternatieven voor de cv-ketel op aardgas.

Vergelijk snel CV specialisten
Vraag Gratis Offertes Aan
Erkende vakmensen - binnen 2 minuten aangevraagd

Meest bekende cv-ketel merken

Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende merken cv-ketels. Naast het vergelijken van de diverse merken is het heel belangrijk dat je ook kijkt naar het vermogen van de cv-ketel.

Een cv-installatiespecialist kan je helpen met het maken van een goede keuze.

Intergas: Intergas Verwarming is een innovatief Nederlands bedrijf dat met een eigen ontwikkeling en productie verwarmingsproducten aflevert volgens de hoogste kwaliteitseisen. Het is al jaren één van de best verkopende merken.

Remeha: Remeha is een vertrouwd merk met ruim 80 jaar ervaring op het gebied van warmte en warmwatercomfort. Het bedrijf heeft grote ambities voor de toekomst. Zo vertaalt het de nieuwste technologieën naar huiselijk comfort en energiebesparing. Remeha levert o.a. cv-ketels, thermostaten en (zonne)boilers.

Nefit: Nefit is een gerenommeerde Nederlandse producent van cv-ketels en verwarmingssystemen. Sinds 2004 is dit bedrijf onderdeel van Bosch Thermotechnik, dit is één van de divisies van het internationale Robert Bosch-concern.

Bosch is wereldwijd een toonaangevend merk en opereert onder meer in de auto-industrie, huishoudelijke apparatuur en gereedschappen.

ATAG: Dit bedrijf uit de Achterhoek maakt al ruim zeventig jaar verwarmingsproducten. Het bedrijf vindt het erg belangrijk dat er zuinig en duurzaam met energie wordt omgegaan.

Dit zie je terug in hun verwarmingsproducten, die zorgen voor een schone verbranding en lage CO2 -uitstoot. Volgens ATAG hoef je niet in te leveren op comfort om te kunnen genieten van een energiezuinige wereld en een comfortabele woning.

Vaillant: Vaillant maakt onderdeel uit van de internationale Vaillant Group, de grootste cv-ketel fabrikant van Europa. Vaillant levert betrouwbare en optimaal functionerende apparaten.

De moderne techniek van Vaillant staat garant voor optimaal comfort, kwaliteit, betrouwbaarheid, lange levensduur en besparing van energiekosten.

Itho Daalderop: Het bedrijf Itho Daalderop legt de nadruk op comfort, gezondheid en energiezuinigheid. Met de door hun geproduceerde apparaten is het mogelijk om energieneutraal te wonen.

Dit doen ze door een breed assortiment van verwarmings-, ventilatie-, tapwater en regeltechniek-oplossingen aan te bieden.

AWB: AWB staat al sinds 1934 bekend als een deskundig bedrijf dat totaaloplossingen biedt op het gebied van ruimteverwarming, tapwaterbereiding en koeling.

Het assortiment bevat cv-ketels, hybride systemen, zonneboilersystemen, boilers en kamerthermostaten. Hierbij wordt technologie gecombineerd met duurzame materialen.

Viesmann: Viesmann Nederland maakt deel uit van de Viessmann Group, een van oorsprong Duits familiebedrijf. Het is internationaal één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmingssystemen, industriële systemen en koelsystemen.

Top 3 beste hoogrendementsketels volgens de Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond scoorden onderstaande HR-ketels het beste in de test. Voor deze test werden alleen HR-ketels getest omdat deze ketels de meest gebruikte cv-ketels zijn.

1. Intergas Xtreme 36: Door de toepassing van de tweede warmtewisselaar wordt er met deze
HR-ketel een zeer hoog rendement behaald. De HR-ketel heeft een hoog warm water rendement met CW5 klasse en levert genoeg warm water voor een stortdouche of bad.

2. Remeha Tzerra Ace 28c: De Tzerra Ace is de nieuwste variant van het opvallende Tzerra concept dat al in 2012 werd geïntroduceerd. Inmiddels heeft dit concept zich ruimschoots bewezen, maar het wordt nog steeds verder verbeterd.

Zo heeft Tzerra Ace een nieuwe besturing gekregen, welke gebruik maakt van Remeha’s nieuwste elektronica platform eSmart. Dit maakt dat deze ketel nog beter voorbereid is op de digitale wereld.

3. Remeha Tzerra Ace 24c: De Tzerra Ace 24c CW3 is de meest compacte en meest duurzame combiketel van Remeha. De nieuw ontwikkelde Remeha Tzerra Ace 24c CW3 is extreem klein en licht en kan daardoor praktisch overal geplaatst worden. De prestaties van deze HR-ketel zijn groot.

Beste merk cv-ketel volgens consumenten

Voor de beste cv-ketel test heeft de Consumentenbond ook haar internetpanel bestaande uit 6.000 consumenten ingeschakeld. Aan hun werd gevraagd naar de betrouwbaarheid en de levensduur van de cv-ketel die bij hen in huis hangt.

Hieruit bleek dat de consument een voorkeur heeft voor het merk Remeha.

Cv-ketels op propaangas

Al heel lang wordt propaan gebruikt als energiebron voor de cv-ketel op die plaatsen die niet aangesloten zijn op het aardgasnetwerk. De meeste woningen zijn in Nederland wel aangesloten op aardgas.

In het gebruik zijn er weinig verschillen tussen aardgas en propaangas.

Vrijwel alle soorten cv-ketels kunnen erop aangesloten worden en ook is het ombouwen van aardgas naar propaangas vrij eenvoudig.

Propaangas cv-ketel merken

De volgende leveranciers bieden cv-ketels op propaangas aan:

 • Atag
 • AWB
 • Bosch
 • Intergas
 • Nefit
 • Remeha
 • Vaillant

Elektrische cv-ketels

Behalve cv-ketels die werken op aardgas zijn er ook elektrische cv-ketels. Bij de elektrische cv-ketel wordt er door middel van elektriciteit een verwarmingselement opgewarmd, wat er weer voor zorgt dat het water in de centrale verwarming (radiatoren of vloerverwarming) opwarmt.

Het verwarmen van tapwater moet door een (elektrische) boiler of zonneboiler worden geleverd.

Merken elektrische cv-ketels

De volgende merken bieden elektrische cv-ketels aan:

 • Mikotherm
 • Elterm

Cv-ketel op waterstof

Als het gaat om alternatieven voor de gasgestookte cv-ketel dan wordt de cv-ketel op waterstof regelmatig genoemd.

Er zijn verschillende fabrikanten bezig met het experimenteren met waterstofketels. Het zal nog wel een lange tijd duren voordat een waterstofketels gemeengoed worden, als er al op grote schaal gekozen wordt voor deze brandstof. Het kan goed zijn dat de warmtepomp toch de warmtebron van de toekomst wordt.

Waterstof is een interessant alternatief voor fossiele brandstoffen (zoals aardgas). Waterstof kan zowel uit aardgas als uit water worden gehaald.

Voeg je waterstof samen met zuurstof dan ontstaat er een brandbaar product. Bij die verbranding komt zowel veel warmte als puur schoon water vrij.

Daarmee is het een goede vervanger voor aardgas. Waterstof kun je dan ook gebruiken als schoon gas voor cv-ketels.

Merken cv-ketels op waterstof

De volgende fabrikanten bieden cv-ketels op waterstof aan:

 • Remeha
 • Nefit
 • Bosch

Offertes aanvragen bij cv-installatiespecialisten

Er valt heel wat te kiezen op het gebied van cv-ketels. Zowel het grote aanbod in merken als in varianten kan de keuze best lastig maken. Een cv-installatiespecialist kan je adviseren over welke cv-ketel voor jouw situatie geschikt is.

Heb je eenmaal een keuze gemaakt, vraag dan ook zeker bij diverse cv-installatiespecialisten een offerte op, zodat je een goede prijsvergelijking kunt maken. Zo voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is.

Vergelijk snel CV specialisten
Vraag Gratis Offertes Aan
Erkende vakmensen - binnen 2 minuten aangevraagd