Belgische Kunststof Kozijnen

Ben je op zoek naar kunststof kozijnen van kwaliteit? Dan kun je naast de Duitse ook eens naar Belgische kunststof kozijnen kijken.

Hieronder lees je meer over de manier van aanschaf, de verschillende merken en subsidies.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Belgische montage of Belgische kunststof kozijnen?

Een kunststof kozijnspecialist die je kozijnen komt monteren is niet het bedrijf dat ook de profielen maakt. Er zijn binnen de kunststof kozijnen branche verschillende soorten bedrijven.

1. Profielen: De profielen van de kunststof kozijnen worden vaak gefabriceerd door grote bedrijven. Er zijn ook enkele bekende Belgische producenten. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Wat zijn Belgische kunststof kozijnmerken?’.

Profielen fabrikant

Bron foto: Deceuninck

2. Kozijnen op maat: Deze bedrijven gebruiken de profielen van de verschillende merken om de verschillende soorten kozijnen op maat te maken.

Kunststof kozijnprofielen op maat gemaakt

Bron foto: Ploeg kozijnen

3. Montage: Een montagebedrijf komt bij je thuis, meet eventueel in, verwijdert de oude kozijnen en plaatst de nieuwe kozijnen. Dit kunnen kleine bedrijven zijn van één of twee mensen. In sommige gevallen zijn het wat grotere bedrijven en zorgen ze ook voor het op maat maken van de kunststof kozijnen.

Montage van kunststof kozijnen

Welk bedrijf uit België?

Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alles door Belgische bedrijven te laten doen.

  1. Dus een Belgisch profielmerk, op maat gemaakt in een Belgische kozijnbedrijf en gemonteerd door een Belgisch kozijnmontage bedrijf.
  2. Of een andere optie: Een Belgisch profielmerk, op maat gemaakt in België of Nederland en gemonteerd door een Nederlands kozijnmontage bedrijf.

Als je bij de grens van België woont kun je voor meerdere opties kiezen. Als je verder in Nederland woont is optie 2 vaak de beste oplossing. Dit in verband met voorrijkosten en ook is een Nederlands bedrijf vaak beter in staat je te helpen met subsidieaanvragen (wat je op het HR-glas krijgt in een nieuw kozijn). Hier lees je meer over onder het kopje ‘Belgische subsidie of Nederlandse subsidie?’.

Interesse in nieuwe kunststof kozijnen? Vraag hier gratis offertes aan.

Wat zijn Belgische kunststof kozijnmerken?

Er zijn enkele bekende en grote producenten in België. Hieronder een overzicht.

Profel

Profel is een zeer bekend merk, heeft meer dan 1000 medewerkers en bestaat al sinds 1948. Het bedrijf levert naast kunststof kozijnen op maat ook aluminium en houten kozijnen.

Profel kozijnen merk

Deceuninck

Een ander groot merk dat al bestaat sinds 1937. Deceuninck is één van de grotere bedrijven ter wereld op het gebied van kunststof kozijnen en heeft het grootste recyclebedrijf (van oude kunststof) in West-Europa. Het merk is vooral bekend bij het grote publiek als sponsor van de wielerploeg ‘Alpecin-Deceuninck’.

Deceuninck kunststof kozijnen merk

Pierret

Pierret is een iets minder bekend merk in Nederland. Er zijn ook minder Nederlandse kunststof kozijnspecialisten die hier mee werken. Maar desalniettemin is het een aanzienlijk bedrijf dat kunststofprofielen maakt van kwaliteit. Pierret is een Belgisch bedrijf dat is gevestigd in Wallonië (Franstalige deel). Profel en Deceuninck zijn gevestigd in Vlaanderen.

Pierret logo

Belgische subsidie of Nederlandse subsidie?

In zowel België als Nederland kun je subsidie krijgen voor HR-glas in kunststof kozijnen.

De Belgische premie (zoals subsidie daar heet) is iets gunstiger dan de Nederlandse subsidie. Helaas kun je hier niets mee, omdat een belangrijke voorwaarde is dat je woning in België staat.

Dus als je een Belgisch kozijnspecialist de nieuwe kozijnen laat plaatsen, heb je alsnog geen recht op de Belgische subsidie.

Maar gelukkig is er wel Nederlandse subsidie mogelijk op het glas in je kunststof kozijnen. Dit is op hoogrendementsglas dat voldoende isoleert.

Er zijn twee populaire soorten HR-glas die het meest gebruikt worden in nieuwe kunststof kozijnen.

  • HR++ glas: Dit is dubbel glas met een coating en edelgas tussen de glasplaten. Voor subsidie moet het glas minstens een U-waarde hebben van 1,2 U of lager. De subsidie is €23 per m².
  • HR+++ glas: Dit is driedubbel glas met edelgas en een coating. Voor subsidie moet het glas minstens een U-waarde hebben van 0,7 of lager. Dan heb je recht op een subsidie van €46 per m².

Combineer je het vervangen van de kozijnen met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of een andere duurzame maatregel dan wordt het subsidiebedrag verdubbeld. Dus voor HR++ dan €46 per m² en voor HR+++ glas €92 per m².

Kom in contact met kunststof kozijnbedrijven

Wil je graag betaalbare kunststof kozijnen laten plaatsen? Vraag hieronder dan offertes aan om kunststof kozijnspecialisten te vergelijken. Gratis en vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten