Vloerisolatie: 7 Nadelen (Weerlegd)

Helaas doen nog altijd uiteenlopende verhalen over het isoleren van vloeren de ronde die niet helemaal kloppen.

Hieronder lees je meer over de ogenschijnlijke nadelen van vloerisolatie.

Vraag gratis vloerisolatie offerte aan
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

1. Vloer laten isoleren is prijzig

Er hangt inderdaad een prijskaartje aan vloerisolatie. Gelukkig is vloerisolatie een investering die je terugverdient.

De prijs is afhankelijk van:

  • zelf doet of uitbesteed;
  • de vloeroppervlakte;
  • het isolatiemateriaal dat je kiest;
  • hoe goed de kruipruimte bereikbaar;
  • of er überhaupt een kruipruimte is.

Terugverdienen

De kosten heb je er binnen een paar jaar weer uit. Je verdient vloerisolatie ongeveer na 4 jaar terug.

Zelf doen?

Je vloer isoleren kun je op zich zelf doen. Als je het uitbesteedt weet je wel dat je het goed gebeurt. Bovendien betaal je nu maar 9% btw in plaats van het hoge 21% tarief. Dat scheelt weer.

Als je zelf gaat isoleren heb je daar geen profijt van.

Isolatiemateriaal

Het isolatiemateriaal dat je kiest heeft invloed op de totale kosten.

Glaswol is bijvoorbeeld geschikt als vloerisolatie. Voor glaswol betaal je gemiddeld €21 per m². Maar wil je hogere isolatiewaarde, dan zijn de TONZON thermoskussens een slimme keuze.

Alhoewel je voor de thermoskussens gemiddeld €42 per m² kosten zul je wel meer energie besparen. En hoe meer energie bespaart hoe sneller je de investering hebt terugverdient.

Geen of niet te bereiken kruipruimte?

Heb je geen kruipruimte of is het te laag en wil je toch isoleren? Dan moet je vloerisolatie via de bovenzijde isoleren.

Dit is helaas een stukje prijziger dan isoleren via de kruipruimte. Lees hier meer over het laten isoleren van een vloer zonder kruipruimte.

Ook al moet je dieper in de buidel tasten, je verdient de investering terug.

En op een aangenaam warme vloer hoef je niet lang te wachten, die heb je direct na het isoleren. Vraag hier gratis offertes aan bij vloerisolatie specialisten.

2. Verleggen van leidingen

Dit is een misvatting. Vloerisolatie wordt aan de onderkant van de vloer, dus aan het plafond van de kruipruimte bevestigd.

De leidingen lopen over de vloer van de kruipruimte. Daar gebeurt dus helemaal niets mee.

3. Isolatiespecialist is lang bezig

Als de kruipruimte goed bereikbaar is heb je vaak binnen één dag al een geïsoleerde vloer.

4. Je vloer laten isoleren zorgt voor overlast

Als de vloer via de kruipruimte geïsoleerd wordt merk je daar weinig van. De vloer hoeft niet worden opengebroken en leidingen hoeven niet te worden verplaatst.

5. Er komen giftige stoffen vrij bij het isoleren

Bij het aanbrengen gespoten PURschuim onder vloer is het inderdaad sterk aan te raden om als bewoner het huis te gaan. Bij het spuiten dragen de isolatiespecialisten een masker en pak.

Het gene wat ter discussie staat zijn de HFK’s. Deze stoffen die gebruikt worden om PURschuim zijn vanaf 2023 in Europa verboden. Een alternatief voor de HFK’s zijn HFO’s. Deze stoten minder CO2 uit en leggen dus minder druk op het milieu.

Er is tegenwoordig wel een alternatief op de markt. Dit type isolatiemateriaal heet Icynene ecospray. Bij het oude gespoten PURschuim werden er vluchtige gassen (HFK’s ) gebruikt. Bij Icynene is dit water. Zo heb je wel de voordelen van PURschuim maar niet het nadeel bij het aanbrengen.

Maar je hoeft niet voor PURschuim of Icynene te kiezen. Er zijn vaak meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor glaswolplaten, steenwol, vlasisolatie of PUR platen.

6. Vloerisolatie bespaart maar weinig

Een goed geïsoleerde vloer levert tussen de 10 en de 20% besparing op. Voor een gemiddeld huishouden is dat al snel €495 per jaar. Laat je eens vrijblijvend adviseren door een isolatiebedrijf.

Zij kunnen precies voor je uitrekenen wat de besparing in jouw geval zou zijn.

Je weet dan ook meteen hoe lang het duurt voordat je de investering weer terug hebt verdiend. Vraag hier gratis offertes op bij isolatiebedrijven.

7. Ik heb of wil vloerverwarming, dan is er geen vloerisolatie nodig

Het klopt, de vloer wordt warmer met vloerverwarming. Maar als je vloerverwarming hebt of wilt laten installeren is vloerisolatie juist van zeer groot belang. De warmte verdwijnt voor een gedeelte de fundering of kruipruimte in als je geen isolatie onder de vloerverwarming aanbrengt. Doordat er met vloerisolatie meer warmte de ruimte in komt bespaar je op de energierekening.

Vraag gratis offertes aan bij vloerisolatie specialisten

Toch interesse in een lagere energierekening en een warmer huis? Laat je vloer isoleren door vloerisolatie specialisten.

Vraag direct vloerisolatie offertes aan om aan de slag te gaan met verduurzamen en besparen.

Vergelijkbare berichten