Dubbel Glas met Zonwering

Wil het glas in huis vervangen worden en ben je toe aan nieuwe zonwering? Dan kun je deze twee combineren met de zonwering tussen het HR glas.

Hieronder lees je meer over jaloezieën, plissé of rolgordijnen tussen hoogrendementsglas.

Snel een HR glasspecialist vinden?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is dubbel glas met inwendige zonwering?

Bij dubbel glas met zonwering zit de jaloezie, plissé of rolgordijn tussen de glasplaten van hoogrendementsglas of ander type glas.

Zonwering in glas geeft een luxe uitstraling en gemak. Over de voordelen van zonwering tussen glas lees je meer onder het kopje ‘Wat zijn de voordelen van dubbel glas met zonwering?’.

Zonwering tussen dubbel glas voorbeeld

Wat zijn de prijzen voor zonwering tussen glas?

De prijs is een belangrijk aspect bij een grote investering zoals het vervangen van glas.

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor standaard hoogrendementsglas en voor HR glas met zonwering. Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief montage.

 • Standaard HR glas: Gemiddeld kost HR++ glas €100 per m². Voor HR+++ triple glas is dit €150 per m².
 • Zonwering tussen HR glas: Gemiddeld kost HR++ glas met zonwering €375 per m². Voor HR+++ glas is dit €450 per m².

Zoals je ziet zit er een prijsverschil tussen standaard HR glas en HR glas met inwendige zonwering. Zonwering in glas is een luxeproduct, maar waar wel één met vele voordelen.

Vraag naar de prijzen van standaard en zonwering HR glas bij glaszetters. Vraag hier gratis HR glas offertes aan.

Wel of niet kiezen voor zonwering tussen HR glas?

Is zonwering tussen het glas interessant voor jou?

 • Als je vooral het isolerende effect belangrijk vindt en om de zoveel jaar je zonwering wilt veranderen, dan is standaard HR glas waarschijnlijk interessanter.
 • Wil je goed isolerend glas, heb je budget voor glas met zonwering en verander je niet vaak van raamdecoratie? Dan is het wellicht interessant om te investeren in hoogrendementsglas met zonwering.

Over de voordelen lees je meer onder het kopje ‘Wat zijn de voordelen van dubbel glas met zonwering?’. En meer over de nadelen onder het kopje ‘Wat zijn de nadelen van dubbel glas met zonwering?’.

Vraag advies aan HR glaszetters over de mogelijkheden en prijzen. Vraag hier gratis offertes aan.

Wel of geen zonwering tussen dubbel HR glas?

Werkt glas met zonwering wel isolerend?

Het dubbel glas waar tussen de zonwering wordt geplaatst is voldoende isolerend. Zonwering kan in bijna alle soorten dubbel glas geplaatst worden.

Ook de laatste generatie hoogrendementsglas met een goede U-waarde kan in veel gevallen voorzien worden van zonwering. Hier lees je meer over de U-waarde van glas.

Over de verschillende soorten glas lees je meer onder het onderstaande kopje.

In welke soorten glas kan er zonwering worden geplaatst?

Er bestaan verschillende soorten isolerend glas. Hieronder een overzicht van het meest gebruikte glas waar zonwering in verwerkt kan worden.

 • Standaard hoogrendementsglas: Dit is de standaard geworden als je oud enkel glas of dubbel glas vervangt. Het meest gekozen type hoogrendementsglas is HR++. Dit type glas heeft een goede isolatiewaarde en is redelijk betaalbaar.
 • Geluidwerend glas: Last van lawaai van buiten? Dan kun je kiezen voor HR geluidwerend glas met zonwering.
 • Zonwerend glas: Wil je ook de zonwerend als de zonwering openstaat? Dan kun je kiezen voor zonwerend glas met zonwering tussen de glasplaten

Bestaat er ook triple glas met zonwering?

Bij triple glas heb je drie glasplaten. Het is prijziger dan HR++ glas, maar isoleert wel zeer goed. Het is mogelijk om in één van de twee spouwen van het driedubbel glas zonwering te plaatsen. Dit kan zowel in de voorste als achterste spouw (ruimte tussen de glasplaten) van het glas.

Uit welke soorten zonwering tussen glas kun je kiezen?

Er zijn verschillende soorten zonwering waar je uit kunt kiezen om in het HR glas te laten plaatsen.

1. Jaloezieën tussen glas

Jaloezieën zijn een goede optie tussen de twee glasplaten van dubbel of driedubbel glas. Net als normale jaloezieën kun je de lamellen open en dichtdraaien.

Er zijn ook systemen waarbij je de jaloezieën omhoog en omlaag kunt trekken. Is dit niet nodig, dan kunnen de jaloezieën ook gefixeerd worden zodat je alleen de lamellen open en dicht kunt draaien.

Breedte en kleuren

Het is mogelijk om te kiezen uit jaloezieën in verschillende diktes. Heel smal of juiste bredere lamellen zijn mogelijk. De maximale breedte van de lamellen wordt wel bepaald tot de dikte van de spouw.

Naast de breedte kun je kiezen uit veel verschillende kleuren om het goed te laten matchen met je interieur.

Voorbeeld van jaloezieën tussen glas

2. Plissé tussen dubbel glas

Wil je liever plissé? Dan kan dit ook tussen de glasplaten. Er zijn grofweg twee vormen. Er is plissé dat zonwerend is en een variant dat verduisterend werkt. Het voordeel aan plissé in het glas is dat het niet gereinigd hoeft te worden. Normale plissé kan lastig zijn om schoon te houden.

Honingraat tussen dubbel glas

Wil je niet dat de koordjes van het plissé zichtbaar zijn? Dan kun je kiezen voor honingraat plissé tussen het glas.

3. Rolgordijn in dubbel glas

Er zijn ook merken die een rolgordijn tussen glas aanbieden. Je kunt rolgordijnen in verschillende varianten krijgen. Je kunt kiezen uit meer verduisterend of meer zonwerend. Een rolgordijn met zijgeleiding ziet er bijna uit als een interne screen. Het voordeel van een rolgordijn ten opzichte van screens is dat er geen vuil van buiten op komt en dat de wind er niet achter kan komen.

Rolgordijn tussen dubbel glas

Interesse in glas met zonwering of standaard HR glas? Vraag hier gratis offertes aan bij HR glaszetters.

Hoe bedien je de zonwering tussen glas?

Je kunt uit verschillende bedieningen kiezen om je zonwering in het glas te openen en sluiten.

Jaloezieën in glas

Voor jaloezieën in glas kun je kiezen uit:

 • Draaiknop;
 • Koord;
 • Schuifmagneet;
 • Elektrische bediening. (via een knop of via een app);
 • Kantelstang.

Plissé in glas

Plissé en honingraat plissé tussen glas kun je bedienen met:

 • Koord;
 • Schuifmagneet;
 • Elektrische bediening. (via een knop of via een app).

Rolgordijn in glas

Een rolgordijn in het glas kun je bedienen met:

 • Elektrische bediening. (via een knop of via een app);
 • Koord.

Wat zijn de voordelen van dubbel glas met zonwering?

Er zijn veel verschillende redenen waarom isolerend dubbel glas met zonwering interessant is.

1. Blijft schoon: Er komt geen stof of vlekken op de zonwering. Je hoeft nooit meer de lamellen af te stoffen.

2. Strakke uitstraling: Zonwering in glas ziet er chique uit. Het zwabbert niet als je ventileert, het blijft strak tussen het glas zitten.

3. Levensduur: De zonwering in het glas gaat gemiddeld langer mee dan raamdecoratie voor het glas. Er zijn bijvoorbeeld geen kindervingertjes die de jaloezieën kunnen beschadigen. Ook kunnen er geen vlekken op de lamellen of rolgordijn in het glas komen.

4. Raam kan makkelijk open: Als je een draai/kiepraam hebt, kan zonwering weleens lastig zijn. Het hangt in de weg waardoor je het raam lastiger kunt openen. Met zonwering in het glas kun je een draai/kiepraam in alle standen zetten zonder dat je rekening hoeft te houden met de zonwering.

Wat zijn de nadelen van dubbel glas met zonwering?

Waarom zou zonwering tussen dubbel glas minder interessant zijn.

1. Prijzig: Zoals je in het begin van deze gids onder het kopje ‘Wat zijn de prijzen voor zonwering tussen glas?’ hebt kunnen lezen is zonwering in glas duurder dan standaard hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas met zonwering is ruim 300% duurder.

Dit is voor veel mensen een reden om toch voor gewoon HR++ of triple glas te kiezen.

2. Reparatie: Als het glas kapot is, moet je een soortgelijk raam terugplaatsen om het aan te sluiten op de rest. De ramen om het kapotte raam heen hebben waarschijnlijk dezelfde soort interne zonwering. Doordat je een specifiek raam nodig hebt, kan het prijziger zijn om dit te vervangen.

Ook als de interne zonwering stuk is, moet het vervangen worden. Het repareren kan lastig zijn. Het dubbele glas moet open en na reparatie opnieuw geseald worden.

3. Uitgekeken: Je kunt uitgekeken raken op het type en kleur van de zonwering in het glas.

Wil je een ander soort of kleur binnenzonwering, dan moet je ook het glas vervangen. Bij normale raamdecoratie kun je dit relatief betaalbaar en snel vervangen.

Offertes aanvragen bij HR glaszetters

Interesse in HR glas met interne zonwering of toch standaard HR glas? Vraag hieronder gratis offertes om HR glaszetters te vergelijken.

Vergelijkbare berichten