Warmtepomp Merken (2024)

Wanneer je van plan bent om een warmtepomp aan te schaffen, kom je voor de vraag te staan welke je moet kiezen. Er zijn veel verschillende merken warmtepompen.

Dat maakt het natuurlijk best lastig, want welke is voor jou de beste?

In dit artikel vind je een overzicht van de meest bekende merken en een paar wat onbekendere merken warmtepompen.

Snel warmtepomp offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een goed merk warmtepomp?

Natuurlijk moet elk merk warmtepomp in de basis doen waar het voor gemaakt is: je woning zo efficiënt mogelijk verwarmen. Daarnaast is het fijn wanneer de warmtepomp niet teveel lawaai maakt en de prijs/kwaliteitverhouding van de warmtepomp goed is.

Er zijn behoorlijk wat Nederlandse warmtepomp leveranciers, die goede, betrouwbare warmtepompen leveren. Kies je voor een merk dat minder bekend is, dan hoeft dit zeker geen verkeerde keuze te zijn. Het is wel verstandig om dan te kijken wat de ervaringen zijn van andere gebruikers met dit merk.

Welke bekende merken warmtepompen zijn er?

Hieronder vind je een overzicht van bekende warmtepomp merken:

Viessmann

Viessmann is een van oorsprong Duits familiebedrijf. Meer dan 40 jaar geleden bracht dit bedrijf al de eerste warmtepomp op de markt. De warmtepompen van dit bedrijf zijn van een zeer hoge kwaliteit.

Viessmann warmtepompen hebben een hoog rendement. Verder hebben ze een lange levensduur, zijn ze heel stil en bovendien voorzien van een strak design.

Viessmann warmtepompen

Daikin

Daikin is een bekende fabrikant en leverancier die al meer dan 95 jaar ervaring heeft in airconditioning en klimaatregeling. Daikin is een innovatief bedrijf dat graag een belangrijke bijdrage wil leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot van woningen.

Het nieuwste type warmtepomp van Daikin, de Altherma 3 H HT lucht/water warmtepomp, is de stilste hoge en lage temperatuur lucht/water warmtepomp voor verwarmen, koelen en warm tapwater.

Daikin warmtepomp

NIBE

NIBE Energietechniek is een dochteronderneming van het Zweedse concern NIBE AB. Dit bedrijf heeft bijna 40 jaar ervaring in warmtepomptechniek en wordt wereldwijd gezien als dé specialist op het gebied van warmtepompen.

NIBE is dan ook marktleider in Europa en Noord-Amerika. NIBE neemt bij de ontwikkeling van haar warmtepompen de zware eisen van het Scandinavische klimaat als uitgangspunt en dat zie je terug in de kwaliteit en prestaties.

NIBE warmtepomp

Panasonic

Panasonic is een heel groot bedrijf dat nog veel meer produceert naast warmtepompen. De warmtepompen van Panasonic staan bekend om hun hoge kwaliteit.

De split en monobloc warmtepompen worden onderworpen aan een groot aantal testen voordat ze worden goedgekeurd.

Zo weet je dat je Panasonic warmtepomp in iedere situatie goed zijn werk zal blijven doen. Daarnaast zijn de Panasonic warmtepompen duurzaam en milieuvriendelijk.

Panasonic warmtepomp

Nefit

Nefit is een bekend Nederlands merk dat sinds 2004 aan het Duitse bedrijf Bosch is verbonden. Nefit en Bosch zijn twee A-merken met een geschiedenis van meer dan honderd jaar.

Nefit Bosch is van mening dat er een sociaal en ecologisch evenwicht nodig is om op lange termijn succesvol zaken te doen.

Bij de ontwikkeling van hun apparaten streven ze ernaar om hulpbronnen voor huidige en toekomstige generaties te sparen. Met een Nefit warmtepomp kies je voor een bekend Nederlands product van hoge kwaliteit.

Nefit warmtepomp

Minder bekende merken warmtepompen

Hieronder volgen enkele merken warmtepompen die wat minder bekend zijn:

PicoEnergy

PicoEnergy is een Oostenrijks merk. Ze bouwen warmtepompen van een hoge kwaliteit die zeer efficiënt en stil zijn.

PicoEnergy heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van warmtepompen en werkt voortdurend aan de ontwikkeling van warmtepomptechnologie. Alle warmtepompen worden geproduceerd en getest in Oostenrijk.

Het is een groen bedrijf dat zich richt op een efficiënt gebruik van geothermische (aardwarmte) energie.

PicoEnergy warmtepompen

Carrier

Carrier ontwikkelt en levert verschillende verwarmings-, koel- en airconditioning oplossingen. Dit doet het merk wereldwijd.

De warmtepompen van Carrier halen warmte uit de lucht en uit het grondwater en wenden dit aan om water of lucht mee te verwarmen.

Carrier staat bekend om de kwalitatieve en innovatieve producten die ze maken en hun streven om deze steeds verder te verduurzamen.

Carrier warmtepompen

Stiebel Eltron

Stiebel Eltron is een bedrijf dat sinds 1977 actief is in Nederland. Stiebel Eltron Nederland is een dochteronderneming van het Duitse Stiebel Eltron GmbH concern.

Het bedrijf levert al vanaf de start warmtepompen voor woningbouw en heeft dus een veel ervaring op dit gebied.

Als eerste in Nederland heeft dit bedrijf de warmtepompboiler met een TNO-gelijkwaardigheidscertificaat geïntroduceerd.

Stiebel Eltron warmtepomp

Heliotherm

Heliotherm is een Tirools bedrijf dat behoort tot één van de beste Europese fabrikanten van warmtepompen. Het bedrijf levert al meer dan 20 jaar warmtepompen.

Heliothermen produceren warmtepompen die gebruikt kunnen worden voor verwarming, koeling en warmwaterbereiding(boiler).

Heliotherm produceert zowel warmtepompen die warmte halen uit de grond als warmtepompen die de warmte halen uit het grondwater of de lucht.

Heliotherm warmtepomp

Subsidie voor de warmtepomp

Er bestaat een subsidieregeling voor de warmtepomp. Dit is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

De subsidie moet worden aangevraagd via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze dienst beoordeelt of je recht hebt op subsidie en als dit het geval is, de hoogte van het subsidiebedrag.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie gelden de volgende voorwaarden:

Wat is een goede warmtepomp specialist?

Bij de keuze van een goede warmtepomp specialist kun je kijken of deze lid is van een branchevereniging en/of over een keurmerk beschikt.

Zo kan een warmtepomp specialist lid zijn van één van de volgende brancheverenigingen:

Techniek Nederland: Techniek Nederland (voorheen bekend onder de naam UNETO-VNI) is een branchevereniging waarbij allerlei soorten technische bedrijven zijn aangesloten, zoals technische groothandels maar ook warmtepomp specialisten.

Vereniging Warmtepompen: De Vereniging Warmtepompen is een branchevereniging voor warmtepomp fabrikanten en importeurs. Als huiseigenaar zal je niet snel te maken krijgen met deze branchevereniging.

Techniek Nederland

NVKL: De NVKL is de brancheorganisatie voor bedrijven in de koudetechniek en luchtbehandeling. Ook warmtepomp specialisten kunnen lid zijn van de NVKL.

Verder kunnen warmtepomp specialisten over de volgende keurmerken en certificaten beschikken:

NKVL branchevereniging

InstallQ: Dit is een stichting die onafhankelijk de kwaliteit binnen de installatiebranche controleert.

Specialisten met een InstallQ certificering werken volgens bepaalde richtlijnen en beschikken over voldoende kennis om je warmtepomp goed te kunnen installeren.

InstallQ keurmerk

KOMO-Instal: Met het KOMO-Instal certificaat laat een installatiebedrijf, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp specialist, zien dat het volgens bepaalde kwaliteitsrichtlijnen werkt.

De specialist werkt met warmtepompen die veilig zijn bevonden en installeert deze volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door KOMO-Instal.

VCA: Het VCA-certificaat geeft aan dat een warmtepomp specialist veilig werkt. Zo worden er tijdens het werken ongevallen voorkomen.

VCA certificaat

F-gassen: Een F-gassen diploma was bedoeld voor het veilig aansluiten van een airco systeem bedoeld. Maar ook voor de split block warmtepompen heeft een warmtepomp specialist een F-gassen diploma nodig.

Voor het aansluiten van een monoblock warmtepomp is er geen F-gassen diploma nodig.

F-gassen certificaat

Offertes aanvragen bij warmtepomp specialisten

Wil je weten welke warmtepomp er bij jouw situatie past? Vraag advies aan warmtepomp specialisten. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend warmtepomp offertes aan om meerdere specialisten te vergelijken.

Vergelijkbare berichten